reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Maj 2013 :):)

Kasienka si, 88. Ja staram sie zmusić do sprzątania ale co 3 minuty wracam do kompa przy którym spędzam 25 min... także na razie odkurzyłam dywany i tyle przez cały dzień. Pranie wyje żeby je rozwiesić a mi się tak nie chceee :/ a w domu taki syf po weekendzie.

reklama
Witam sie z Wami!
Ktora dzisiaj?Trzymam kciuki za jakies porody.Strasznie sie Was czyta.Od razu wracaja obrazy przed oczy.I to okropne wrazenie,ze w ciazy jest sie juz cale zycie i ona tak naprawde nigdy sie nie skonczy :sorry: Pewnie Was to w tej chwili nie pocieszy ale gwarantuje,ze po 2-3tygodniach od porodu juz trudno sobie uzmyslowic,ze przed chwila sie z wieeelkim brzuchem chodzilo.Trzymam niezmiennie kciuki za lekkie,mile i szybkie porody.I za jak najblizsze terminy :tak:

Wiecie,ze dostepne wszedzie siatki centylowe sa przygotowane dla dzieci karmionych mm?Na stronie WHO sa centyle dla dzieciow piersia karmionych.Niestety malo ktory pediatra o tym wie!Wiadomo,ze mm jest bardziej kaloryczne.I dlatego trzeba tez dziecko poic-W cycu mamy 2w1 :-)

http://www.who.int/childgrowth/standards/en/

A ja karmilam wszedzie.Tam,gdzie dziecku sie chcialo.W sadzie,w przychodni,w parku-jak Zapo pisala.Tam gdzie lawke mozna bylo znalezc.Nigdy nikt mi nic zlego nie powiedzial.Ale kiedys w parku krecili serial jak bylysmy na spacerze.I uslyszalam jak przez te swoje walkie-talkie jeden drugiemu mowil zeby sie podszedl zapytac czy im uzycze do kawy :-D

Hej Dziewczęta:-)
ja znowu nie wyspana i zmęczona:/ od 3 dni jestem senna i śpię w ciągu dnia a potem wieczorem i tak padam jak mucha:/ nie mam siły na nic... ciekawe co będzie jak urodzę...:/ Nie wiem co mi się dzieje.. może zbieram siły do porodu??:-D Jutro moja wymarzona data na poród więc może się uda.. :D
Co do karmienia w miejscach publicznych to ja uważam, że jest to naturalne i nie powinno to nikogo dziwić ale powinno się też robić to w raczej dyskretny sposób jak np. przysłonięcie pieluszką, bo jak widzę kobietę z wywalonymi cycorami na wierzch, gdzie każdy przechodzący facet wgapia się jej w dekolt to mnie to trochę razi... swoją drogą, że powinny być specjalnie wyznaczone do tego miejsca, pokoje dla matek z dzieckiem... no ale to Polska jest, więc nie mamy na co liczyć...
Sembo jak Ty masz problemy z ciśnieniem to raczej odpuść sobie sprzątanie i na sex to też bym uważała, bo co jak co ale to najlepszy sposób na podniesienie ciśnienia..:tak:

Ostatnia edycja:
dziewczyny pomórzcie mi coś rozkminić, kupiłam sobie zestaw chińskiej porcelany (nie śmiejcie się ze mnie wiecie że ja zbieram sztukę orientalną :D) i nie wiem gdzie go położyć, nie chce robic wystawki a la PRL pt talerzyki i filiżaneczki za szkiełkiem ale nic innego mi do głowy nie przychodzi ... Albo chociaż jakoś to elegancko wyeksponować? Jakieś pomysły??

Ja tam nic nie eksponuje.. Jakas orchidea ew i wazon i tyle:-D.. Ale ja jestem minimalistycxnie dziwna. I Marysi spinki wydzielam , bo jak sie uruchomi to i na majtach przyczepi:-D..
Schowalabym do szAfy:-D..

