reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

🌸👶🏼MAJOWE KRESKI🌸👶🏼

Dziękuję za odpowiedź. ❤️ W grudniu odstawiłam antykoncepcję, w pierwszą ciążę udało mi się zajść od razu w pierwszym cyklu. Najpierw beta pięknie rosła, potem zaczęła spadać. W szpitalu czekając na łyżeczkowanie wykonano mi USG - pokazał się zarodek. Wyszłam do domu, cieszyłam się, że stał się cud. Niestety poroniłam w Walentynki w 8tc. 💔 Lekarz kazał odczekać jeden cykl, tak zrobiliśmy. W kolejnym cyklu owu monitorowane. Miałam przeczucie, że zaskoczyło… Ale zaczęłam plamić 10dpo, rozkręcił się okres. Kolejny (obecny) cykl również monitorowany, włączony duphaston i utrogestan. Od 29.04 blada kreska na teście, niestety 03.05 negatyw. Przez długi weekend laboratorium było nieczynne, dlatego dopiero dziś mogłam pójść na betę (nie chciałam cyrkować w 10dpo, bo i tak już mam totalną paranoję…). Beta z dzisiaj 13,7, w środę powtórka i wizyta u ginekologa. Zapewne jest to biochem. Serce mi pęka dziewczyny. 😢 Modlę się żeby w środę lekarz kazał odstawić leki, okres przyszedł szybko i żeby można było zacząć działać od razu. 💔
Przykro mi z powodu straty :(
Czyli dziś który to dpo?

reklama
Trzymam za nas mocno kciuki 🤞❤️🌈coś mi nie dawało spokoju z tym że ten cykl będzie bezowulacyjny.klepałam wizytę w trakcie jak już jechałam na miejsce 🫣🫣 nie wiem jakoś wewnętrznie czuję że to będzie ten miesiąc i nie umiem odpuścić 🫣 stary mnie zabije jak się dowie,że byłam sprawdzić 🤣🤣
To nie mów, nie musi wszystkiego wiedzieć 🤪 Trzymam kciuki za ten cykl 🤞

Czyli prawdopodobnie masz rację i jest to biochemiczna, ponieważ beta jest niska jak na 17 dpo :(
Ciekawa jestem ile będzie w środę, ale na pewno spadła mocno, bo w 9dpo ultraczuły test był totalnie biały a w 11dpo bladoróżowa kreska, nie totalny cień. Potem niestety już tylko gorzej. Boję się, że to już zawsze tak będzie 😢

Ciekawa jestem ile będzie w środę, ale na pewno spadła mocno, bo w 9dpo ultraczuły test był totalnie biały a w 11dpo bladoróżowa kreska, nie totalny cień. Potem niestety już tylko gorzej. Boję się, że to już zawsze tak będzie 😢
Tutaj na forum są dowody na to, że Biochem i poronienie oznaczają brak dziecka. U Ciebie coś się dzieje, dochodzi do zapłodnienie, tylko ten zarodek nie trzyma się w macicy i moim zdaniem warto zacząć działać i badać dlaczego tak jest.

reklama
Dziewczyny, czy jeśli owulacja ma być wstępnie niedziela/poniedziałek to jest sens podejść w środę na monitoring? Myślę o kolejnym tygodniu

Do góry