reklama

Majowe Mamy 2016

Mnie zawroty głowy minęły (mam nadzieje bezpowrotnie) ale czasem jakby od ciśnienia robią mi się tzw Google. Ciemnieje mi obraz od zewnątrz, w najgorszych fazach mam plamki na całym widoku... Serce wtedy pracuje dziwacznie, robi mi sie ciepło i słabo...Tego typu problemy miewałam tez przed ciaza. Na szczęście nie często, bo bym z nerwów zfiksowala:D
Z mojego dnia. Zakupy i gotowanie. Nie wiem do czego ręce włożyć. A roboty nie ubywa[emoji23] sałatka jarzynowa i ciasto marchewkowe. I rozgardiasz w domu. Ah:D

reklama
Malutka a co to za wałek? Nie wiem czemu, ale ubzdurałam sobie, że w ciąży masaże są nie wskazane, bo mogą doprowadzić do skurczy, ale to chyba mój wymysł.

Jasmina u mnie dochodzi też lekka anemia, ale orzechy muszę zacząć znowu jeść. W pierwszym trymestrze dużo jadłam, bo ja generalnie uwielbiam, szczególnie mieszankę studencką, ale raz jakoś trafiłam na kwaśnego orzecha i mnie odrzuciło.

Szyszunia mi woda też śmierdzi, ale z racji refluksu i zgagi nie pijam soków, piję mało herbaty, wiec zostaje mi woda. Musiałabym spróbować herbaty imbirowej.
Kurde, spytam męża, jak wróci z pracy. Wiem, że kupił go w Biedronce kiedyś.
Jak ja byłam w szkole rodzenia, to była kobieta fizjoterapeutka, która mówiła, że można masaże w ciąży robić, nawet leżąc na brzuchu. Tak, jak piszecie, tyle osób co opinii.
Jeśli ginekolog CI pozwoli to nie ma co się męczyć.

Ja jestem ogromną fanką teraz jabłek i gruszek oraz pomarańczy, normalnie musze codziennie kilka zjeść, a i co najmniej jeden sok przecierowy z Biedronki.

Ja miałam dzis akcje byłam na zakupach i świat mi zawirował oparłam sie na chwile w potem szybko do sklepu po lodowata wode usiadłam na ławce i mi przeszło. Pól godziny później jak byłam w domu to krew mi z nosa zaczęła lecieć. A od rana drga mi ciągle powieka normalnie koszmarny dzień.

Ja miałam dzis akcje byłam na zakupach i świat mi zawirował oparłam sie na chwile w potem szybko do sklepu po lodowata wode usiadłam na ławce i mi przeszło. Pól godziny później jak byłam w domu to krew mi z nosa zaczęła lecieć. A od rana drga mi ciągle powieka normalnie koszmarny dzień.

Na osłabienie i krew z nosa rutinoscorbin polecam. Uszczelnia naczynia. Na powiekę to też magnez, może jakiś niedobór. Ja mam w domu też zawsze magnez Olimpu shoty, jak potrzebuję szybko uzupełnić dawkę magnezu.

Wiadomo, że najlepiej gdybyśmy wszystkie te witaminy i mikroelementy dostarczały w diecie, ale nie wiem czy tak zimą się da. Jeszcze ta pogoda, ja już czuję się jakbym miała baby bluesa.

Malutka ja to jestem fanka ale tylko jabłek no i ostatnio kapusty kiszonej :-)

U mnie kiepsko ostatnio. Pecherz coraz gorzej furagin nie bardzo pomaga dzis porobilam badania posiewy moczu z pochwy i z cewki ale wzielam juz po tym antybiotyk bo kiepsko sie czuje, boli i piecze i nie przesypiam nocy przez to parcie.
Masakra teraz musze chronic drogi rodne zeby sie nie wdala infekcja.
Powiem Wam ze bardzo sie boje bo przez zakazenie juz stracilam maluszka , ale wtedy nie dostalam antybiotyku tylko furagin i on nie dzialal, teraz wole nie czekac na badania, najwyzej sie upewnie albo nie ze antybiotyk dobry.
A jeszcze jak jechalam do labu taka zdenerwowana cofnelam samochodem zeby umozliwic skret takiemu duzemu i wjechalam takiemu gosciowi w przod. Nic sie nikomu nie stalo bo lekko ale ile sie nagadal i nadarl.... jestem klebkiem nerwow...

Kupiłam sobie magnez a rutinoscorbinu nie da rady brać mam uczulenie ale w sumie narazie miałam jeden taki incydent jak się powtórzy pójdę do lekarza. Może miałam poprostu gorszy dzień na szczęście sie konczy a ja juz sobie leze w łóżeczku.

Hej Majóweczki!;-)
Ostatnie dni miałam trochę zabiegane i się nie obejrzałam a już weekend mamy.
Syneczek oddelegowany, strzy mają wolny weekend i jutro wychodne:-)
Cieszę się bardzo z tego faktu. No i w końcu będzie okazja powiedzieć bliższym znjomym o naszym dzidziusiu:tak:
Niestety póki co zdycham:baffled: Pól nocy nieprzespane, jak już wstałam odwiozłam Syna do szkoły to wziełam się za porządne sprzątanie żeby jak najwięcej skorzystać z weekendu, no i znowu dopadł mnie ten potworny i kłujący ból brzucha jak na miesiączkę:no:
Zapodałam no spe i czekam i czekam aż ten ból w końcu ustąpi, bo swoje 'wolne' rozpoczełam od zwijania się z bólu w łóżku.., lecz

Co do wątku zamkniętego to póki co też nie jestem za tym, lecz jeśli będzie taka konieczność to oczywiście dalej chce należeć do grupy;-)

Dzięki dziewczyny za pomysły na prezenciki;-) Ja z tym moim też już kupe czasu jestem, więc z roku na rok gorzej z tymi pomysłami hihi

Kemeleonleon wariacie! Spokojnie, dbaj o siebie, odpoczywaj, a jak ktoś krzyczy to w łeb mu! Swoją droga, mam prawo jazdy od kilku miesięcy i wyczekuje tego dnia kiedy wpakuje się komuś w cos:D trzeba myślec, że każdemu sie mogło zdazyc, bez stresu!
Ciasto nie wyszło, wyglada bardziej jak naleśnik.... Ale sałatka pycha, wiec jest 50/50 :P

reklama
Mnie pomaga tylko sen i mała dawka kofeiny. Lekarz ostatnio powiedział, że na bóle mogę stosować leki przeciwbólowe, ale tych nie biorę prawie nigdy. Tym bardziej w ciazy wole być "czysta"

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry