reklama

Maj 2013 :):)

Witam sie i ja,
za oknem oczywiscie snieg,poprostu szkoda gadac.Niech juz sie konczy bo guziki w plaszczu mi juz trzeszcza:baffled:Raczej dlugo nie pociagna:dry:

Wikki ja problemy z kregoslupem mialam jeszcze przed ciaza,teraz tez juz dal o sobie znac-mi pomaga wszystko co cieple.Oklady,kapiel,czy plastry przeciwbolowo-rozgrzewajace z apapu.I jakos ciągne....

Znowu tyle naskrobalyscie...Ja normalnie nie wyrabiam z czytaniem

reklama
dzięki Noelle, myślałam, że nie można takich ciepłych okładów ale dziś na pewno sobie zrobię, te plastry też muszę zakupić, bo już nie wyrabiam :/

Wikki- Mi mowiono,ze w I trymestrze nie mozna cieplych kapieli i okladow.
A na ten kregoslup czy rwe kulszowa to mi nawet ginekolog moj mowil zeby oklady robic,w zaleznosci od tego jakie pomagaja -cieple albo zimne.
Tak wiec nie cierp!!A dzialaj!:-D

hej dziewczyny,

u nas też paskudnie, ale mnie chociaż głowa nie boli, tak że moze coś dzisiaj zrobię konstruktywnego:tak:

do mnie te najmniejsze ciuszki mają dojechać na święta, razem z becikiem i karuzelką... kurde nie wiem czy ja jakiś luzak jestem czy jak? w tej chwili z ciuchów najmniejszych czyli do rozmiaru 62 to mam 6 bodziaków, 3 pary rękawiczek, kilka pajacyków i czapeczek i 2 rampery.... wczoraj odnalazłam szlafrok, koszule, chyba musze jedna dokupić.... i pieluchy tetrowe, jutro wieczorem wrzuce do prania, to w czwartek wyprasuję i spakuję... najlepsze, ze ja nie wiem, gdzie my będziemy po wyjsciu ze szpitala, ale raczej u moich rodziców...
niestety kolejną z atrakcji konkubinatu jest brak możliwosci opieki nade mną po porodzie, którą męzowie mają (2 tygodnie), więc J. moze weźmie parę dni urlopu, dopóki nie wstanę, albo będę musiała prosić o pomoc mamę, no i dodatkowo będzie akurat pewnie moment robienia mebli i kuchni w nowym mieszkaniu, wiec lepiej jak będę w odległosci 10 minut spacerem a nie 30 samochodem... niezły sajgon sie zapowiada, nieprawdaż?

miłego dnia dziewczyny:) i uważać na siebie i maluszki:)

czesc Mamuśki,
Wiikki mnie też dokucza kręgosłup. niestety. i biodro też. :no:

ja się nie znam na dodatkach,zasiłkach itp ,ale uważam ,że każdemu urodzonemu dziecku należy się becikowe bez względu na to ile zarabiają jego rodzice.
i to nie ważne czy moje dochody przekraczają 1900 zł na osobę czy nie.
Zapo jak Igor?ma katar?
bo u nas to jakoś dziwnie niby tylko stan podgorączkowy i tylko katar i to powiedziałabym lekki ,ale ma takie "zamglone "oczy ,że szok!

Witajcie! Ja od wczoraj mam mega katar i ból gardła :no: Czy mogę brać Rutinoscorbin? Na razie ratuję się tantum verde. Pogoda masakryczna a ja muszę do kosmetyczki jechać.... :baffled:

kora - według mnie Twojemu należy się 2 tyg na opiekę nad dzieckiem :confused:

Witajcie! Ja od wczoraj mam mega katar i ból gardła :no: Czy mogę brać Rutinoscorbin? Na razie ratuję się tantum verde. Pogoda masakryczna a ja muszę do kosmetyczki jechać.... :baffled:

Ad.1 mi rutinoscorbinu nie zalecali - sinupret, *spam* i naturalne srodki, tantum verde - raz słyszałam tak, raz nie, ale sama kilka tabletek w najgorszych momentach ssałam, można chyba ten aerozol do gardła... a no i euphorbium w kroplach - internista mi dała, chociaż na ulotce oczywiscie napisane ze skonsultować... i proponuję syrop z cebuli, Zapominajka kiedyś o tym napisała i od tej pory stosuje i pomaga:)

Ad.2 zgadza sie, ale oprócz tego przysługuje opieka nad żoną dwa tygodnie po porodzie, natomaist ten co o nim piszesz to 2 tygodnie ojcowskiego, który można wziąć w ciagu pierwszego roku życia dziecka... przynajmniej tak było jak rodziałm Zosię...

mam tylko nadzieję, ze te Matki I kwartału nie narobią tyle, ze przesuną wproadzenie ustawy od 1 stycznia 2014.... nie wiem czy będe korzystać z rocznego, raczej nie, ale myslałam zeby dociagnać gdzieś do końca roku kalendarzowego, wiec się lekko wqwię, jak przez ten raban nam zabiorą ten roczny - na razie poszkodowanych jestok. 80 tys. dzieci, a jak sie tak będa zapierać, to zrobi sie z tego 400 - 500 tys. :(

witaj w klubie, te same objawy od wczoraj wieczorem, ja na katar tylko woda morska i sinupret forte w tabletkach, na gardlo syrop z cebuli, zdrowka

Framama- zdrowka dla malej, oby nic powaznego sie nie rozwinelo i te objawy szybko przeszly

wiikki- wspolczuje bolu, mam nadzieje ze rady dziewczyn pomoga

nanulika- to juz na poczatek wszystko czeka na Matylde :) ja jakos nie znosze szuflad, w moich moge sprzatnac a po pol godziny i tak niczego nie znajduje... :)

PolaTola, Nia
to i ja przybijam Wam piątkę.. od piątku męczył mnie katar i gardło :( wczoraj wylądowałam rano u lekarza i niestety antybiotyk... niestety moją Misie też wzięło i teraz leżymy razem :/

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry