Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
U mnie z podróżami nigdy nie było problemu.. ale my zamiast krwi to benzynę mamy w żyłach [emoji41] .@Karlik wspaniale, że to spotkanie rozwiązało Twoje bufetowe problemy!
Przykro czytać, że karmienie może sprawiać dyskomfort lub ból, kiedy dla nas jest przyjemnością i wiemy, że można się nim cieszyć.
Teraz przed Tobą nowa mleczna przygoda.
A przycisk działa zawsze.
Widziałam nawet, jak położne na noworodkowym stymulowały w ten sposób kilkudniowe dzieciaczki.
@Martussa trzymam kciuki za spadek temperatury! Pewnie bym na zawał zeszła na Twoim miejscu. [emoji47]
@Olo tak mi przyszło do głowy - smarowanie mlekiem by nie pomogło, skoro na wszystko to mleko pomaga raczej?
@Karlik, @Lalamido, @marta:-) jak wyjeżdżałyście z dziećmi w podróż, to przerwy mieliście co ile czasu?
Ja mam raptem 150km do przejechania, ale drogi słabe, to czasowo średnio przez to i - mam małą nadzieję, że przekima choć część drogi.
A w ogóle my dziś po wizycie u pediatry.
Mała ciągle żółta, ale mam ją karmić tylko piersią i zrobić bilirubinę i próby wątrobowe za dwa tygodnie i do kontroli.
Podwyższony hematokryt lekko, co sugeruje niewielkie odwodnienie i nie wiem, jak to tak, skoro je i je, a mleko ze mnie sika, jak z konewki (choć krew pobieraliśmy wczesnym rankiem, a w nocy je mniej). Za to ja mam pić więcej wody, by i ona się dopajała w ten sposób (ostatnio brakło mi czasu i rąk nawet na własne nawadnianie :/).
I nauczyć karmienia co 3h, a nie tak często, jak lubi (bo czasem i co godzinę, choć ogólnie chaos).
Zobaczymy..
Natomiast!
W dwa tygodnie przybrała pół kilo!!!
Cycki karmią, true story.
Poza tym zdrowe dziecię i można jechać w podróż.
A. I to mleko. Nie pleśniawki. :]
U nas w szpitalu położne pokazywały taki przycisk przy uszku, lekko pomasowac i ssie dalej :-) :-)Mam jeszcze nowa wiedzę:
Przycisk on-off u dziecka!!
Jeśli podczas karmienia przysypia lub przestaje ssać to naciskamy go pod brodą.
Nie głaskać a wcisnąć jak przycisk- natychmiast zaczyna ssać.
Spróbujcie i dajcie znać.
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Dominik jest leniwcem. Gdzie kimnie tam zostaje - najchętniej na zawsze i budzi się przy najdrobniejszej zmianie pozycji. Pani fizjoterapeutka kazał mu ręce układać na klatce piersiowej.. ale one są chyba na sprężynach. Układam, a one myk do góry, zanim się zdążę obrócić.Wasza młodzież też tak się wierci podczas snu?
Zaczynała pod moją szyją, skończy chyba na udzie.
Kiedy śpi, to pełza po łóżku, łóżeczku, nas.
Gdy śpi ze mną, nigdy nie budzi się w tym samym miejscu.
Przewraca się z pleców na bok i kombinuje.
Syndrom owsika, kurczę. [emoji23]
![]()