reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Maj 2013 :):)

Wow 16 zębów. U nas ciągle 8 i wiecej nie chce ruszyć.

M.wylal swoje zale mówiąc ze jego zdaniem bycie tutaj jest bez sensu. Zlobek mi dziecka nie wychowa a jak ja chce go wychować przez 3 godziny dziennie. Kopara mi opadła. Na pytanie czy chce zebym zrezygnowala z pracy w ogóle, powiedział mi jak chcesz. I jego ulubiony argument, bo tam bylibyśmy na miejscu. ...i co z tego pytam??!! Pochlastac sie idzie. Nie wiem co robić

reklama
Hej mamy...
My ciagle w ruchu..rano zakupy, potem tulaski z Jachem..spanko..robilam tort na 5 urodziny chrzesniaka..jutro jedziemy znowu w lubelskie na malinki, griilla i urodziny Kuby które organizuje w lesie...

Ewcia..twoj stary ewidentnie ma problemy..chyba najbardziej z samym soba..albo..jak by to powiedzial moj A. " masz chyba za duzo czasu do myslenia wiec wymyslasz"
Nie wiem co ci poradzic..ale z tego co piszesz konkretnych argumentow oprocz wychowania L. nie przytacza... Ciezko się gada z takimi ludzmi ktozy mowie tylko chce bo tak.

Fifowa....mnie tez irytuje wszystko w tv wiec nie oglafam..w necie selekcjonuje co czytam...bo mozna na zawal pasc w wieku młodym..

16 zębów :-o :-o :-o !!!!!!!!!!??????????

Mojemu ledwie 6 wyszlo..i cos cisza na razie...

Ale ja nie zapisalam go do zlobka na wychowanie. Posiedzial z nim teraz w domu i widzi ze nie jest latwo pracowac jako matka. Nagle Mlody okazuje sie niedobry, nie slucha sie, niczym nie potrafi sie zająć szczypie i gryzie. Tylko jak bulam w domu tez to robił tylko ze mi, bo wtedy on widywal dziecko 2 godz. A jakie byly weekendy juz wam mówiłam. Teraz juz tego nie pamięta?
Ech malinki. Zjadłabym. Tylko żeby się nie skończyło jak z tymi czeresniami :/
Jutro jak bedzie pogoda to pojde z Młodym nad tutejsze jeziorko. Fajnie jest zagospodarowane w okolo. Wielki plac zabaw, część parkowa, baseny.
Elajar tez bym sie poplakala :) Dajesz rade bohaterko.

Wiesz Ewcia..my kobiety to chociaz myslec umiemy i pamiec dobra mamy...s u facetow..mam czasem wrazenue ze dreczy ich ciagla amnezja...szczegolnie na ich korzyśc...bo gdy cos my im zrobimy to odrazu pamuec wraca...a mowia ze to my slaba plec..ale w uzalaniu sie nad soba doszli do perfekcji..

Hej, hej bladym świtem;)
Ja się muszę pochwalić, bo jestem w szoku. Mimo ząbkowania w pełni, Fi przespał dziś całą noc. Do tej pory śpi;)
U nas ząbków 10 i 11. w drodze. W dzień nie można z dzieckiem się momentami porozumieć, bo zachowuje się tak, jakby sam nie wiedział czego chce i jakby miał rozdwojenie jaźni, a w nocy jak widać, nie jest źle;)

Hello w tą "nudną" sobotę.
Z wyjunami nie będzie nic nudno.

U nas ok, chociaż dzieciaki nie do wytrzymania. Jest jakaś dzisiaj impreza u brata męża, ale jakoś nie chce mi się w ogóle na nią iść. A mężowy na pewno sam nie będzie chciał jechać, ale mam jechać, udawać że wszystko jest ok, jak nie jest to trochę bezsensu. Może uda mi się wykręcić i będę miała popołudnie tylko dla siebie.

Elajar, mam nadzieję że te szmery to nic poważnego. I 16 ząbków u Tomka - wow. Szybki jest, ale w sumie macie już z głowy.

Filipia moj m. by Ci powiedział ze zle wychowujesz dziecko. Dla niego takie zachowanje u Młodego (szybka zmiana zainteresowania, upór w dazeniu do obranego celu, niezdecydowanie) są objawem zlego wychowania przeze mnie i rozpieszczenia. W razie potrzeby eskalacji problemu moze tez to byc wplyw zlobka. Natomiast ubrudzenie ojcu jego kur@*!a bialych spodeneczek konsumowanym bananem albo wytarcie gila o czarna koszulke to juz w ogole totalna porazka wychowawcza wymagajaca serii przekleństw i wrzaskow na dziecko.
On sie powinien leczyć.

Ewcia, w takim razie gdyby dziś zobaczył nasze szarpania z dzieckiem na wycieczce do skansenu, to wysłałby nas na ciężkie roboty za karygodne błędy w wychowaniu. Moje dziecko rzeczywiście wymaga popracowania nad zachowaniem, ale niektóre rzeczy nie są od nas zależne. Na szczęście mój m. zdaje sobie z tego sprawę. Ale chyba czasem mu się wydaje, że jak on jest w pracy, to Fi przemienia się w aniołka, a ja tylko leżę i pachnę.

Hej...to ja mam ba razie chyba aniolks..fakt..ma gorsze dni i wymuszania na ktore z uporem nie reaguje..ale poza tym bawi sie sam..czasem przesadzi i wyleje kotu wode do karmy mimo iz wczesnie 15 razy ho stamtad zabieralam..lub wysypuje zwir zvkuwety mimo ze 200 razy mowiksm nie wolno

reklama
No moj Młody to człowiek co ma misję. On jak musi gdzieś iść to idzie, a jak mu zabronisz to pójdzie tam na pewno. Rzadko bawi się sam. Non stop potrzebuje jakiejś stymulacji. Chociaż tutaj czasem sądzie sobie na krzeselku tym ikeowskim mamucie i bawi się mulą na stoliku. tak z minute. Bo potem staje na tym krzeselku i giba sie na oparciu. I miliard razy mowilam nie wolno. Jasiek od początku oaza spokoju był. A jak jego chodzenie? Śmiga juz po dworze?

Do góry