Cześć,
ja dziś pierwszy raz od dwóch miesięcy obudziłam się z siłą, którą trzyma mnie do teraz. Aż dziwnie, że tak dobrze, więc zaczynam się zastanawiać czy to już ten obiecany przypływ energii czy jakiś żart i za dwa dni znów będzie ble

no ale cóż
MIEJSCE DLA DZIECKA - to nasze pierwsze, więc raczej zakładamy jak może być i się pod to przygotowujemy. Pomimo, że mamy osobny pokój, który będzie dziecięcym na początku n pewno dziecko będzie w sypialni. Ze względów na naszą wygodę

Chciałabym karmić piersią, więc wygodniej będzie mieć dziecko pod ręką.
Wymyśliliśmy, że skoro dostajemy łóżeczko po mojej kuzynce - to zamiast tego dokupimy coś a la dostawkę do łóżka - nazywa się to
Chicco Next To Me i pewno dziecko dopóki nie będzie siadać będzie w tym w nocy spało. Dla nas wygodniej bo wystarczy zgarnąć do karmienia i też w nocy jak będzie kwiękać, to będzie pod ręką.
Oprócz tego będzie pokój dla dziecka, w którym będzie łóżeczko i jak dziecko będzie na to gotowe - tam się przeniesie i będzie w ciągu dnia spało.
PAZNOKCIE, WŁOSY - nie widzę różnicy. Niestety jesień też nie sprzyja dobrej kondycji włosów - ze względu na ogrzewanie w mieszkaniach i domach o raz zmiany temperatury na zewnątrz.