reklama

Maj 2013 :):)

I ja sie melduje.
Dziec śpi... o dziwo. Ale dzisiaj go później położyłam moze w tym jest metoda. Wczoraj to dopiero były cyrki o 1 M. postawił lozeczko na środku sypialni bo doszedł do wniosku ze tam gdzie stoi to pewnie jest żyła wodna;) ale i to nie pomogło i ksieciunio spal z nami.
Ech... mi ciąża minęła bezproblemowo i z chęcią bym zaszla znowu, ale najpierw musze znaleźć instrukcje do jednego po przy porodzie nie dali;)

reklama
Ormianka...tobie tez nie dali? Myslalam ze to tylko mi trafil sie egzemplarz bez instrukcji..nawet pribowalam ściągać z netu w pdf. Ale wszedzie info brak wybranego modelu prosimy sprobowac ponownie.
Mysle ze trzeba szybko urodzic drugie zanim nie zapomne jak sie obsluguje takie cudo techniki...albo spisac samemu instrukcje..

Trzymacie się dzielnie dziewczyny jak czytam :-D mi też nie dano instrukcji, hmm :-pa po drugie ani gwarancji ani możliwości zwrotu ;-)

U mnie ok. Już nie wiem kiedy mu zębole wyjdą... 4 stycznia go ważyłam to już ma 9,6 kg :tak:w piatek idę do połoznej to będzie dokładny wynik i może też wzrost :)

Dużo zdrowia życzę maluszkom, bo ostatnio sama się zmagałam z katarem Młodego. Sposobu na Fridę nie mam, też się wkurzał. Mąż go trzymał a ja na siłę czyściłam nosek, wolałam to niż jego jęczenie, płacz że nie może oddychać. Inhalacje z soli fizjologicznej chyba też pomogły + maść majerankowa i depulol na klatkę piersiową.

Też myślę o kolejnym, ale nadal jeszcze nie mam @... więc zero planów, a jakby co to i tak musze poczekać jeszcze pół roku.

Ale macie fajnie, ze mozecie sobie planowac drugiego dzidziusia. Ja nie mam z kim, wiec ciezko by bylo... Marzylam o trojce, ale chyba dwojka by mi wystarczyla :) tez chcialabym, zeby byla roznica dwa, trzy lata, ale wydaje mi sie to niewykonalne, bo brak jakiegokolwiek adoratora w moim poblizu.
Mdla ja mialam calodobowe mdlosci przez 4 tygodnie. Wiem co to za bol, wiec ja pierdziele, chyba bym oszalala majac tak dlugo jak Ty!! Pamietam jak siedzialam pod prysznicem, bo stac nie mialam sily, ryczalam i powstrzymywalam wymioty, blagajac Boga, zeby to sie skonczylo!
feelis a to trzeba miec @ zeby zajsc w kolejna ciaze? Czemu musisz poczekac pol roku?

Hej dziewczyny. Dajecie radę widzę mimo, że dzieci to egzemplarze powystawowe bez instrukcji i oryginalnego pudelka ;) Ja mam dzis kijowy dzień. Szanowna infolinia pzu juz drugi dzień umawia mnie na wizytę do ginka i ciagle znaku brak a guzek zrobił sie siny :/ M. wpienia mnie tak że szkoda nawet gadać. Nie wiem kto w tym domu ma okres, ja czy on. A na koniec to jeszcze ja go powinnam przeprosić. Więc na temat kolejnego potomstwa ja w tej chwili mówię: chętnie ale nie z tym facetem. Sorry.
Dzwonilii do mnie z pracy. Oczywiście stanowisko na mnie czeka ale do tego czasu zmieni się lokalizacja i moja przeprowadzka mialaby juz nie 250 a 350 km od Lublina. W sumie z punktu widzenia pracy dla m. , zloba dla dziecia miejsce może i lepsze niż poprzednie ale znowu start bylby w totalne nieznane. Mam dać odpowiedź w przyszłym tygodniu. Myslalam ze z M. coś pogadamy, ale on piwko (ktore z reszta miał zarzucić od nowego roku) i spać. I nara. Radz se sama kobito. Aż kurtfa nie mogę zasnąć.
Ech no dobra wykrzyczalam się.

U nas tez zębów wciąż brak :(

Hej mamki, a ja mam wkurw od rana..dobrze ze wy jestescie bo zaraz wybuchne .. Na razie to tylko sie poryczalam...

