Z tym ksiedzem to pierwszy raz sie zdarzylo. W tamtym roku byl inny i niby tez mowil czy napewno nas stac (wziąl kase), a gdy poszlam zglaszac dzieci do chrztu to zaspiewal po 150zl za jedno...po moim oburzeniu skonczylo sie na 150zl za oboje... echhhh
Mdła-o pampersach nie wiem skąd wie, a o mleku to mowil, ze jakas parafianka (ktorej pomaga Caritas) prosila o kupno mleka Bebiko i ze drogie (u nas Bebilon, ale tez drogi). Ksiądz bardzo wesoly...stwierdzil, ze jemu raczej nie bedzie dane poczuc "instynktu tacierzyskiego"...smialam sie, ze czasy sie zmieniaja to moze i u katolikow celibat zniosa....stwierdzil, ze on to juz nie zdąży (choc mlody)...Anie wziął na ręce, ale o mały włos sie nie poplakala, wiec ją zabrałam pod skrzydelko
Mdła-o pampersach nie wiem skąd wie, a o mleku to mowil, ze jakas parafianka (ktorej pomaga Caritas) prosila o kupno mleka Bebiko i ze drogie (u nas Bebilon, ale tez drogi). Ksiądz bardzo wesoly...stwierdzil, ze jemu raczej nie bedzie dane poczuc "instynktu tacierzyskiego"...smialam sie, ze czasy sie zmieniaja to moze i u katolikow celibat zniosa....stwierdzil, ze on to juz nie zdąży (choc mlody)...Anie wziął na ręce, ale o mały włos sie nie poplakala, wiec ją zabrałam pod skrzydelko
Ale trzymam kciuki za "NIE"
Zresztą to akurat tata nam przywlókł skądś ospę, bo on pierwszy zachorował, dzieciaki dokładnie po 2 tyg. zaczęły mieć objawy. Ja przechorowałam w dzieciństwie, więc luzik. Generalnie ospa (przynajmniej dla nas) nie była jakąś tragedią, ale chyba gdybym mogła jej uniknąć to tak bym zrobiła - więc raczej polecam Wam szczepienie
Może nie jest to bardzo ciężka choroba w młodym wieku, ale i tak dość "upierdliwa".. smarowanie 2xdziennie 200 krostek na każdym ciałku już mi bokiem wychodziło.. hehe
I szlam ja odprowadzic do lozka,jak w tej metodzie dla maluszkow powtarzalam w kolko:tu masz swojego kroliczka,tu zegar,jak mala wskazowka bedzie na 6 to mozesz przyjsc a teraz spij.Dreptam do naszej sypialni,loguje sie w lozku,meza na bok przekulac(chrapie na plecach
) ,ukladanki pozycji wlasnej,znieruchomienie...mmmm...zaczynam odplywac....TUP;TUP;TUP;TUP 

U mnie w parafii w Pl teraz same takie wynalazki,ze szok.Dlatego strasznie mnie denerwuje tzw."rejonizacja".Ze niby,przepraszam,dlaczego?!Dlaczego jezeli w "mojej" parafii ksiadz pierniczy glupoty to nie moge isc do normalnego?Przychodnie moge sobie "swoja"wybrac a parafii nie?!Takie rozwazania teologiczne po nieprzespanej nocy hahahahaha