reklama

Maj 2013 :):)

Ja to się Ewcia czasem zastanawiam...gdzież ty znalazłas tego chłopa...normalnie wy obydwoje to chyba z różnych planet... alr moze to i dobrze..przynajmniej życie urozmaicone...

Aniazetka..gratki za twardszą sprawę...u nas tylko siku na topie....

a w ogóle dzięki dziewczyny za wsparcie...ja cały czas trawie temat...dałam sobie 15 dni (do okresu) na przyzwyczajenie się do myśli...no i potem cały miesiąc na odstawienie..ale mam zamiar już teraz powoli zmniejszać racje dzienne...i dojśc tylko do nocnych..tak żeby cyce pozniej nie pekły...

reklama
Camel ja tez sądzę ze my z innych planet. Albo inaczej. Poznaliśmy sie na ziemi a potem jedno poleciało na Wenus a drugie na Marsa. To dzisiejsze uznaje za jakieś totalne zaćmienie bo generalnie ma talent w rękach i mnóstwo rzeczy wykonuje i reperuje samodzielnie, do czego mężowie moich koleżanek nawet nie podchodzą ale ma tendencję do bycia dwa razy lepszym, bardziej innowacyjnym niż np . producent danego sprzętu. A tak na marginesie mężowie moich koleżanek często nie podchodzą do rzeczy ktore ja sama wykonuje ;) z takim też bym nie wytrzymala ;)

Dasz rade Kochana. Jasko duży mądry chłop. Kiełbasy mu dać, boczku a nie tam cycusia ;) musi mieć siłę by chodzić ;)

Filipa Leon 11,3 kg. Mówiły tylko ze duży chłopczyk ale nie ze nadwaga. W mojej opinii Fi zawsze taki chudziutki i drobniutki był.

To co ja mam powiedziec z moim kluskiem pewnie już ze 13 przeskoczył...nawet nie wiem bo nie ważony..w środe my na szczepienie więc się dowiemmm

Ewcia...mój też z tych "złotych rączek" ale i ja taką robotą nie gardzę..więc czasem się bijemy kto ma coś naprawić ;-) ale jak są rozbieżne sposoby na zrobienie czegoś i każde z nas przekonuje że mojszy sposób jest lepszy niż twojszy...

My od 5 na nogach, bo O. zasnela o 18 wczoraj. Pierwsza pobudka o 00.30. Potem jeszcze jedna, ale nie wiem o ktorej, bo nieprzytomna bylam.
Ja jeszcze nie probowalam akcji nocnikowej. Chcialam zaczac w PL, ale cos mi ten wyjazd sie oddala ciagle :/ mialam w planach wylot w ten weekend, ale 12.czerwca mam spotkanie w urzedzie pracy. Pomyslalam wiec, ze fruniemy dzien po. Wczoraj dostalam maila o spotkaniu organizacyjnym dla rodzicow, w przedszkolu, do ktorego idzie O. na 25.czerwca. Chyba w lipcu sprobuje...
Ja mam dwie lewe rece do reperowania czegokolwiek i zero cierpliwosci do takich rzeczy :D dlatego facet czasami jest potrzebny...

Hej dziewczyny;)
Filip wyspany, a ja poobijana i nieprzytomna. Wiercił się tak strasznie, że spać się nie dało. Tzn ja, bo on spał w najlepsze.

Mój chłop, to taki troszkę lewy do majsterkowania w domu. To znaczy umie zrobić, ale zanim się za to weźmie, ile ja się nagadam, naproszę. Nie ma czegoś takiego, że o zepsute, pójdę i naprawię. Trzeba wziąć za rączkę i pokazać. Kiedyś wyręczał się kolegami. Robimy remont, pięciu chłopa i 5 siat piwska, ale temat się skończył i teraz musi sam. I mu wychodzi. Oczywiście jak chce. Ale szlag mnie trafia za każdym razem.

Panie w naszej przychodni mają skłonność do zmniejszania mi dziecka i na moje oko znów go skrócili o jakieś 2-3 cm i im wyszła nadwaga. Sama pani doktor się dziwiła, że on taki proporcjonalny, to jak to możliwe. Już tego, że on jest jednym biegającym mięśniem, to nie wzięła pod uwagę;)
I z tymi szczepieniami. Oni wszystko odradzają. Ile się musieliśmy naupierać, żeby na rotawirusy i pneumokoki zaszczepić,a do tej pory pielęgniarka nie może przeżyć, że to tyle pieniędzy kosztuje.

A nocnikowanie, na razie odpuszczam. Tzn pewnie kupię nocnik i popróbuję go czasem posadzić, ale bez ciśnienia;)

Jak zwykle wcielo mi posta.

Camel niech malz da relacje z tego historycznego wydarzenia i czy wywalczyl zniesienie wiz.

Filipia a motywuja czyms to odradzanie?

Moj m. to taki magik. Troche smieciarz. Trzyma te wszystkie *******y, co znajdzie to wezmie. Ale pozniej jak cos sie zniszczy czy zgubi to on zawsze z tego "magazynu" cos wyciagnie dorobi dosztukuje. Pod tym względem jest niezastąpiony w calej rodzinie. Do tego jest bardzo dokladny...może i dlatego taki zestresowany.

Kooska to tak juz sie to przedszkolem nazywa?

No właśnie, co z nocnikowaniem? Sa na to jakies techniki, metody? Skad wiedziec ze jemu moze sie chciec siku akurat teraz?

Dupa boli po rowerze.
Wlosy trza myc ale jak pomysle o tej bidzie wiszacej u nogi to mnie sie odechciewa.

W Norwegii sa tylko przedszkola i w nich sa grupy maluszkow i starszakow.
U nas wlasnie polgodzinne wycie, bo przeciez po moim dziecku nigdy nie widac, ze jest zmeczone a jak zaczyna trzec oczy i marudzic to jest juz przemeczona. Te jej ryki na nerwy mi dzialaja... wiem, ze nie powinny, bo przeciez to nie jej wina, ale po 15 minutach walki i prob wyciszenia, zaczyna mnie krew zalewac. Wczoraj udalo mi sie ja klasc w odpowiednim momencie i zasypiala jak aniolek. Dzisiaj umknelo mi pierwsze ziewniecie i juz katastrofa...

Ewcia..to my chyba tego samego chlopa mamy... Ja mam cala piwnice zawalona..czesc garażu i ostatnio cos przebakiwal ze przydala mu sie jeszcze piwnica sasiadow...

Ja wysadzam jaska przy okazji kazdej zmiany pieluchy, oraz rano i przed snem, przed spacerem..ale nie tez tak zawsze..czasem mi sie nie chce po prostu...

reklama
Najlepsze ze on sam nie wie co tam ma :D

Kosska ja mialam wczoraj 20 min ryku przed rowerami. Przebieranie. Ale Mlody akurat uczepil sie butelki z wodą. Nie to ze pil. Wlewal do gardla i wypluwal, juz go cofalo bo tyle wychlal. No wiec zabrałam ta wodę. No j sie zaczelo. Ryczal a ja sie zaparlam i czekalam az sie uspokoi. Slanial się, pokladal i nie to ze plakal. Salwami wrzeszczal. Krztusil sie. No cuda wianki. Gotowalam się w środku. No ale w koncu jakoś się ubralismy.

Camel a Ty ciagle pod okiem dietetyka czy juz musisz radzic sobie sama? W sensie nawyki żywieniowe utrwalone?

A i moje zdziwko. Litr wody dzieciaki wam zlopia? Poza mm? Szok.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry