LadyStrejser
Fanka BB :)
Ta testowa jakby była widoczna ale nie ma za bardzo widać czy ma jakiś kolorOstrzegam z fotografią jestem na bakier![]()

Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ta testowa jakby była widoczna ale nie ma za bardzo widać czy ma jakiś kolorOstrzegam z fotografią jestem na bakier![]()
Ja dzisiaj jestem 6 dni po piku czyli jakieś 5-4 dpo. Czuje dzisiaj takie mrowienie w jajnikach/ podbrzuszu, ale takie dosłownie delikatne, jakby tam sobie coś chodziło w środku i gmerało. Mam nadzieję, że się tam coś dzieje/łączy/przemieszczaJeszcze tak Wam powiem odnośnie pierwszych objawów, bo wiem, że wszystkie się tu zastanawiamy. Każdy ma inaczej, ale jak było u mnie :-). Generalnie uważam, że jednoznacznie mogłam to zinterpretować dopiero z perspektywy czasu, no nie porzygałam się nigdy spektakularnie jak w filmach.Ja na przykład ani w styczniu ani teraz nie czułam zupełnie żadnego bólu piersi (może dlatego, że są bardzo małe), jedynie brodawki były jakby pełniejsze. Miałam dziwne sny z większą częstotliwością i ataki płaczu, ale to też nie tak, że nie miewam ich nigdy (wytłumaczyłam to sobie stresem). Potem przeczytałam, że początkowy wzrost bety powoduje właśnie takie zawirowania, włącznie ze snami. Poza tym odczuwałam dziwnie pachwinę, ale to były dosłownie momenty w ciągu dnia, nic stałego. I ciągnęło mnie w nogach, od ud aż do kolan - także nic bardzo oczywistego, ale też dowiedziałam się, że to przez to, że miednica jest połączona z tymi wszystkimi wiązadłami i może dawać takie właśnie objawy. Podejrzewam, że osoba nie doszukująca się objawów nawet by tego nie zauważyła, bo żadna z tych rzeczy nie wpływała na moje funkcjonowanie jako tako. No i w obu przypadkach w dniu spodziewanej miesiączki bolały mnie lędźwia, czego NIGDY nie odczuwałam przed okresem. W pierwszej ciąży ten ból był na prawdę silny i utrzymywał się jeszcze kilka dni po poronieniu. Do tego stopnia, że bałam się wrócić do pracy, że nie dam rady wysiedzieć w jednej pozycji cały dzień - ale na szczęście przeszło wraz z krwawieniem. Teraz w maju też czułam ten ból i niestety przez to zawsze będzie mi się to kojarzyło negatywnie... Chociaż wiem, że inni też tak czują i nie zwiastuje to niczego złego.
No i cóż, zaraz znowu zacznę dopatrywać się wszelkich potencjalnych objawów, ale prawda jest taka, że większość z tych rzeczy jest spowodowana progesteronem. Może znaczyć w sumie wszystko i nic. Ale! Zauważyłam też, że w ciążowych cyklach te opisane objawy były właśnie takie "falujące". Pojawiały się i znikały. Cycki napięte - potem dętki, coś zakuło - potem cisza. Podobno takie falujące objawy są częstszym zwiastunem ciąży niż na przykład stałe napięcie w piersiach - to niby bardziej na PMS.
Oby wszystkie chujocienie przerodziły się w krechy, dziewczyny![]()
Ja polecam owulaki z Domowe laboratoriumPlecy mnie bolą, jak przed @. Biały test, ból pleców... Chyba czas pomyśleć o owulakach i schować ciążowe do szafy, wyciągnąć babcine gacie i podpaski... macie jakieś polecajki? Używałam takich plastikowych ale strasznie z tego dużo śmieci. Chyba pomyślę o paskowych. Jakaś wersja niskobudżetowa?
Ja tak miałam w 6dpo...trochę nawet okresowo się czułam..Ja dzisiaj jestem 6 dni po piku czyli jakieś 5-4 dpo. Czuje dzisiaj takie mrowienie w jajnikach/ podbrzuszu, ale takie dosłownie delikatne, jakby tam sobie coś chodziło w środku i gmerało. Mam nadzieję, że się tam coś dzieje/łączy/przemieszcza![]()
Ja kupiłam w kwietniu easyhome ale ciążowe i ich nie polecamZamówię sobie te easyhome na kolejny cykl chyba bo wszyscy tak polecacie![]()
Ja kupiłam w kwietniu easyhome ale ciążowe i ich nie polecam
Tak wiem wiem, owulaki mogą być dobre![]()
Ponoc dają jakie chujocienieA czemu?
Ja ciagle na nie sikam.
Ja robiłam domowe laboratorium razem z easy home i te drugie lepiej się wybarwiały.Ja polecam owulaki z Domowe laboratorium![]()