Witam
Odprowadziłam dziecko do przedszkola, teraz spijam kawkę, bo mi łeb pęka a potem muszę zadzwonić do lekarza ogólnego i mówić się na wizytę. Najchętniej to bym przeleżała cały dzień w łóżku, ale nie mogę, bo muszę mieszkanie doprowadzić do porządku. A muszę to robić na raty, bo niestety rwa kulszowa i inne bóle dolnej części kręgosłupa dokuczają mi coraz bardziej. Jeszcze w zeszłym tygodniu potrafiłam chodzić energicznym marszem a dzisiaj to już coraz wolniej chodzę. Jeszcze trochę to będę chodziła ruchem kołyszącym się jak pingwin

. Siedzieć za długo też nie mogę, najlepiej jak się poobkładam poduszkami to w miarę wygodnie.
Ogólnie to mam tak do 3 kg na plusie już, ciuchy normalne odpadają, nawet rajstopy 4 nie są dobre, muszę sobie kupić jakieś z panelem. Najlepsze dla mnie do noszenia są leginsy ciążowe, najwygodniejsze. Brzuszek już jest fajnie widoczny. Synek przytula się do brzuszka i go głaszcze, ale dla niego to ciągle jeszcze abstrakcja jest.
Ruchy czuję, ale też nie codziennie i to też w większości takie przelewanie się brzucha.
Wczoraj byłam na Listach do M2 i sie normalnie poryczałam, wszystko mnie wzrusza.
Basi89 ja mam poprawę z włosami i paznokciami, ale nie aż taką dużą jeszcze, mniej wypadają, ale jeszcze jakoś nie czuję wzmocnienia. Na pewno akurat na włosy i paznokcie pomagają witaminy ciążowe.
Dziewczyny przypomnijcie mi co łykacie, bo ja nie mogę się zdecydować na żadne witaminy, co przeglądam jakieś to mi skład nie odpowiada, to za mało dha, to za dużo witamin itd. Mi najbardziej zależy, żeby miały w składzie żelazo, magnez i witaminę d i dha, chociaż te mam tez osobno. ale łykanie wszystkiego osobno jest straszne dla mnie, bo mi ciężko przechodzą tabletki przez gardło.