reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Maj 2013 :):)

Sembo - to moze my faktycznie zbieramy sily na porod, skoro tyle spimy:-D Tez dochodze do siebie z kawa i sernikiem...
Ja mam nadzieję, że ta nasza senność oznacza coś więcej niż tylko zmęczenie ciążą:-):tak:
ja też potrafię spać 3h w ciągu dnia :szok: a później narzekam na brak czasu... :p

Zapo - nie mam pojęcia o skazie, ale córa miała trądzik niemowlęcy i wyglądała strasznie! Cała buzia w czerwonych wielkich paskudnych pryszczach :baffled: akurat miałam wizytę u pediatry i ta zapytała czy chcę poczekać (być może nawet kilka miesięcy!!!) aż samo zejdzie, czy wolę maść (niestety na sterydach) i zejdzie szybko. Wybrałam maść :p i zeszło po 2 posmarowaniach :szok:
Więc trądzik - to po prostu pryszcze :)

Byłam dziś na KTG. Tydzien temu na wykresie byly wartości 60 - 80 a dzisiaj 80-100 - zarówno wtedy jak i dziś w ogóle nie odczuwałam skurczów podczas ktg :p ale Pani położna powiedziała, że to nie skurcze, tylko macica reagująca na ruchy dziecka. Tutaj były pojedyncze skoki do tych wartości a skurcze to sinusoidy... więc ja nie rodzę... Nie wiem czy się cieszyć czy śmiać. Niby chcę już urodzić, ale jednak chcę żeby sobie dzidziuś posiedział jeszcze w brzuszku... :p głupie to... Taka niby niezdecydowana jestem.

reklama
Dopiero teraz mam chwile by cos napisac ....problem rozwiazany Dorian nie mogl zrobic kupki juz brak mi bylo pomyslu by mu pomoc :szok: herbatki z kopru nie cierpi krzywi sie jak mu podaje ale pomogla doslownie na sile mu ja dawalam bo z bolu prezyl nozki ,,,
Widze ze nie tylko ja lunatykuje po nocach :-D:-D
Asia Pierogi z miesem pychota ....,,:tak:
sembo trzymam kciuki zebys do 17 urodzila :-) ,,,ja tez mialam dosc nawet sama cc chcialam sobie wykonac :-D:-D ,a tu taka mnie niespodzianka przywitala
cytrus-tez lubie szpinak i tez musi byc z czoskiem ,,bo tak zgodze sie jest fuu

czytalam liste nierozpakowanych sporo jeszcze
:tak: ale mozecie sobie troche pospac poki maluchy was na nogi nie stawiaja..

z ta skaza zgadzam sie z fiolkowa dokladnie tam jest i tak wyglada
:tak:

Ostatnia edycja:
kinga Ada też tak miała parę dni temu i nas termometr uratował a koperku też nie lubi ale wredna matka na siłę pcha i skutkuje :-)

Aniaczek moja mała też marudna strasznie, chyba taki dzien dziwny. Podsypia na max 1h a jak się obudzi to drze koparę, że głodna daje jej troszkę a ona i tak większość wymiotuje i się cieszy.
Padam na pysk i idę kimnąć może się tym razem coś dłużej uda:confused2:

Mmm... Jak ja lubię zmieniać pampersa po kupie i po dwóch minutach od założenia nowgo zorientować się, że poszło kolejne kupsko... :D

Hej dziewczynki ;)

W końcu odpieli mnie od tych wszystkich kabli.... I mogę iść po raz pierwszy od porodu sama siusiu trochę mam stres bo tam pełno szwów.. No i jak dzisiaj wszystko dobrze pójdzie i jak będę dawać radę to "go to home" ;)))))) mąż ma 2 tyg wolnego tacierzyńskiego, więc damy radę. Dumny tatuś chyba przez rok nie wykonał tyle połączeń co wczoraj... ;)) wczoraj bym już wyszła do domu po 6 h jeśli było by wszystko ok ze mną no ale niestety nie było więc i tak jak wyjde dzisiaj to bardzoooo szybko. Jak karmie to macica tak mnie boli ze szok.. Też tak mialyscie?

Noirel, george -no to mamy dzieciaków z tego samego dnia ;)) fajna data ;))

KOREK ODBLOKOWALAM WIĘC JUŻ MOŻECIE RODZIC ;))
ciekawe czy któras mnie przebije w oczekiwaniu, moj sowaczek pokazywał 41 i 5 dni na razie jestem rekordzistka Aska jeszcze trochę CI brakuje hehe

Ostatnia edycja:
Hej hej !!
witam sie po spokojnej nocy.Oby tak co noc:)
Ile zostalo nierozpakowanych??chyba uwiniemy sie przed koncem maja ??:-):-):-)
Ja dzisiaj z rozpierajaca energia i ambitnymi planami.Co z tego wyjdzie sie okaze.Humor poprawil mi akt ze do wagi z przed ciazy zostal 1kg( obstawiam ze siedzi mi w cyckach:) ) biodra sie zeszly-noz normalnie 3 tygodnie i to co przed ciaza:) Zaraz właze do szafy wygrzebac ciuszki przedciazowe:-):-):-)

kurcze, moja to wisi na (.)(.) po godzinie, bo najpierw jeden opróżnia koło 15 minut, potem odpoczywa, odbicie, przysypia, za moment się ocknie i drugi, i znowu 15 minut, odpływa itd a jak skończy to nagle się budzi i jeszcze ją trzeba bujać, od wczoraj próbujemy smokiem uspokajać bo nie wyrabiam...
dziś mąż wrócił do pracy a ja pierwszy dzień sama, z 2 latkiem i młodą.... ładna pogoda się zapowiada ale nie wiem czy na spacer się odważę.... zwłaszcza że młoda słabo śpi w wózku a młody biega jak opętany i nic się nie słucha :no:
a ty Noell nie dołuj, moja waga stoi, brzuch wydaje mi się mniejszy ale cm też stoją.... zapnę jedne spodnie pod warunkiem że nic nie jem a i tak flak wyłazi....fakt że w pierwszej ciąży też z 2-3 mc trwało zanim dzinsy założyłam ale ja bym już chciała być chuda...

reklama
:dry:
witam.
Noc ciulowa. Nie mogłam usnąć do 3:00, wstałam na siku o 5:00, wstałam z łóżka o 7:00 niczym Zombie. Cały czas byłam na granicy snu i jawy, młoda się kręciła a biodra bolały jak opentane. Na dodatek znowu cierpną mi ręce tak że szklanki utrzymać nie mogę ;/// Pierwszy raz od początku ciąży piję kawe z dwóch łyżeczek ...
Dobrze że Kasienka jest na FB, jakby mi w nocy urodziła cichaczem to bym się rozbeczała.
Dziś ma szefowa wpaść na kawę, jakoś średnio mi się gości chce ale już jej odmówiłam w tamtym tyg i teraz głupio.
Mój królik jest tak nie dobry że wytrzymać się nie da, jak jest poza klatką to cały czas coś broi, wczoraj pogryzł mi książkę z Polski (towar na wagę złota), mężowy antyczny barek, dobrał się do Larci bujaczka, ściągnął mi z suszarki koronkowe majtki i zaczął je jeść, a teraz jest zamknięty więc próbuje wyważyć drzwi ...

Do góry