reklama

Majowe Mamy 2016

Mój dzieć nie lubi Mozarta! Puściłam jej składankę Mozart dla dzieci i zaczęła kopać i wierzgać nóżkami. Ale za to przy irlandzkiej muzyce ludowej się uspokoiła :P A mamusia tak lubi klasykę...

reklama
A ja tak lubię kołysanki które mu puszczam ze puszczam mu jakiś czas a później sobie zakładam słuchawki na uszy i sobie śpiewam a mój M się śmieje i tylko ciszej ciszej :P
Co fo krwi pepowinej to myślę że warto zainwestować , jednak jest to zabezpieczenie którego oby nigdy w życiu nie użyć. Fakt ze ma to swoją cenę ale jeśli potrafimy ubezpiecza domy i samochody to zycie dziecka tymbardziej :) w poniedziałek zamierzam dzwonić i się umówić a jutro Moja lektura będzie ich strona i czytanie na ten temat .
Miałam.dziś iść na ten film planeta singli no ale mój kochany mąż pomylił dni ... wziął mi bilety na wczoraj ha ha :P tak wiec przełożone na wtorek ;) rozmawiałam z polozna to mi polecila iść ze na szyjke takie siedzenie (pół lezace ) nie powinno mieć wplywu wiec się zdecydowalam szczęśliwa ze się "odhamie" wyrwe z tego domu a tu ciach niepowodzenie :D

Temat krwi pepowinowej byl już kiedyś poruszony na wątku porodowym. Ja osobiście jestem bardzo zainteresowana, ale nie mam pewności czy i jak długo będę mieszkać w Niemczech.

Ja nie widziałam tego wątku :) ale zaprosze zobaczę jakie to oferty i jak to wygląda i może od razu się zdecyduje bądź poczekam do połowy kwietnia bo widziałam ze robią promocje często np dla mam rodzących w kwietniu bądź maju (gdy zbliża się miesiąc )

Ostatnia edycja:
Dowiedz sie co i jak i zdaj relacje:D właśnie jestem po mega ciekawej dyskusji na temat dziecka z teściowa.... Zaczyna sie. Bo jak to bez oliwki, bo jak to takie kosmetyki, a nie takie, bo w końcu co to za zwyczaje, zeby nie kapać dziecka codziennie. I jak to bez czapeczki i w jakis tam śpiworkach. No wszystko nie tak. Ja bezdzietna mam czelność mowić, jak będą wyglądać pierwsze tygodnie/ miesiące z moim dzieckiem. Bo za jej czasów dzieci były chowane tak a tak i pierwszego wnuka tez tak wychowała i było wporzadku... A ja przecież nie mówię ze ona cos zle... Tylko ja chce sprobowac inaczej.

Matko jak by mnie wkurzyło coś takiego , może i one chcą dobrze i chcą pomóc i doradzić ale kuzwa to nasze dzieci i my chcemy je wychować po swojemu. zobaczymy co się będzie działo u mnie jak teściowa wpadnie i zobaczy np jak pielęgnuje lub ze będę kompac co 2 dni :) ahhhh

Ja wczoraj powiedziałam teściowej żeby się szykowała na robienie mi jedzonka dla mam karmiących :P bo ja każda wolna chwile będę chciała na początku pewnie uciąć na komara jak mały będzie spał :P

Dowiedz sie co i jak i zdaj relacje:D właśnie jestem po mega ciekawej dyskusji na temat dziecka z teściowa.... Zaczyna sie. Bo jak to bez oliwki, bo jak to takie kosmetyki, a nie takie, bo w końcu co to za zwyczaje, zeby nie kapać dziecka codziennie. I jak to bez czapeczki i w jakis tam śpiworkach. No wszystko nie tak. Ja bezdzietna mam czelność mowić, jak będą wyglądać pierwsze tygodnie/ miesiące z moim dzieckiem. Bo za jej czasów dzieci były chowane tak a tak i pierwszego wnuka tez tak wychowała i było wporzadku... A ja przecież nie mówię ze ona cos zle... Tylko ja chce sprobowac inaczej.
Ja tylko czekam na złote rady teściowej, na szczęście jest daleko i praktycznie nie rozmawiamy. Ale już ostatnio mój M. dostał mały wykład jak często trzeba dziecko przytulać - no na prawdę jakbyśmy o tym nie wiedzieli. Bałam się, że moja mama też będzie z tych tradycyjnych ale teraz jak te wszystkie paczki z nowinkami do niej przychodzą to jest zachwycona. Ostatnio rozpływała się nad cudownością whisbeara :)

Moja mamuśka jak mi teraz pierze te ciuszki i prasuje to ciągle fotki wysyła "jej jakie to śliczne " " matko juz widzę w tym Oskarka" taka jest szczęśliwa jak to robi :)
BTW. uswiadomilam mojego męża ze we wtorek czeka go przesuwanie mebli po pokoiku małego :) zniesmaczony się zgodził :P

reklama
Ja dziś cały dzień po za domem wyszłam o10 z córką na halę sportowa by zobaczyć jak mąż gra skończyło się przed 17 to pojechaliśmy na zakupy przyjechaliśmy to było 19 wzięłam kompiel po patrzyłam na tv i się położyłam i czytam forum mały w brzuszku szaleje a córka ogląda bajki. Ja idę spać bo jestem zmęczona w nocy spać nie umiem i co chwilę się budzę oby dziś się wyspać:p

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry