reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

🌸👶🏼MAJOWE KRESKI🌸👶🏼

Hej dziewczyny :)
Tak czytam i czytam Wasze wpisy i postanowiłam, że i ja napiszę bo już wariuje 🤦
Mam 27 lat mam synka 7 lat. Od 2 lat staramy się o rodzeństwo dla młodego :) Jestem pod stałą opieką lekarzy, tylko każdy mnie olewa i mówi że sobie wmawiam, że za bardzo się nakręcam przez to nie wychodzi, ale cóż oki... Więc tak ostatnią miesiączkę miałam 13.04-15.04 (16.04 było już tylko delikatne plamienia ) 3dc, 7dc i 13dc było ♥️. Miesiączkę powinnam dostać 11.05. Dziś rano 26dc obudził mnie silny skurcz w dole brzucha, zauważyłam delikatną kawę z mlekiem na bieliźnie. Teraz delikatne krwawienie ciemno brązowa krwią. Dodam, że ból czułam max 5min i wszystko odpuściło teraz od czasu do czasu czuję ucisk w piersiach i delikatny ból pleców, który też łapie raz na jakiś czas. Cykle mam 28-29dniowe.Od czasu starań badam też macicę czuję że jest bardzo wysoko, twarda, długa, lekko otwarta ale skierowana w stronę kregosłupa 🤷Dziewczyny powiedzcie robić sobie nadzieję, że w końcu coś zaskoczyło czy jednak odpuścić bo jest to miesiączka? Wiem, że może wydać się to głupie, ale czekam na wymarzone 2 kreski już dwa lata. Jak myślicie robić test w dzień spodziewanej miesiączki 11.05? Czy dać już sobie na spokój ?
Myślę,że to może być rozkręcający się okres :( ale zrob może test

reklama
a jak u pozostałych? jakie macie obserwacje jeśli chodzi o synchronizowanie się piku ze śluzem, bólem itd? :)
ja dopiero w tym miesiącu się temu przyjrzę bardziej
Bardzo różnie, raz faktycznie jajnik zakłuje a raz nie. Ja poszłam do gina jak robiłam na początku testy żeby zobaczyć czy u mnie się sprawdzają i pokrywają faktycznie z tym co się dzieje.

Umówiłam się ciążowo ale w ciążę nie zaszłam 😆 wiec pójdę zapytać o te plamienia. Bo ok, teraz próg był wysoki więc nie było plamienia, ale boję się sytuacji że progesteron będzie niski, pojawi się plamienie i z ciąży nici. Wolę myśleć przyszłościowo niż potem przeżywać że jest plamienie. Może coś mi da od razu? Żeby w razie plamienia reagować.

Umówiłam się ciążowo ale w ciążę nie zaszłam 😆 wiec pójdę zapytać o te plamienia. Bo ok, teraz próg był wysoki więc nie było plamienia, ale boję się sytuacji że progesteron będzie niski, pojawi się plamienie i z ciąży nici. Wolę myśleć przyszłościowo niż potem przeżywać że jest plamienie. Może coś mi da od razu? Żeby w razie plamienia reagować.
Ja uważam że zawsze warto iść i skonsultować się. Ja na tamtą wizytę byłam umówiona o wiele wcześniej żeby zrobić sobie po prostu szybki przegląd przez to że się nie udawało, a przy okazji potwierdziłam owulację i dostałam zalecenie zrobienia kilku badań ☺️

a jak u pozostałych? jakie macie obserwacje jeśli chodzi o synchronizowanie się piku ze śluzem, bólem itd? :)
ja dopiero w tym miesiącu się temu przyjrzę bardziej

U mnie to się pokrywa i śluz i ból, chociaż w tym cyklu gdzie ten peak wyszedł bardzo wcześnie to szczerze tego śluzu było znacznie mniej, ale widać było, że jest śluzem płodnym.

reklama
Ja uważam że zawsze warto iść i skonsultować się. Ja na tamtą wizytę byłam umówiona o wiele wcześniej żeby zrobić sobie po prostu szybki przegląd przez to że się nie udawało, a przy okazji potwierdziłam owulację i dostałam zalecenie zrobienia kilku badań ☺️
Ja byłam w grudniu więc niedawno ale pójdę raz jeszcze bo martwią mnie te plamienia… + mam te aktualne wyniki badań więc od razu dam pani Dr bo planuje żeby to moja moja doktor prowadząca.

Do góry