reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

🌸👶🏼MAJOWE KRESKI🌸👶🏼

Współczuję starającym się o pierwsze. Nie dość ze frustracja z każdym miesiącem to jeszcze takie docinki rodzinki. My dopiero się przełamaliśmy by starać się o drugie ale uwierzcie mi, odkąd urodziłam córkę to non stop pytania kiedy drugie? Po co czekamy? No to teraz trzeba chłopca heheh 😵‍💫🤯😡 chociaż każdy wiedział że miałam ciężką ciążę i poród.
U mnie też podobnie - córka niedługo kończy 3 lata i "musi mieć brata" ... musi... Mój mąż się czasami odpala ,że gdy się staraliśmy to wylądowałam w szpitalu to się zamykają. Bo to takie proste przecież - seks bez zabezpieczenia= dziecko 😤🤷🏼‍♀️
Gdy mówię,że urodziłam córkę 3 lata od rozpoczęcia starań, że pierwszą ciążę miałam po 22 cyklach i była biochemiczna to większość nie rozumie wg co to jest biochem albo ciąża ektopowa. Kuzynka z mężem na dwoje dzieci z wpadek -córke i synka - to dla jej męża to też jest takie proste "zrobić dziecko" ehh
Gdy pokazywaliśmy projekty domów to też padało pytanie (córka miała 3/4 mc) po co wam tyle pokoi - gdy mówiłam,że chcemy mieć jeszcze dzieci to patrzyli na mnie i na Basię na cycu - z takim politowaniem i szokiem,że ja w krótkim czasie po porodzie mówię o kolejnych dzieciach. Lata mijają a dziecka drugiego jak nie ma tak nie ma. Testowałam dzisiaj - biało. Pewnie dzisiaj/jutro 🩸 przyjdzie - niech już jest co sobie zaplanuję testowanie lh itd

reklama
Wiem że dziedziny stosowały też acard przed zajściem w ciąży i było to dla nich pomocne, może dopytaj o to lekarza?
Tak gin mi wspominala że mam brać od owulacji acard. Brałam. W tym miesiącu nie brałam wcale.. tylko Wit ciążowe .Testy owu wskazują że mam ale w sumie nie chodziłam na monitoring może powinnam . Już tyle jestem po przejściach że czasem są dni że poprostu odpuszczam . Zastanawiam się też czy nie powinnam brać proga przed .. czy czasem nie mam niedomagi ? Tylko kiedy powinnam najlepiej zbadać

Tak gin mi wspominala że mam brać od owulacji acard. Brałam. W tym miesiącu nie brałam wcale.. tylko Wit ciążowe .Testy owu wskazują że mam ale w sumie nie chodziłam na monitoring może powinnam . Już tyle jestem po przejściach że czasem są dni że poprostu odpuszczam . Zastanawiam się też czy nie powinnam brać proga przed .. czy czasem nie mam niedomagi ? Tylko kiedy powinnam najlepiej zbadać
Progesteron najlepiej 7 dni po owulacji.

Czyli owulacja byla, bole w nocy mi się nie przysniły wtedy :D
1000024445.jpg

Ooo to nie widziałam! Zgłosiłaś się wtedy z jakimś problemem czy tak kontrolnie?
To było na początku naszych starań a szłam do niej z wynikami biopsji guzka tarczycy.i zostałam już pod jej opieką i całościowo ogarniała moje hormony.wtedy nie dopytywalam aż tak bardzo tylko badałam tak jak mi kazała(byłam zielona w tym temacie wtedy i nawet nie wiedziałam co to jest za badanie) 😅pamietam że te wyniki wtedy wyszły okej i mówiła że nie powinnam mieć problemów z utrzymaniem ciąży pod kątem progesteronu.ile w tym faktycznie prawdy to nie wiem bo jeszcze nie udało mi się zajść 😅 ale teraz jak badam progesteron te 7dpo to zawsze jest dosyć wysoko więc myślę że faktycznie żadnej niedomogi nie mam więc się jakos bardzo w to nie zagłębiałam tylko szukam dalej 😅 w czerwcu będę u niej na kontroli to mogę dopytać o to badanie 3krotne :D

reklama
Do góry