Kolorowa 3-krotnie szukalam pokoju dla matki z dzieckiem w roznych przybytkach kultury polskiej(na przyklad w GH bo tam teraz wiekszosc rozwija swoje pasje ;-)) i poddalam sie.Higienicznie miejsce to bylo na poziomie dworcowej toalety i konczylo sie zawsze zajeciem pierwszej lawki w okolicy.Wyznaczanie takich miejsc byloby super gdyby ludzie z nich korzystajacy potrafili o nie zadbac.Dobitnie mowiac:gownem umazane kafelki,nie wyrzucanie pampersow do kubla,przewijaki umazane...feeeeeee!!! Za to w urzedzie paszportowym spotkala mnie mila niespodzianka:pokoik dla mam karmiacych z przewijakiem.Malutki,schludny i czysty.W strefie "biurowej" i to pewnie dlatego.:-) Nie na korytarzu przy publicznych toaletach...

Mdła masz rację, dlatego napisałam, że nie mamy się czego spodziewać po Polsce.. chociaż u mnie w Krakowie w jednej galerii w smyku jest pokój dla matki z dzieckiem, co mnie zaskoczyło jak to zobaczyłam ale się bardzo ucieszyłam, bo w razie czego będę wiedziała gdzie się udać podczas zakupów.
Idę pakować torbę z ubrankami na wyjście dla Nikoli... zastanawiam się w co ja ubrać na wyjście?

Ulana wrzuć przepis na sypaną szarlotkę chętnie zrobię :)
Wczoraj robiłam sernik gotowany, hmm niebo w gębie :)

A z karmieniem nie zdarzyło mi się jeszcze publicznie ale na pewno mnie to nie minie, bo lubie chodzić na spacerki a najbliższy park mam kawałek drogi z domu. Jest to dla mnie dość krępujące ale muszę zmienić nastawienie. Niestety my mamy kawalerke wiec jak przyjdą znajomi nie mam gdzie wyjść żeby nakarmić dziecko. Czasami mogę ściągać i dawać z butelki.

Proponuje przygotowac ze 3 wersje na rozne okazje atmosferyczne :-D Ja przed porodem minimum 3 razy przepakowalam torbe.A jak bylam w szpitalu to mezowi jeszcze ze 2 kazalam.Skutek byl mizerny...Do zdjecia do galerii szpitalnej kazalam mu przywiezc spioszki."Wez ze 3-4pary takich,ktore ci sie podobaja t cos wybierzemy na miejscu" :) No to sie popisal.Wzial 5 par bodziakow,w dodatku wszystkie biale tylko z nadrukiem zwierzatka na klacie :-D Dobrze,ze spodenki mu wpadly w oko i mimochodem dopakowal bo by slabo bylo :-D Wiec na wyjscie juz mu takich wymagan nie stawialam.

Mi krepowanie sie przeszlo juz w szpitalu w Pl!Jak sie z 3 laskami lezy,u ktorych non-stop ktos siedzi to po 3 razie stwierdzasz,ze w d**ie masz.Nie ja bede wychodzic i sie chowac.To oni powinni sie wynosic!I pozniej juz nie mialam z tym roblemu.Wiec wszystko ma swoje zalety :)

Ostatnia edycja:
reklama
to ja już w domu....z ktg nici, bo szaleństwo na porodówce ...co wejdzie któraś na badanie, to ją wywożą na porodówkę :szok: wszyscy latają jak poparzeni

przed 16 by mnie nie przyjęli, więc powiedziałam, że przyjadę wieczorem...może i ja urodzę :-D

oooo, ale widzę, że na jedną podziałała rycynka - magart - gratulacje !!!!!!

kolorowa - ale mnie oświeciłaś :-D moja waliza szpitalna stoi już 2 miesiące spakowana, a tu pogoda się zmieniła i trzeba wymienić garderobę mojej leniwej królewnie :-p

przynajmniej się czymś zajmę...

Do góry