reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Maj 2013 :):)

Z Jaśkiem będzie moja mama lub mój tato...zależy które zrezygnuje z pracy...tylko ja nie wyobrażam sobie że ide na 12h do pracy...wychodze jak śpi i przychodze jak śpi..to nie ludzkie!!!

reklama
Wiolonczela te kilka dni jak moja mam wyjechała to siedział. Czytaj trzy dni. Teraz tez bedzie musial bo adaptacja do zlobka zacznie sie od zera. Ale nie musi nic onnego robic. Prac gotowac obiadow. Tylko dac mu jesc, pojsc na spacer i w wozku ululac na drzemke ktora z reszta z nim przesypia.
Camel fajnie ze rodzice zrezygnuja. Moja mama tez mowi ze jesli bedzie jakias pptrzeba to oczywiście ze ona zrezygnuje ale wiadomo tez ze wtedy nie bedzie za co np. opału na zimę kupić :/

Ewcia, nie zazdroszczę Ci sytuacji. Camel, Tobie też z tą pracą po 12 godzin. Ja na szczęście nie muszę się zmagać z takimi dylematami. Ale przyznam szczerze, że zaczynam mieć stracha, jak to będzie z dwójką. Filip zrobił się ostatnio strasznie nieznośny. W ogóle jest jakiś dziwny, śpiący co chwila, marudzi, a dziś zafundował nam godzinną histerię bez wyraźnego powodu. Może to te pogryzienia, może ząb, może przystosowanie do klimatu. Nie wiem, ale mam nadzieję, że minie.

No filipia ja sie Tobie nie dziwię bo w kazdej trudnejndo ogarnięcia sytuacji z jednym dzieckiem wyobrazić sobie problem zdwojony to się czlowiekowi odechciewa. Z kolei ja na szczęście nie muszę się zmagać z tymi dylematami bo na drugie nikt mnie nie namówi :)

Ewcia-nie rozumiem dlaczego ten twoj m tak sie zachowuje????? Nie zazdroszcze tej sytuacji i ciagle wierze, ze wszystko sie zmieni na plus... Trzymam kciuki

My dzis mielismy bardzo mily dzien (mimo paskudnej pogody). Dzieci troche mniej dzikie (tzn Tomek), bo Iza nadal nie pozwala wziąć sie na ręce (chociaz mojej mamie dzis sie udalo bez wrzaskow). Pospaly ponad 2 godzinki :) Tylko Tomek potem byl strasznie marudny, nie mam pojecia dlaczego....

W drodze powrotnej odebralismy prezent od kuzynki mego P. (wielkie pudlo pampersow). Jej kolezanka oddala za symboliczna złotówke, bo jej syn wreszcie nauczyl sie korzystac z nocnika (1.04 skonczyl 3 lata).
No i znowu mamy zapasik :)

No i obgadalam z mama moja bratowa (po wczorajszej wizycie musialam).... I przy okazji dowiedzialam sie, jakie to my mamy ogromne oszczednosci na koncie (moja bratowa tak twierdzi, ze to ja jej mowilam niby)....chcialabym tyle miec.....

ooo i zapomnialam sie przywitac :) dobry wieczor

U moich rodxicow tez z kasa bardzo trudno, ale szczerze jakos wole jej przelac kaske za pilnowanie pewnie i tak nie wezmie niz wydawac na zlobek, bo znajac realia jasko by tydz chodzil i 2 tyg potem chorowal..q tak nawiasem u nas nie ma nawet zlobka...

Camel-wydaje mi sie, ze jesli twoja mama chcialaby na prawde zajac sie Jaskiem to dobry pomysl....z kim mu bedzie lepiej niz z wlasna babcia???? (oczywiscie oprocz rodzicow)

Hoho Elajar mojemu dziecku byłoby przecudownie z babcia tylko kto by go pozniej ogarnął :D czysta rozpusta.
Oczywiście camel u was to dlbry pomysl, bo babcia blisko. Nie musisz nigdzie dowozic albo zamieszkiwac z dziadkami.
Camel a Ty teraz jestes na wychowawczym wypoczynkowym czy na czym?

reklama
Do góry