reklama

Maj 2013 :):)

z tego co mi koleżanka mówiła która jest na etapie becikowego,to biorą pod uwagę dochody za 2011 rok (paranoja),a dziecko to które się narodzi nie jest brane pod uwagę...ale nigdzie nie potwierdzałam .

ja uważam że becikowe należy się każdemu,bez względu na dochody!!!

reklama
No to za 2011 nie miałam chyba żadnych dochodów jako studentka, jakieś grosze tylko za artykuły. Pooooojebownia... :blink:
I ciekawe, jak ze Skarbówki coś załatwię, skoro rozliczam się w miejscu zamieszkania rodziców... Już widzę, że w pociąg wsiadam i jadę po głupi papier :-D

Citrus, nie no ważny jest pit i tylko to trzeba, jak studiowałam i nie rozliczałąm się z M to brało się dochód rodziców. teraz się może pozmieniało. a ze skarbówką teraz można listownie albo upoważnienie wyślij dla rodziców:-)

mam akcję... mały przytrzasnął córci kciuka w drzwiach i to nie przy klamce tylko w środku!! paluch spuchnięty ale ruszać może więc chyba nie złamany.. altacet wystarczy, jak myślicie??

Kartagina ja sama kiedyś tak rocznej córce przycięłam,zamykałam drzwi i patrzyłam tylko przy klamce ,dopiero jak usłyszałam że coś trzeszczy to się zorientowałam... z tymi dziećmi...a może wymoczyć (chyba) w sodzie?jeśli mocno spuchnięty?

tak czytam i czytam o tym becikowym i nic nie rozumiem...co ja muszę skoro jestem rozwódką,na jedno dziecko mam alimenty,drugie urodzi się w "konkubinacie"...straszne słowo,ale nie korzystam z żadnych zasiłków rodzinnych...ehh...

Ostatnia edycja:
citrus masz do wyboru...

---albo bierzesz dochody gospodarstwa rodziców +twoje +zasądzone alimenty na dziecko lub rejestrujesz dziecko z ojcem jako "nieznany"- w miejscu zameldowania

---albo bierzesz swoje dochody +alimenty lub rejestrujesz dziecko z ojcem jako "nieznany" - wm miejscu zameldowania lub zamieszkania(potwierdzona umowa najmu lub tp)

---albo bierzesz swoje dochody, dochody twojego chłopa i dzielisz na 3 osoby (bo nowonarodzone dziecko wlicza się do gospodarstwa domowego w momencie składania dokumentów) - w miejscu zamieszkania (musisz miec umowe najmu lub potwierdzenie o zamieszkaniu w danym miejscu)
tutaj mozesz tez odliczyc od dochodu np alimenty jeśli twoj takowe płaci na jakieś dziecie...

Ja jestem zameldowana u rodzicow a tworze z R gospodarstwo domowe, wynajmuje mieszkanie na wsi i w miejscu zamieszkania składam wszytskie wnioski. do moich dochodow licza sie moje i R wynagrodzenie.

Ostatnia edycja:
kartagina- musisz poobserwowac, ja w maju we wlasnym kapciu kosc srodstopia zlamalam, przez pierwsze pol godziny tez moglam chodzic kulejac, pozniej nie dalo nic rady zrobic juz z ta stopa i gips, ale trzymam kciuki by to nie bylo zlamanie

reklama
z tego co mi koleżanka mówiła która jest na etapie becikowego,to biorą pod uwagę dochody za 2011 rok (paranoja),a dziecko to które się narodzi nie jest brane pod uwagę...ale nigdzie nie potwierdzałam .

ja uważam że becikowe należy się każdemu,bez względu na dochody!!!

Za 2011? :szok::confused: Ale dlaczego? Skąd takie info?

Citrus, nie no ważny jest pit i tylko to trzeba, jak studiowałam i nie rozliczałąm się z M to brało się dochód rodziców. teraz się może pozmieniało. a ze skarbówką teraz można listownie albo upoważnienie wyślij dla rodziców:-)

mam akcję... mały przytrzasnął córci kciuka w drzwiach i to nie przy klamce tylko w środku!! paluch spuchnięty ale ruszać może więc chyba nie złamany.. altacet wystarczy, jak myślicie??

Powinno. Chłodna woda też powinna troszkę załagodzić.

Napadało 30 cm śniegu i pada dalej...

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry