reklama

Majowe Mamy 2016

Pogoda jest straszna... przed chwilą słońce mi tak dawało w twarz, a teraz leje...
Robię obiad dzisiaj schab po szwajcarsku, ryż, groszek i marchewka.

Ja jutro na glukozę, w poniedziałek będę znać wyniki. Dzisiaj staram się nie jeść nic co mogłoby popsuć wynik. Żadnych słodkich napojów, słodyczy czy mandarynek właśnie.

Włączyłam sobie muzykę, a Mały zaczął tak fikać, oj chyba tancerz będzie :)

Ania zmień położną... położna ma obowiązek odwiedzać ciężarną od 21 tygodnia ciąży.

reklama
Co za pogoda... U Was tez tak wieje?

Wzięłam dzis drugi dzien z rzędu APAP, nasmarowalam skronie amolem i wyszłam na spacer. Migrena w koncu w odwrocie i zaczynam szykować sie na wizytę.

Mężuś odebrał mi wyniki wczorajszej glukozy. Na czczo 83, po 1h - 99, po 2h - 85. Nie mam tu norm wypisanych, ale podejrzewam, że w dolnych granicach wszystko. Zaś doktorek będzie mi kazał nosić cukierki w torebce :D

Niesia u mnie też paskudnie na zewnątrz. Kciuki za wizytę ;)

Kryteria rozpoznania cukrzycy ciążowej w teście obciążenia 75 glukozy są następujące:
na czczo - wynik równy lub powyżej 92
po 1 godz - wynik równy lub wyższy niż 180
po 2 godz - wynik równy lub wyższy 153.
Tak mi napisala pani ginekolog w forum gdzie z nia pisalam

Dzisiaj odebrałam wyniki. Glukoza w porządku a w moczu nie ma leukocytów. Jeszcze o 19-stej szybka wizyta u lekarza pokazać wyniki badań.

Jak u was z piersiami? Mi znowu zaczęły się powiększać i są twardsze. Niedługo pewnie zaczynie się pierwsza siara. W pierwszej ciąży szybko leciało mi z piersi. Pod koniec ciąży chodziłam juz z wkładkami w staniku. Ciekawe jak będzie teraz.

Plucik zapierasz się rękoma i nogami przed ewentualna cukrzycą albo raczej nietolerancją glukozy. Też widziałam te normy na necie. A to wszystko zależy od poradni jakie normy uznaje. Tak samo jak labolatoria niektóre robią 3 pobrania a inne dwa. Sprawdzą Ci te cukry i na pewno będzie ok, ale jak nie to nie świata.

Izunia30 ja przy pierwszym dziecku siara nie miałam. A dziś jak scisnełam lekko brodawki to białe bezbarwne coś z nich wyszło.

reklama
Ja póki co na piersi nie narzekam :) nie bolą, nie są twarde.
Dziewczyny a czy u Was pojawiła się linea negra? U mnie nie, jedyne co mam na brzuchu to stanowczo za dużo owłosienia... bardzo dużo włosków mi się pojawiło na brzuchu i do tego strasznie ciemnych.

Plucik musisz zobaczyć co powie diabetolog.

Dzisiaj mam duże pragnienie bardzo, wypiłam już 1,5 litra wody, 3 herbaty. Więc już ponad 2 litry, a dopiero 18.00...

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry