reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Maj 2013 :):)

anetk_a - no z tego, co się orientuję, to w Polsce mamy bardzo "dokładne" prowadzenie ciąży.. w UK chyba jest np. tylko 1 USG. Ale jest tu parę dziewczyn z zagranicy, pewnie napiszą Ci więcej.
A gdzie mieszkasz, jeśli można zapytać?

reklama
Kochane przypominam ze uaktualniam liste majoweczek :tak:
Dane wysylamy do mnie na pv wg schematu:
płeć dziecka:
termin porodu wg OM:
termin porodu wg USG:

plec bedziemy usupelniac zapewne w trakcie, jak ktos ma ochote moze dodac swoje imie. Bede zbierac te dane ok 2 tyg, tak by na liscie byly osoby ktore udzielaja sie na forum.

No nic ja zabieram sie za obiadek chyba. Dzis sama w domu bo maz na szkoleniu, a malej chyba czworki ida bo przed drzemka jeczala, dopiero po Nurofenie usnela

anetk_a - no z tego, co się orientuję, to w Polsce mamy bardzo "dokładne" prowadzenie ciąży.. w UK chyba jest np. tylko 1 USG. Ale jest tu parę dziewczyn z zagranicy, pewnie napiszą Ci więcej.
A gdzie mieszkasz, jeśli można zapytać?
Mieszkam w Niemczech, mam juz 2 zdjęcia maluszka, ogólnie opieke oceniam pozytywnie tylko martwią mnie te badania. Acha i szok na pierwszej wizycie: lekarz powiedział, że do 12 tyg moge zastanowić się czy chce dzidziusia czy nie....:eek:

Doczytałam, że piszecie o karmieniu dziecka piersią ;-)... hmmm ja spróbuję, ale nie mam jakiegoś ogromnego ciśnienia... Jak będzie to ciężko szło, to przejdę na mleko MM...

Dziewczynki w poniedziałek mam badania prenatalne i z jeden strony się strasznie stresuję...a z drugiej już nie mogę się doczekać jak zobaczę swojego bąbelka.... :-)

Ostatnia edycja:
Hej dziewczyny melduję że żyje i miewam się dobrze ale jako że dziś 25 mam mnóstwo pracy. Nadrobię Was wieczorem albo jutro. Pozdrawiam

na tym etapie raczej nie warto mieć planów ile i czy się bezie karmił, bo może być dziecko alergikiem, może nie chcieć ssać, można nie mieć pokarmu, samemu można się pochorować... itd oczywiście tego nie zakładam ale mam parę koleżanek co miały plany karmić rok-dwa a nie karmiły wcale bo tak wyszło, więc szkoda stresu chyba...

reklama
Mnie moja mama nie karmiła piersią, bo nie miałam pokarmu, a jakoś nie wyszła ze mnie ostateczna pokraka :-D

Zapominajka, obśmiałam się jak fretka, nie jestem gotowa :-D

Do góry