reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Maj 2013 :):)

ale tu chyba nie ma dyskusji że któraś się tłumaczy " bo ja..." i że to wynika z braku dystansu tylko bardziej że się żalimy ;p każda przedstawia własne argumenty dlaczego uważa że l4 na ciąże to nic złego, zwykła dyskusja, nikt chyba sie nie poczuł dotknięty, tak mnie sie zdaje

też tak uważam, że każda z nas ma prawo wyrazić swoje zdanie ... chyba właśnie po to odwiedzamy to forum, i jeżeli ktoś wrzuca jakiś temat, to każda z nas ma jakieś takie swoje " bo ja..." przecież nie chodzi tu o to żeby narzucić innym swoje zdanie.

A takie uogólnianie ... nie wiem, wydaje mi się że właśnie uogólnianie jest krzywdzące bo właśnie każdy ma swoje powody i one nie są takie same u wszystkich:-D

A tak z innej beczki to mam zamiar dziś gotować gęś :) leży w lodówce i czeka na mnie :)
Jeszcze nie wiem co z niej zrobię, chyba rosół a potem do piekarnika, jak macie jakieś fajne przepisy na gęś to chętnie skorzystam:tak:

reklama
Ale wy jesteście nerwowe :-)
Od dłuższego czasu panicznie się boję, że kogoś tu urażę, bo już nie wiem, co wolno, a czego nie :pPP
A jestem z tych "piszących", czy to na zlecenie, czy dla własnej potrzeby i z konieczności uogólniam (też historyczne zboczenie, bo historię siłą rzeczy opiera się na uogólnieniach). Więc w razie czego proszę pamiętać, że pewne moje wypowiedzi (zwłaszcza te, które Was mogą zbulwersować) trzeba brać w cudzysłów :-p Od razu mówię, żeby nie było, że któraś mi tu zaraz będzie pistolet do łba przystawiać! :-p

Idę gotować pierogi. Dziś nie do końca zdrowy obiad, brak mi sił na krojenie warzyw :sorry:

Aśka, gęś to chyba pieczona byłaby najfajniejsza :D

Ostatnia edycja:
w zyciu nie robiłam gęsi. Nawet nie miałabym pomysłu.

Kupiłam sobie kolorek do włosów. Nie do końca taki jak chciałam, ale bez amoniaku. Wieczorkiem sobie zrobię i mam nadzieję, ze da radę :-D

A co do dyskusji. Forum jest po to, by wyrażać swoje zdanie. Niestety jest sporo osób przewrażliwionych(nie chodzi mi o to, że tutaj, tak ogólnie) i bardzo łatwo jest kogoś urazić.
Ja jestem zdania, że dystans i poczucie humoru i wszystko będzie dobrze :-D

Citrus pierogi ruskie bym zjadła... hmmmm
Chyba muszę telefon do męża wykonać, żeby gotowce kupił...

hehehe fajnie sie was kobietki czyta :)

Ja jestem przewrazliwiona ale tylko w ciazy hahahah :)
ale nauczyłam sie jednego .... ze mam w "d" co myslą o mnie inni, czy komus sie podobaja moje błedy, moja gęba, moja dupa czy co innego :) takze laski luzik, luzik na całego..

Gotuje uda z indyka.... śmierdzi mi w całym domu... zaraz chyba znow porcelanówka bedzie....

Ja do indyka mam absolutny uraz.
Dawno temu psica moja była chora i zaleceniem była m.in dieta indyk + ryż
Bosh jak w chacie capiło, do tej pory na widok indyczej części mam odruch ble :confused2:

Nie mieszkam w Polsce i nie mam możliwości pójść na L4. W poprzedniej ciąży pracowałam do końca, rodzilam w weekend. Macierzyńskiego miałam 45 dni, wiec nie wróciłam już do pracy. Moze nie spodoba Wam sie to co powiem, ale dlaczego macie nie korzystać ze zwolnienia? W którym momencie życia będziecie mogły sobie zwyczajnie odpocząć, pobyć z rodzina, zając sie swoim hobby?Bycie matka to ciężka praca, stanowisko, gdzie nie ma zastepstw (choroba czy nie), a za to nikt nam nie płaci.Gdy dziecko sie rodzi, wracamy z pracy do domu, gdzie czeka nas dalsza praca. Wiec skoro system na to pozwala, czemu nie?Napijcie sie kawki w łóżku o 10, pojdzcie na spacer do parku,czy nawet na zakupy do południa, kiedy nie ma jeszcze takich kolejek.Życie jest tylko jedno.

Amen! GEORGE na prezydenta:-D
Witaj :tak::tak:
Gratuluję maluszka.
Dlaczego aż 3 tygodnie przed terminem czeka cię cięcie. Myślałam, że to tak max 2 tygodnie wcześniej termin się ustala. Mnie też pewnie cc czeka.

A czemu?
No tak, wiem, wiem, czytam między wierszami :) Ale śledzę też inne wątki i tam to na noże baby idą :-D Jakbym chciała którejś powiedzieć, że ma się puknąć w mózg, bo chce dziecko piersią karmić do czwartego roku życia, to by mnie znalazła i zarżnęła jak prosiaka (to oczywiście też celowa przesada, ale wiecie, o co chodzi) :-D

Ja Marysie karmilam cztery miesiace...A teraz nie wiem czy bede w ogole.
Bo....jak bardzo nie kochalabym swojego dziecka i jak bardzo jest wyczekana itd...to strasznie tego nie lubilam....:szok:...

w zyciu nie robiłam gęsi. Nawet nie miałabym pomysłu.

Kupiłam sobie kolorek do włosów. Nie do końca taki jak chciałam, ale bez amoniaku. Wieczorkiem sobie zrobię i mam nadzieję, ze da radę :-D

A co do dyskusji. Forum jest po to, by wyrażać swoje zdanie. Niestety jest sporo osób przewrażliwionych(nie chodzi mi o to, że tutaj, tak ogólnie) i bardzo łatwo jest kogoś urazić.
Ja jestem zdania, że dystans i poczucie humoru i wszystko będzie dobrze :-D

Citrus pierogi ruskie bym zjadła... hmmmm
Chyba muszę telefon do męża wykonać, żeby gotowce kupił...

I znowu AMEN:-D...
Pokazesz glowe potem;-)?

Ostatnia edycja:
Kaja jak będzie co pokazywać, to pewnie rano coś wrzucę.

A cc dlatego, że pierwszy poród po 18h walce i bólach właśnie cc się skończył. I gin powiedział, że ze względu właśnie na to. A ja powiem wam (nie bijcie) że chyba bym chciała i tyle. Bez stresu, uciekającego tętna i paniki...

Zapominajka ja tez mam uraz do indyka,kiedys kupilam paskudnego i do dzis mi sie kojarzy...

Ja dzis poledwiczke robie,wczoraj przegrala z nalesnikami z nutella... zobaczymy czy dzis dam rade...

reklama
Do góry