reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Maj 2012

A dzis mialam spotkanie ze swietna polozna, niewiele starsza ode mnie, kazala kupic 2 herbatki, olejek rycynowy w ostatecznosci, duzo sexu, schodow itd. Swietna! zaluje, ze nie bedzie przy porodzie..
Ide zaraz do sklepu po te herbatki
biggrin.gif

Aa i ocenila, ze male bedzie wazylo ok 3600 ale bedzie dluugie (czyli po tatusiu;))
Polozna powiedziala, ze te moje bole, skurcze, krzyz to wszystko jest bardzo dobre bo zel ktory wywoluje tu porod to wszystko robi do 12h a mnie sie to samo robi, wiec to dobry znak! W pierwszej ciazy tego nie mialam, wiec moze byc tak ze teraz to sie wszystko zrobi dlugo przed porodem i sam porod bedzie trwal chwile...oby!

reklama
Zombie Mama powrocila!
Fajnie,ze juz tak malo Wam zostalo,troche Wam zazdroszcze dzieciaczkow jeszcze w brzuszku(naprawde);-) Wysypiajcie sie dopoki mozecie.Tym bardziej Wy powtorne mamuski ;-) A ja tak narzekalam na bezsennosc i dolegliwosci ciazowe?Czuje sie po naszych dzisiejszych nocnych kolkach,jakbym wrocila do przeszlosci i nasza V wiecznie nienajodzona widziala...tylko,ze teraz na odwrot jest i to cholerne kolki nie daly nam spokoju.Ale!Ja sie poddaje po 1 niezbyt przespanej nocy?A co maja powiedziec Mamy ktore prawie wogole nie spia,ani w dzien ani w nocy?Moj S powiedzial dzis jasno,ze my naprawde jestesmy urodzeni pod szczesliwa gwiazda,bo jako ze on ma rozne zmiany,mozemy sie malenkim oboje zajmowac,przez co wiekszosc czasu dajemy rade odpoczywac(na zmiany,ale jednak)...Tym bardziej,ze V spi nadal w dzien po 2-3h i tak robimy zeby zasypiala tuz po karmieniu Leo,i tak samo wieczorem robimy(w sensie czasem zasnie teraz przed 22 i spi do 9-10 nasza V).
Ale szczerze juz sie nie moge doczekac,az Leo zacznie spac dluzej w nocy,bo tak naprawde brak mi bliskosci z S,a tak sie na razie dzielimy lozkami w 2och pokojach od polowy nocy;-)Choc razem zasypiamy ;-)

ok spadam po Xav do przedszkola, wyjde dzisiaj pozniej zeby miec mniej czasu na dojscie to przynajmniej bede zmuszona do szybszego dojscia na miejsce co moze przyspieszy cos haha jasne przyspieszy - chyba do usranej smierci bede w ciazy!!! wrrr juz mam dosc bycia ciezarna :)

Kciuki za wszystkie potrzebujące!!!

Widzę, że u niektórych już jakaś akcja, życzę szybkich i bezbolesnych porodów tym, które na to czekają;-):tak:

U nas na razie 2 w 1, liczę na to, że mała nas w końcu zaskoczy;-p
Coraz gorzej chodzę i ból czasami od kręgosłupa w dół, ale poza tym nic się nie dzieje. Kości też czuję jakby się rozchodziły i czekamy cierpliwie...

Ja już w domciu, po wizycie. Całość opisana na odpowiednim wątku :tak: biorę się za sprzątanie - trzeba odkurzyć i ogólnie zaprowadzić porządek :-D I może wreszcie się coś kurka ruszy!:-D

co za ludzie do cholery !!!!!!!!! chciałam umowic Laurunie do okulisty bo ma zlecone badanie po 4 tyg od urodzenia. a babka mi w recepcji mowi ,że ja to nie interesuje i moze mi dac termin na 20 lipiec. Bede musiala gdzies prywatnie z nia isc..

Pieszczoszka to i tak ci szybki termin znalazła. A od kiedy wiesz, że mała ma mieć konsultacje? No niestety ale państwowo ci terminu z dnia na dzień nie wyznaczą u żadnego lekarza.

od poczatku probowalam tam zadzwonic nikt nie odbierał w koncu tam pojechałam dzis ! Mam w książeczce zdrowia wpisane ,ze ma miec 4 tyg po urodzeniu takie badanie i nawet mam od lekarza specjalnie napisane ,ze prosza o przyjecie bez kolejki ze wzgledu ,ze dziecko jest wcześniakiem to samo dotyczy badania (usg glowki) ktore tez ma byc zrobione po 4 tyg od urodzenia

reklama
Wiedzialyscie, ze herbata z kopru wloskiego dziala na przyspieszenie porodu? ;-) no dowiedzialam sie dzis i pije na zmiane z lismi malin.
A ktoras probowala olejek rycynowy? musze kupic ale waham sie..

Do góry