reklama

Majowe Mamy 2016

reklama
Nie miałam czasu pisać ale czytałam na bieżąco.

Olciaaa jak się dowiedziałam to aż łzy stanęły mi w oczach. Bardzo mi przykro.

Piszecie o tym gdzie będziecie rodziły. Pierwszy raz rodzilam w państwowym szpitalu , trafiłam na świetny personel medyczny. Przy porodzie były komplikacje więc bardzo się cieszyłam, że kompetentnie się nami zajęto. Drugi poród też tam planuje. Wolę być z dzieckiem w 4 osobowej sali ale mieć pewność, że wszystko będzie ok.

Byłam u lekarza , po wizycie napisałam skargę na lekarza ! Pan doktor mimo , że pracuję w prywatnej klinice uważa, że ciąża to tylko karta ciąży. Wizyta trwała 5 minut. Pan mnie nie zbadał, mimo że o to prosiłam. Doktor uważał, że założy mi kartę ciąży i da skietowanie na badania ( krew , mocz itd. ) to wystarczy. Stwierdził, że na następnej wizycie gdy przyjdę z wynikami to będzie mnie badał. Zdenerwował mnie ten człowiek.

Wizytę u pani doktor mam we wtorek. Tym razem wiem do kogo idę. Mam nadzieję, że we wtorek okaże się, że wszytko jest ok.

Wyniki krwi , moczu , czystości pochwy wyszły mi bardzo dobrze.

Jeżeli chodzi o moje samopoczucie to mdłości, ból głowy i zmęczenie nadal mi towarzyszą.

Jeżeli chodzi o sex to z partnerem normalnie się kochamy. W poprzedniej ciąży do końca mogliśmy się kochać.

Dziewczyny mam pytani jestem w 5tyg ciąży. Boli mnie brzuch i mam uplawy.Czy to normalne ?? Byłam u lekarza mówi ze ok jest i przepisał mi duphaston i nie wien na co to jest. Kolejna wizyta po moim weselu 6 października.

Dziewczyny mam pytani jestem w 5tyg ciąży. Boli mnie brzuch i mam uplawy.Czy to normalne ?? Byłam u lekarza mówi ze ok jest i przepisał mi duphaston i nie wien na co to jest. Kolejna wizyta po moim weselu 6 października.

Duphaston działa jak progesteron (jest syntetycznym analogiem progesteronu) - pomaga utrzymać ciążę. Bardzo obfite masz upławy? Jakiej barwy?

Najważniejsze to sie nie stresuj, mnie tez brzuch pobolewa ale po za tym nie mam innych objawów.... A nie! Od dzisiaj bolą mnie sutki.

Dziewczyny dzisiaj w pracy powiedziałam ze jestem w ciazy.... Masakra szefowa traktuje mnie jak trendowata....

Upławy mam rzadkiej konsystencji u sa białe.. Mnie tez bola sutki i piersi ogólnie. Żadnych innych objawów nie mam. Mija kierowniczka się cieszyla ale szef nie wie i boje sie reakcji bo 2 miesiące temu dostałam umowę. :)

reklama
Madzia to nie masz się czym martwić :) Bardziej obfite niż zazwyczaj upławy, białej barwy w ciąży to norma - też je mam. A ból podbrzusza to po prostu rozciąganie więzadeł macicy - też to przeszłam, teraz już zelżały, a czasami tak dawało w kość, że aż sprawdzałam czy nie pojawiło się krwawienie :szok:

U mnie bezpośrednia przełożona cieszyła się razem ze mną, ale dyrektor już niezadowolony, chociaż gratulował. Akurat mamy boom budowlany, moja firma jest na fali, a tu klops... Logistyk schodzi z pokładu na ponad rok :-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry