reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

🌸👶🏼MAJOWE KRESKI🌸👶🏼

ja nie wiem jak tak można mówić. Bez ciąży beta jest minimalna, więc jak jest beta 8 to coś się zaimplantowało w macicy i ta betę wytworzyło. To są fakty. A czemu niektórzy takie bzdety opowiadają?
A jeszcze większym hitem było jak potem poszłam do psychiatry.prywatnie.to już było grubo rok po tym bo bardzo dużo rzeczy w życiu mi się posypało a ten biochem był dobitką.a ona do mnie że "widocznie nie nadaje się pani na to żeby w tym momencie być mamą "jakby mi ktoś przywalił w twarz.oczywiscie to była ostatnia wizyta u niej

reklama
A jeszcze większym hitem było jak potem poszłam do psychiatry.prywatnie.to już było grubo rok po tym bo bardzo dużo rzeczy w życiu mi się posypało a ten biochem był dobitką.a ona do mnie że "widocznie nie nadaje się pani na to żeby w tym momencie być mamą "jakby mi ktoś przywalił w twarz.oczywiscie to była ostatnia wizyta u niej
Jestem przerażona, jak wielu lekarzy nie powinno nimi być...
apropo bety, to jednej koleżance z forum lekarz powiedział, że ma dodatnią betę bo jej głowa wytworzyła, bo tak bardzo chce ciąży. LEKARZ.

Ja podczas tych 5 lat trafiłam na wiielu lekarzy i teraz z perspektywy widzę, ilu z nich było do śmieci.
Jakbym teraz zaczynała starania zupełnie inaczej bym podeszła, ale czasu nie odzyskam.
Ja większość badań i diagnostyki robiłam na własną rękę za radami dziewczyn z forum. Rzadko który lekarz zlecał jakieś poważniiejsze badania.
Wlasnie tez na własną rękę zaczęłam sie przygotowywać do ponownych staran teraz, od mojej Pani Dr mimo ze ufam jej calkowicie usłyszałam tylko zeby wrócić jak zobaczę 2 kreski.. poprzednio staraliśmy sie 6miesiecy, no ale sie ostatecznie nie udało, wiec skoro wiemy ze mogą istniec.leki.dzieki którym poprawimy jakość komórek jajowych i plemników, śluzu, to czemu ich nie włączyć od razu?

Wlasnie tez na własną rękę zaczęłam sie przygotowywać do ponownych staran teraz, od mojej Pani Dr mimo ze ufam jej calkowicie usłyszałam tylko zeby wrócić jak zobaczę 2 kreski.. poprzednio staraliśmy sie 6miesiecy, no ale sie ostatecznie nie udało, wiec skoro wiemy ze mogą istniec.leki.dzieki którym poprawimy jakość komórek jajowych i plemników, śluzu, to czemu ich nie włączyć od razu?
o to chodzi. Ja wiem, że statystycznie czeka się rok, zanim się zacznie diagnostykę i większości par uda się w tym roku. Ale po co czekać? Skoro można sprawdzić, działać?

Jestem przerażona, jak wielu lekarzy nie powinno nimi być...
apropo bety, to jednej koleżance z forum lekarz powiedział, że ma dodatnią betę bo jej głowa wytworzyła, bo tak bardzo chce ciąży. LEKARZ.
Ona ogólnie na początkowych wizytach była super.z tym tekstem wypaliła po kilku miesiącach jak chciałam odstawić leki i wrócić do starań.ona dosłownie się wtedy zaśmiała i z tym wypaliła.ale wiecie..hajs za wizyty się zgadzal więc jakbym odstawiła leki to traci pacjenta.leki odstawiłam u innej już na następnej wizycie.
Dlatego ja czasem idę na wizytę do 2 różnych lekarzy bo jednemu to ja już nie ufam.trafić na lekarza z powołania jest naprawdę ciężko ...

o to chodzi. Ja wiem, że statystycznie czeka się rok, zanim się zacznie diagnostykę i większości par uda się w tym roku. Ale po co czekać? Skoro można sprawdzić, działać?
Wlasnie chodzi tez o to, ze to nie tylko o zajście w ciążę chodzi.. a o to żeby ja utrzymać, dziecko bylo zdrowe i byla ona bezpieczna dla naszego zdrowia, wiec mimo wszystko powinny powstawać jakies programy profilaktyczne w tym kierunku, których nie widze? Chyba ze sobie człowiek sam wykupi jakis pakiet badan przed ciaza, ktory skupia sie głównie na tym zeby sprawdzic różyczke kile czy toksoplazmoze.. :(
Zawsze myslalam ze nie da sie poprawić jakości komórek jajowych.. a tu jednak powiaja sie jakies sposoby..slna prawde szkoda ze nie wiedziałam wczesniej😔

reklama
Ale zdarza się i tak, że ludzie którzy są zakwalifikowani do in vitro, mają paskudne badania, niedobory itp, i lekarze nic z tym nie robią a później niepowodzenie

Do góry