Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Dziewczynki wybaczcie nie ogarnęłam jeszcze poprzednich postów bo od wczoraj nie mam na to siły. Przepraszam z góry. Mam tylko wielka do Was prośbę - potrzebuje rady. Cos się dzieje i nie wiem czy to wymaga wizyty lekarza czy sama sobie mogę poradzić. Od wczoraj mam chyba jakaś infekcje ale dziś to już jest nie do wytrzymania. Piecze, wręcz pali bardzo, swędzi, czuje ogromna suchość. Jest tak nie przyjemnie ze cieżko mi siedzieć. Mam ochotę się zadrapań! Nie wiem czy to od korzystania z toalety czy inny powód. Niby znam o higienę tak jak należy w ciąży a tu taka "niespodzianka" ;-( proszę o radę!!!
Mam podobny problem, może nie męczy mnie na taką skalę, ale też ewidentnie mam infekcję. Właśnie wróciłam od lekarza i nie przepisał mi żadnych globulek. Mam łykać probiotyki doustne i ewentualnie zastosować żel łagodzący na zewnętrzne części narządów. Doktor powiedział, że jakiekolwiek leki dopochwowe mogą być drażniące dla tak młodego płodu i odradził kurację. Powiedział, że trzeba się przemęczyć, a jeśli infekcja nie cofnie się lub nasili to w drugim trymestrze ruszymy z leczeniem.
Ewelina, jestem kosmetyczką i sądzę że przy manualnym nie powinno być problemu, nie jest to ingerencja w cale ciało, ale też gabinet musi dysponować kosmetykami które nie zaszkodzą dziecku. Gorzej gdybyś chciała sobie robić zabiegi z prądem typu peeling kawitacyjny czy sonoforeza. Tutaj już przeciwskazaniem jest ciąża ;-)
Głupoty gada jak można czekać do 2 trymestru no niepoważny człowiek. Na pewno gorszym zagrożeniem jest nie leczona infekcja niż do rd tabletki dopochwowe stosowane tylko raz dziennie na noc