reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Majowe Mamy 2016

reklama
Basia pozostaje Wam zyczyc szerokiej drogi:happy2:
Niesia przeszlam to co Ty wiem co rano czulas:-( :( Mi sie wtedy o ponad 1cm skrocila szyjka i bylo duzo krwi. Caly dzien potrzebowalam, aby jakos sie otrzasnac.
Teraz to pozostaje brac leki i oszczedzac sie. Tak sobie tez mowie, ze byle ten 30tc zaczac, ale widomo najlepiej donosic ciaze.
Czesto kobiety ze skrocona szyjka i nawet rozwarciem we wczesniejszych tygodniach przenosza ciaze, wiec trzeba byc pozytywej mysli i nie wyobrazac sobie najgorszych scenariuszy;-) ;)

Po tej glukozie to chyba czesty objaw, ze chce sie spac:biggrin2:

Niesia odpoczywaj dużo!! Dacie radę.

Mój Maluch to już mnie tak skopuje, że nawet jak stoję to go czuje. Bo tak to na leżąco tylko czułam, a dzisiaj w sklepie to bum, bum matkę po brzuchu.
Dzisiaj zamówiliśmy kanapę do pokoju Kubusia. Będzie na czym spać i usiąść. Jeszcze później po resztę rzeczy od znajomej. Tam na pewno będzie mata edukacyjna i bujak.Nie mogę się doczekać :)

Zapisałam się do klubu Musteli i dostanę coś do testowania :)

A ja dzisiaj dalej się mecze ze swedzeniem. Nie dość, że mnie to męczy fizycznie, to jeszcze psychicznie, bo cały czas panikuje. Naczytalam się w necie co to może być, i jestem przerażona. Byłam dzisiaj u internisty, rozmawiałam też przez telefon z ginekologiem. Obydwoje twierdzą, że to może być uczulenie na duomox, ale też nie musi. Odstawiłam duomox, dostałam też skierowanie na badania w kierunku cholestazy. Teraz trzeba czekać na wyniki. Boję się dziewczyny...

kaylla, nie czytaj tego co piszą w necia! To najgorsze co my robimy w ciąży, wkręcamy sobie te rzeczy! Spokojnie zrób badania i czekaj na wyniki. Będzie dobrze wszystko. Musisz być dobrej myśli, stres w naszym stanie nie służy też.

Kaylla - mnie też dzisiaj wszystko swędzi! :) I też panikuje...
Jednak póki co staram się racjonalnie mówić, że jest zima, kaloryfery grzeją i moja skóra ma prawo być sucha i swędzieć. A mam tak, że mnie zaswędzi w różnych miejscach :/

A jakie konkretnie badania CI lekarz kazał zrobić w kierunku cholestazy?

Dziewczyny, szkoda panikować na zaś. Może zwróćcie uwagę, jakich kosmetyków używacie do mycia ciała i przeciwrozstępowych. Nasza skóra w tym czasie jest szczególnie wrażliwa i potrzebuje solidnego nawilżenia. Wiele popularnych marek ma w składzie samą chemię, mało substancji aktywnych, parabeny, parafinę, która nas zapycha, może alkohol w składzie być też obecny, który wysusza, oleje mineralne (które wcale nie są dobre). Zwróćcie uwagę na skład kosmetyków, balsamów, itp. Ja mogę polecić Wam p.rozstępom kosmetyki, których używam:

http://wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=32226
https://mamamio.com.pl/44-the-tummy-rub-butter.html

Jasmina na cholestazę robi się badania na wątrobę.

Kaylla mnie też skóra swędzi. Nie ma co panikować i sobie wkręcać. Dwa to czekaj spokojnie na wyniki a jak wyjdą złe to dopiero zacznij się martwić. Kciuki. I nie czytaj w necie za dużo.

Ja w tej ciąży mam tak suchą skórę, że tyle co ja balsamów używam na nogi to nigdy wcześniej tyle nie potrzebowałam. Nawet usta mam cały czas spierzchnięte a wcześniej nigdy z tym problemów nie miałam.

reklama
Oj dziewczyny moze faktycznie to jest od kremow w ciazy trzeba niestety na wszystko uwarzac. Ja jakk sie polozylam o 13 to nie chcialo mi sie wstawac :/ a o 14:45 trzeba bylo isc po corke :) jak wrucilam to posprzatalam po obiedzie bo wczesniej mi sie nie chcialo pranie powiesilam i usiadlam bo kregosup zaczol bolec :p teraz patrze na ukryta prawde :p przez ta glukoze to chyba przestane cukrowac kawe i herbate:p

Do góry