reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Maj 2013 :):)

Witajcie.

Oj wstawać to i mi się nie chce, a jak jeszcze jest ponuro za oknem to schowałabym głowę pod kołdrę i poszła dalej spać.

Życzę zdrówka przeziębionym! Pozostałym miłego dnia. Ja w pracy do 17.

reklama
Witam dziewczyny !!:)

ja dzisiaj byłam na badaniach po 18 mam wyniki ;) na badania poszłam na czczo i myslałam że umrę z głodu ale na szczęscie nie było kolejki i poszło szybko :)

czytam , że niektóre z Was jedzą dużo owoców ja niestety nie bardzo przyswajam owoce poniewaz jak tylko zjadłam jakiś owoc a szczególnie babany lub mandarynki to miałam mdłości okropne....podczas pobytu w szpitalu położna poradziła żeby sobie na razie dała spokój z owocami ponieważ to one są główną przyczyna mdłości ....

na szczęscie moje mdłości już zanikają "książkowo" niebawem kończę I trymestr i prawie wcale nie odczuwam mdłości, jedynie co teraz to mnie męczy ogromne zmęczenie i senność i ten ból pleców ale to tak macica mi się się rozrasta :)

dzisiaj mam wenę na gotowanie, więc na obiadek przygotowuję pieczoną karkówkę ze śliwkami i opiekane ziemniaczki z pieczarkami ;) ale zanim się za to zabiorę musze odpocząć bo padam z nóg.....

na mdłości pomagała mi skórka od chleba która ciągle sobie podgryzałam i duże ilości wody mineralnej później jednak przerzuciłam się na pare łyków pepsi lub coli i tez mdłości po chwili ustępowały, głowa do góry dziewczyny !;) mi koło 11 tyg mdłości zaczęły ustępować:)

a na przeziębienie w ciąży pomagała mi duża ilość herbaty z miodem i cytryną:)

życzę zdrówka i wytrwałości dla wszystkich !!:-)

asia to mnie to bardzo cieszy. Kiedyś było gorzej ,ponieważ mieszkaliśmy w segmencie pod wawą, ale daliśmy sobie spokój. sprzedaliśmy szybko bo dojazd 2 godziny dziennie do pracy przy małym dziecko wkurzał okropnie

Framama znam to bardzo dobrze:) od niedawna pracuję od 7 do 15 i dojeżdżam samochodem (max 1h dziennie), wcześniej pracowałam 8-16 i jeździłam komunikacją miejską (3h dziennie), normalnie masakra :(

Ale właśnie przed chwilą się dowiedziałam, że moja zmiana godzin pracy jest niemalże aktem łaski dla mnie, i powinnam być im dozgonnie wdzięczna... normalnie tak mnie kw.....ją. A ja poprostu nie byłam w stanie tyle czasu dojeżdżać i jakby mi nie zmienili godzin to byłabym zmuszona iść na l4. I weź tu człowieku próbuj chociaż być fer w stosunku do pracodawcy, trzeba mieć dużo cierpliwości, której teraz niestety mi brakuje :(

reklama
Hej,

karlaczek.. trzymaj się. jak się nieco otrząśniesz napisz nam, co się stało... :-(

Ja też już w pracy, mdłości już się uaktywniły mimo zjedzonego śniadanka.. Pogoda nawet ładna i słoneczna, tylko strasznie zimno! 2 st. rano!
Miłego dnia, mamuśki!

Do góry