reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Maj 2012

aga, trzymamy kciuki!!!
tez mam tak od dwoch dni mokra wkladke ale mam nadzieje ze to nie wody... wizyta u gina dopiero w piatek...
ide sie polozyc bo jakas nie do zycia dzisiaj jestem...

Ostatnia edycja:
reklama
Aga trzymaj sie!!! :-)

Jak ja kocham lato tak nie z brzuchem - ledwo zipie. Czuje sie koszmarnie. Upaly to nie pogoda dla ciezarnych. Krazenie strajkuje mi na calej linii :no: A KTG spokojne, nic a nic :baffled:

Ollena - jak mnie tak dolny odcinek pleców bolał całe popołudnie to w nocy wylądowałam na porodówce, więc może u Ciebie tak samo będzie. Jeśli to bóle krzyżowe to nie zazdroszczę.

aga - kciuki i powodzenia, czekamy na dobre wieści!

U mnie porodowa cisza, coś tam pobolewa, ale nieregularnie i niezbyt mocno. Może jakbym na jakiś długi spacer poszła albo zaczęła sprzątać to by się ruszyło, ale nie mam na to ochoty w ten upał. Idę w kimę, a jak temperatura spadnie w dół to się na jakiś spacerek wybierzemy. Lence rozłożyłam namiot plażowy na balkonie i dziecka nie mam:happy:

Hej :*

Dołączyłam do grona opuchniętych, jeszcze trochę i będę wyglądała jak Fiona:-D
Mam mega lenia, nic nie robię, ew. za godzinkę sałatkę z kurczakiem :tak:
Dziewczyny trzymam za Was &&&&&&& (little_nina i aga). :tak: Oby poszło szybko, sprawnie i bezboleśnie :tak:
Ja do 8 maja zaciskam nogi, czekam aż mój lekarz wróci. Zaczyna grzmieć - może burza orzeźwi powietrze trochę.

Miłego dzionka :-)

Ollena - mnie właśnie też tak nawalają od jakiś 2h plecy w dolnej części, tak, że łazić nie mogę - jeśli to bóle krzyżowe, to dziękuję - wole być jeszcze w ciąży nawet jesli temp. 30stopni, a burza obchodzi nas bokiem:/ i nie ma czym oddychać. nogi mi puchną - drugi dzień dopiero, ale tak, że nie mogę klapek z nich zdjąć:/

idę się kąpać i do teściów, wrócimy jutro, więc za wszystkie Majóweczki trzymam mocno kciuki i myślę o Was nieustannie!! powodzenia!!

nogi mi puchną - drugi dzień dopiero, ale tak, że nie mogę klapek z nich zdjąć:/

ja nawet nie mogę włożyć klapek :-D moje stopy wyglądają jak wyciosane z drewna :-D spuchły mi pierwszy raz w życiu wczoraj właśnie i do dzisiaj nie mogę się nadziwić ich widokiem. Swoją drogą - obrączka u mnie wylądowała już na lewej ręce, z prawej bym jej chyba nie zdjęła :-p

A ja sobie przypomniałam, że mam w szafie japonki, które mogę wyregulować i stopa się mieści :-) Po mieszkaniu i tak chodzę boso, staram się często pozycje zmieniać, pamiętam aby trzymać nogi wyżej no i jak siedzę albo leżę to wykonuję drobne "ćwiczenia" żeby poprawić krążenie w stopach. Ogólny wynik zadowalający. Oczywiście do czasu wyjścia z mieszkania :-) Potem trzeba wszystko od początku. Ale na szczęście opuchnięte są tylko stopy i delikatnie dłonie, ale przy takich temperaturach to i bez ciąży tak było.

Aga- kciuki zaciśnięte.

reklama
Ja sie witam w depresyjnym nastroju:p Wychociaz macie piekna pogode, a tu zimno i leje non stop :angry: mi do tej pory czas szybko lecial bo ciagle gdzies wychodzilam a teraz nawet z lozka ne chce mi sie wychodzic a dodatkowo zalamala mnie ostatnia wizyta, cala ciaze mi mowili, ze przez to ze mialam wczesniej cesarke i duze dziecko nie bed mnie trzymac w ciazy po terminie i jesli sama nie urodze po 40 tyg zrobia mi cesarke a teraz ze jest swieto 7 nikt nawet mnie nie zobaczy do 14 maja:angry: bede juz ponad tydzienpo terminie :-( i wogole nie zapowiada sie, ze sama urodze, polozna chciala mi oddzielic biegun, ale nawet palca nie dalo siewlozyc, szyjk zamknieta wiec ogolnie sie zalamalam, czekaja mnie dwa tygodnie siedzenia w domu i czekania, probujemy jakos z M rozpoczac porod ale nawet na tonie mam ochoty :-( Czy ktoras z Was probowala olejku rycynowego? czy faktycznie pomaga i czy jest bezpieczny??

Gratuluje wszystkim mamusiom i za rodzace trzymam kciuki ale Wam zazdroszcze :))))

Do góry