Rozmawiala z mama i tak od sloea do sliwa uslyszalam ze zle wychowyje dziecko bo w ciszy, i w ogole hak sie do nas przychodzi to tylko uciszamy, i tv ledwie slychac....
Nosz kur... Nie lubie jarmarku w domu..czy to jakues nienirmalne, jak nie ogladam tv to wylaczwm po co ma mi robic zbedny halas, eole wtedy radio, nie lubie sztucznie zabawiac jaska w stylu" oj ti ti ti, oooo aas, brawoo suoerrr,...." wole mowic do niego normalnie jak do czlowieka a nie uposledzonej malpki ktora nie kuma o co chodzi... Sama nie lubie spac w halasie wiec dlaczego mam halasowac jak Jas spi.. A co do spania..cale 5 miesiecy Jasko mial probkemy brzuszkowe i spal w dzien po 15 min wiec jak juz zasnal modlilam sie w ciszy zeby choc 30 min pospal..wiec co ona moze wiedziec...

Camel miałam podobnie z teściową. Tylko ona juz w trzeciej dobie życia mówiła że nie możemy się tak cicho zachowywać. Kurcze dziecko dopiero z bezpiecznego brzucha wyszło, jeszcze w szpitalu jestesmy, w sali drugie dziecko wiec m. odebrał telefon szeptem a ona do niego że nie może być tak cicho bo potem nic w domu się nie zrobi bo dziecko nie będzie mogło spać. Wtf??
Ja tez nie jestem za tiutaniem do Młodego i tak nie robię. Powiem Ci ze podczas tego pobytu jak na niego naskakiwali z minkami i dziwnymi sylabami dzwiekonasladowczymi to mam wrazenie ze go to meczylo. Duzo marudzil i plakal a one ciągle doszukiwaly się schorzen, głodu, zbyt malej ilosci snu i pelnej pieluchy. Lubil tylko u dziadka bo on z nim chodził pokazywał mu a nie znieksztalcal rzeczywistość.
Nie przejmuj się. Nawet jeśli trzeba być cicho kiedy Mlody spi to o boziu, przecież nie spi cała dobę. A z czasem będą nasze robaczki spać jeszcze mniej więc swiat sie nie zawali jesli w tym czasie nie utluczesz kotletow, nie odkurzysz, albo nie rozwalisz scianki dzialowej w ramach remontu :D Luzzz Camel. Każdy mocny w gębie jak nie ma z tym walczyć całą dobę. Patrz mój mąż ;)

Ewcia widzę kryzysik :), wiem , ze to Cię wkur..... , ale to normalne, jedynie tak mogę Cię pocieszyć, dotrzeć sie musicie w kwestii rodzicielstwa, ja już więcej dzieci tez mieć nie będę, powiedziałam mojemu chłopu, że przy trzecim napewno byśmy się rozwiedli. Ale narazie nasz kryzys w miarę rozwiązany, choć co jakiś czas musi dostać OPR.
Ewcia co do decyzji , to tak czytam i chyba podjęłąś co?

Camel u mnie goście też uciszani , nawet jak jestem w gościach to uciszam, ale to jak jestem u mamy, a tak to staram się wpadać z małym w chwilach jego niespania.
Aha no i moja teściowa po 1 porodzie przyszła do mnie z prezentem -stare radio i oznajmiła, że mam dziecku puścić szumy z radia , co w ciszy nie będzie spać, podziękowałam za prezent i oddałam . Osobiście nie mogę spać , przy tykaniu zegarka więc gdzieś mam takie rady, aczkoliwek moje dziecko faktycznie lubi zasypiać przy szumie, to wtedy sobie odkurzam mieszkanie

Ostatnia edycja:
Ewcia decyzję masz niełatwą do podjęcia .... Ale ponoć kto nie ryzykuje, ten nie ma ;)

Camel - nie przejmuj się. U mnie w domu też jak dzieci śpią to jest cicho. Nie po to usypiam małego , żeby zaraz go obudzić tv czy biciem kotletow ;)

reklama
Tak to już jest. Ja ostatnio usłyszałam, że jestem przewrażliwiona, bo nie chcę Filipowi dać ogórka kiszonego, bo Beatka dała swojemu i się cieszył;) Mało mnie obchodzi co daje Beatka swojemu dziecku, ja wolę jednak nie. Schabowego też nie dam.
A propos ciszy, to wpadła do mnie jakiś czas temu rodzina i pyta czemu dzwonek do drzwi wyłączyłam. Nawet nie dały mi odpowiedzieć, a usłyszałam podobny wykład jak Wy. Dzwonek nie działa od 7 lat, jak mój ślubny przewiercił kabel w ścianie;) Ale ile się dowiedziałam o ciszy w domu to moje;)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry