reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe Mamy 2016

reklama
Evelina89, ja mam wizytę 7.01. Czekam niecierpliwie, żeby skontrolować tą moją nieszczęsną szyjkę... Póki co boję się nawet przytulać z moim M.

Jeżeli chodzi o aplikacje to ja kupiłam premium na bellybestfriendzie. Podoba mi się, że pokazuje ile dni do porodu i % :) Poza tym notuję sobie co ważniejsze informacje, daty wizyt, badań i ich wyniki i kontroluję wagę :) A! No i fajne są też siatki centylowe dziecka. Obserwuję sobie w jakim tempie moja młoda rośnie :)
U mnie 125 dni do porodu, a 15 stycznia osiągnę granicę przeżywalności płodu.
Minus bellybestfrienda jest taki, ze moim zdaniem źle liczy miesiące. Wg. niego już od ponad tygodnia mam 6 mc, a większość podziałów w internecie wskazuje, że dopiero od 23 tc zaczyna się 6 mc.

Niesia i ja mam termin na 11.05 czyli 22tc i belly twierdzi ze to już 6mc :D ale jak dla mnie już pod koniec kwietnia moze sie cos wydarzyc, albo pod koniec maja[emoji2] wiec czekam[emoji6]

Ja też nie liczę, że idealnie 5 maja trafię na porodówkę :D Ale dobrze wiedzieć kiedy już będzie zielone światło :D

Basi ja mam termin na 10 maja, czyli podobnie jak ty. I jak Ci pokazuje że masz 22 tc i 1 dzień więc rozpoczynasz 23 tc tak naprawdę, bo 22 juz jest skończony. Tak samo jak jest 6 miesiąc ciąży a on trwa ale nie jest skończony. Jak się skończy to zaczynasz 7. Choć minęło powiedzmy 6 miesięcy i 7 dni ale to jest już 7 miesiąc. Tak samo jak miesiąc 9 - ciąża trwa dziewięć miesięcy skończonych.

Naszło mnie na ciasto krówka więc robię :)

To w przyszłym tygodniu trochę mamy wizytujących:happy:
04.01 - Malutka466
05.01 - ja
06.01 - Wioleta93 ( połówkowe )
Któraś jeszcze!?

Te daty i tak są orientacyjne, nasze Dizidzie sobie same upolują właściwy dzień:-p
Jak już dotrzemy z Moją Niunią to marca to chyba będe spokojniejsza, bo ostatnie czasy życie nas nie oszczędza..

Basia mnie to właśnie też denerwuje :growl:
Ja mam 4 stycznia normalną wizyte u mojej gin, a 12 stycznia mam połówkowe w innej klinice :) w końcu na którejś wizycie powiedzą płeć. Znaczy dwie lekarki mi mówiły, ale żadna nie dawała sobie ręki obciąć, że to właśnie prawidłowa płeć.

Ja też z ciekawości zerkam ile dni do porodu, nie traktuje tego jak teraz już, za chwilę. Moja mama rodziła i mnie i brata po terminie. Obie cesarki. A ostatnio ciekawą historię z porodówki mi opowiadali rodzice. Mama na wieczór zjadła sobie 5 jajek ugotowanych na twardo i poszła spać, obudziły ją skurcze i wody odeszły, więc szybko do szpitala. Tam przyszła lekarka/pielęgniarka zrobić zastrzyk. Nie powiedziała, że mamie może się zrobić niedobrze i cała kolacja, wszystkie 5 jajek niestety, ale wylądowały na posadzce :laugh2:

itucha, ja w Alma Matter zaczynam 12 stycznia :) ta rozpiska zajęć mnie przeraża. Mam rozpisane do 28 kwietnia, a to jeszcze nie wszystkie zajęcia.

Gosia no tak rozumiem, i tym tropem jestem w 21t i 2 dni czyli 22 :D czyli jak na moje jeszcze 5, ale 5 i 0,5 wiec 6:D umowne to wszystko jak mówimy i tak naprawdę nie wiadomo kiedy bedzie finał. Jesli moja ciaza ma sie kończyć jak mojej mamy to mogę chodzić i chodzić, bo mama każda miała wywoływana- niespieszylo nam sie nic a nic :D ale cicho liczę ze moze u mnie choc troszkę na odwrót:) z natury jestem z tych mało cierpliwych :p

reklama
Basi89 to też nie ma reguły. Moja mama jedna ciążę przenosiła, mnie urodziła szybciej a jedną w terminie. Moja siostra dwie przenosiła i zakończone cesarkę a ja syna urodziłam przed terminem. Moja siostra pełno rozstępów a ja praktycznie zero.
Ja liczę tygodnie, bo mi to więcej mówi jesli chodzi o rozwój dziecka a miesiące to dla obcych którym tygodnie nic nie mówią a się pytają o wiek ciąży :)

Do góry