reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Maj 2013 :):)

Agara gratuluję synka !!! Trzymaj się i bądź silna teraz zespół Downa nie jest wyrokiem dla dziecka ani jego rodziców. Kosztuje to dużo wysiłu ale można osiągnąć bardzo wiele.

Cytryna mojego Miśka też dokarmiali i straszyli że mam mało mleka i trzeba będzie dawać mieszankę. Wystarczyło że wyszłam ze szpitala i teraz przy jednym odciąganiu mam nawet 400 ml :szok: a odciagam raz na 8 godzin. Mały nabiera masy i już robią mu się słodkie wałeczki :tak:.
Jak wychodziliśmy ze szpitala dr zasugerowała dokupienie mleka na wszelki wypadek jakby mały miał apetyt i na początek nim się mleko rozkreciło to kupilismy do domu Nutramigen 1 (w szpitalu dostawał Bebiko 1 ale kiepsko przyjmował) i mały bardzo dobrze tolerował. Teraz wykończymy tylko tą puchę i zostajemy na naszej produkcji.

Zapominajka ja polecam laktator elektryczny z całego serca !!! Pięknie mi ściąga mleko (ja mam LOVI) i mały je ze smakiem aż miło popatrzeć :-D na początku malutko po 30 ml jadł a teraz 70ml wciąga migiem.

Aśka ja takie stopy miałam po porodzie. Polecam krem mama i ja bilendy z rossmanna na opuchnięte nogi. Bardzo mi pomógł masaż tym kremem.

Jeśli chodzi o porównywanie bóli to dla mnie zdecydowanie najgorsze były rozwierające. Krzyż bolał jak cholera i dobrze że wtedy był już ze mną mąż i masował plecy. Parte też bolały ale to było nic...

Jak się okazało po powrocie do domu syn mój ma uczulenie na bephanen. No nie można mu na dupkę położyc po dostaje odpażenia jak cholera :szok: Używam więc tylko i wyłącznie sudocrem.

Dziś byłam na zdjeciu szwu ze skóry. Położna powiedziała że wszystko ładnie się goi więc w ciagu 2 tyg powinno być juz po wszystkim. Do obmywania rany używałam tantum rosa i wody z olejkiem drzewa herbacianego. Najwygodniej było wziac taka butle 0.5 litra i tam dodawać proszku albo olejku.

I chciałam powiedzieć że bardzo kocham moją mamę która dzielnie pomaga nam jak tylko może. Pierwsza i drugą noc była z nami i dzięki temu udało nam sie uregulować rytm dnia małego :tak: złota kobieta jest...

reklama
z obiadów do zamrażalnika najlepsze są takie które się nie rozpaćkaja przy odmrażaniu, czyli knedle, pierogi, kopytka, kluchy wszelkiej maści, poza tym Leczo, bigos, ratatuj, gulasz też powinien dać radę. Chętnie bym sama pozamrażała ale u mnie zamrażalnik jest wielkości mikrofalówki ;//

Ja nie robie obiadow - zrobie tylko zapasy produktow, zeby nie trzeba bylo latac po sklepach jak sie mlody urodzi.

Posprzatalam juz prawie cala sypialnie od A do Z:dry: I tylko mnie plecy bola:dry:

Rysia ta rodzę, ŚPIĘ A NIE RODZĘ, pomdliło mnie trochę, nawet pół skurczu nie było :angry::angry:
a u Ciebie jak??
już więcej tego gów** do ust nie wezmę, czuję się tragicznie, żadnej powtórki nie będzie jutro, czekam aż mala sama zdecyduje się wyjść:-(mąż zostal i nigdzie z domu nie wyszedł bo mówi że tragicznie wyglądałam i tak samo się czułam, a wszystko jak na razie na marne:-(

Rysia ta rodzę, ŚPIĘ A NIE RODZĘ, pomdliło mnie trochę, nawet pół skurczu nie było :angry::angry:
a u Ciebie jak??
już więcej tego gów** do ust nie wezmę, czuję się tragicznie, żadnej powtórki nie będzie jutro, czekam aż mala sama zdecyduje się wyjść:-(mąż zostal i nigdzie z domu nie wyszedł bo mówi że tragicznie wyglądałam i tak samo się czułam, a wszystko jak na razie na marne:-(

U mnie? Hahaha wspaniale! Nigdy nie czułam się lepiej :-D. Brzuch mi się stawia i tyle. Boleć, aż tak nie boli, więc to chyba nie to. Myślałam, że wc zaliczę parę razy chociaż, a tu klops :szok:.

czyli to by było na tyle w kwestii naturalnego wywołania porodu:-( przynajmniej z mojej strony:-(
A Ty Rysia próbujesz jeszcze??

Kamila - Nie wiem, zobaczę czy wystarczy mi samozaparcia żeby to drugi raz przełknąć :dry:, albo młody się da wreszcie wymeldować i coś się ruszy. Tragedia...

magart - możesz próbować, może Ciebie ruszy. Na jedne działa i rodzą, drugie mają sraczkę na 102 i nie rodzą, a trzecich wcale nie rusza :-D

Auuuuuć...zaliczyłam skurczybyka :sorry2:, ale na zegarek nie będę patrzeć bo jak tylko zaczynam to wszystko przechodzi jak ręką odjął :wściekła/y:

rysia420 Na razie to mi się humor poprawił, bo trochę mam tych miesiączkowych, trochę twardnień brzucha a i leci mi ten czop... kurde ile ja tego tam mam... (?!) Gluty alienowate paskudne, ale ich widok cieszy :-D Chciałam się dobić tą rycyną jutro z rana co by dać sobie jeszcze spokojnie nockę przespać.

reklama
rysia420 Na razie to mi się humor poprawił, bo trochę mam tych miesiączkowych, trochę twardnień brzucha a i leci mi ten czop... kurde ile ja tego tam mam... (?!) Gluty alienowate paskudne, ale ich widok cieszy :-D Chciałam się dobić tą rycyną jutro z rana co by dać sobie jeszcze spokojnie nockę przespać.

Ja już myślałam, że mi cały odpadł a on nadal się ciągnie i ciągnie. Już chyba trzeci tydzień odchodzi...:dry:

Do góry