reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Maj 2013 :):)

reklama
A skad wiecie ze to czop, skoro na raty odchodzi? Ja mam owszem duzo wydzieliny, ale nic szczegolnego...:confused:

No właśnie czop to coś szczególnego. U mnie wygląda jak kisiel/gluty wielkie i ciągnące się, zwykle jest bezbarwny z takimi nitkami mętnymi/białymi. Zwykle wypadają te gluty po jakiś dolegliwościach. No i widziałam jak wygląda czop przy pierwszym porodzie więc jestem przekonana, że to to.

Co do pielęgnacji małych pipek, to dosłownie dziś położna mówiła mi, żeby codziennie przemywać wacikiem nasączonym ciepłą, przegotowaną wodą. Ta biała wydzielina jest naturalna i ochronna, ale nie można dopuścić do nadmiernego gromadzenia się jej.

No właśnie czop to coś szczególnego. U mnie wygląda jak kisiel/gluty wielkie i ciągnące się, zwykle jest bezbarwny z takimi nitkami mętnymi/białymi. Zwykle wypadają te gluty po jakiś dolegliwościach. No i widziałam jak wygląda czop przy pierwszym porodzie więc jestem przekonana, że to to.

Czyli że mi czop odchodzi? :szok: Ja myślałam, że to normalne upławy

Noirel jakby coś to piszesz się na ten olejek?

no tak myślałam trochę,ale ja panikara jestem...póki co wypiłam herbatkę z liści malin...ale ja chyba jednak czekam do terminu i po komunii urodzę:confused:

mi żaden czop nie odchodzi,ani w pierwszej ciąży nic takiego nie zauważyłam...

jeśli chodzi o małe pipki,to najważniejsze,żeby niczym tam nie grzebać,ale trzeba dokładnie przemywać,mi było najwygodniej prysznicem tak wypłukać,bo akurat przy tym zalegającym tam śluzie bardzo łatwo o stan zapalny

Ostatnia edycja:
Ja po wizycie, na której oczywiście gin powiedział, że porodu szybko nie będzie, załamałam się totalnie. Popłakałam sobie trochę, pospałam, po czym mój mały lokator., który ostatnio mało się rusza zaczął tak się wiercić, że chyba mnie chłopczyk chciał do pionu ustawić. No i mu się udało ! Głupia, niecierpliwa matka się mu trafiła, a dziecie ma jeszcze czas i chce sobie podrosnąć.

więc wrzucam na luz i czekam na termin... potem się będę mordować psychicznie. A z tym olejem to ja bym uważała bo można sobie szkód w układzie pokarmowym narobić

Marciosz - ja pisałam już raz to ale napisze jeszcze raz... ;) z Michałem dzień przed jego narodzinami byłam na wizycie u gin... Powiedział mi ze spokojnie urodze po terminie "szyjka długą zamknięta i bez rozwarcia" Na drugi dzień o 3 nocy złapały mnie bóle ;)) nie martw się może byc tak ze urodzisz szybciej ode mnie akcja może się rozwinąć w ciągu kilku godzin ;) do jakiego lekarza chodzisz, ja do zymruza chodziłam.

Ostatnia edycja:
eklerka Już myślałam, że faktycznie się wkurzyłaś i nie będziesz się pojawiać tutaj póki nie urodzisz. Nie masz mieć jakoś teraz masażu szyjki?

reklama
Do góry