reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

🌸👶🏼MAJOWE KRESKI🌸👶🏼

Leki i tak dostane po pozytywnej becie i przyroscie .
Mój lekarz nie jest skłony do dawania odrazu.

Dziś oczywiście zrobiłam test .
Jutro pojadę na bete I prożka będę wiedzieć na czym stoję.

A te poprzednią ciąże też prowadziłaś u tego lekarza?
W sumie brałaś heparynę czy tylko progesteron?

Wybacz. Już nie pamiętam :(

reklama
A te poprzednią ciąże też prowadziłaś u tego lekarza?
W sumie brałaś heparynę czy tylko progesteron?

Wybacz. Już nie pamiętam :(
Progesteron dostałam po potwierdzeniu ciąży w macicy heparynę i acard .
Z tą moją mutacja jedni dają leki inni twierdzą że większość społeczeństwa to ma .
Jeśli to jest ciąża tu będę chodzić bo zawsze się dostanę .ale będę chodzić też do innej babki .
Mam zamiar do 2 chodzić .

Ja wlasnie zrobiłam teraz ten pakiet na mutacje,czekam na wyniki, poniewaz tknęło mnie że nie sprawdziłam a mogłobyc to przecież przyczyna straty mojego malucha i to na tak późnym etapie..serducho przestalo bic ok 13tc,nie robiłam badan, wszyscy odradzali, teraz zaluje:(
Generalnie prosze Was jeszcze o porade, czy samo posiadanie tych mutacji w genotypie powoduje ze ciaza staje sie ciaza wysokiego ryzyka z obstawieniem heparyna i acardem?
Niestety poziomu tych całych bialek S itp nie sprawdzę, czytalam ze w ciazy mogą byc zafałszowane wyniki (?)

Dodatkowo mam problemy z wysokim cholesterolem (rodzinnie takze), a w rodzinie duzo kardiologicznych obciazen.

I w drugą stronę czy znacie jakies ryzyko brania tych lekow w ciazy? Zawsze słyszałam ze w ciazy nie bierze sie kwasu acetylosalicylowego a od jakiegoś czasu widze ze to niemal norma (w uzasadnionych przypadkach oczywiscie).

U mnie to raczej nowa ciąża
Wczoraj Ti jeszcze takie duchy chujocienie a dziś już nie

Załączniki

• 20250601_101921.jpg
    20250601_101921.jpg
    950,4 KB · Wyświetleń: 116
Ja wlasnie zrobiłam teraz ten pakiet na mutacje,czekam na wyniki, poniewaz tknęło mnie że nie sprawdziłam a mogłobyc to przecież przyczyna straty mojego malucha i to na tak późnym etapie..serducho przestalo bic ok 13tc,nie robiłam badan, wszyscy odradzali, teraz zaluje:(
Generalnie prosze Was jeszcze o porade, czy samo posiadanie tych mutacji w genotypie powoduje ze ciaza staje sie ciaza wysokiego ryzyka z obstawieniem heparyna i acardem?
Niestety poziomu tych całych bialek S itp nie sprawdzę, czytalam ze w ciazy mogą byc zafałszowane wyniki (?)

Dodatkowo mam problemy z wysokim cholesterolem (rodzinnie takze), a w rodzinie duzo kardiologicznych obciazen.

I w drugą stronę czy znacie jakies ryzyko brania tych lekow w ciazy? Zawsze słyszałam ze w ciazy nie bierze sie kwasu acetylosalicylowego a od jakiegoś czasu widze ze to niemal norma (w uzasadnionych przypadkach oczywiscie).
Myślę, że warto zrobić te badania, ponieważ faktycznie mogą one powodować późne straty :( lekarze różnie do tego podchodzą. Ja na pierwszej wizycie dostałam od lekarza clexane. Wczoraj bylam u innego lekarza który już niechętnie podchodzi do leczenia heparyną w moim wypadku. Jeśli chodzi o acard to podobno kwas acetylosalicylowy w małej dawce nie jest szkodliwy. Ja mam brać tylko heparynę tak jak w poprzedniej ciąży, acardu nie mam zaleconego i jego bym jednak nie chciała.

Bo lekarze co chwilę zmieniają zdanie. 😉 Ja tutaj kiedyś chyba wstawiałam posta na temat NLPZ i logiki lekarskiej teraz versus sprzed paru lat.

reklama
Do góry