reklama

Majowe mamy 2017

Ja nie wyobrazam sobie nie kupic nic do dnia porodu.Nie mowie tutaj o wozku czy lozeczku bo te mozna nawet kupic w ikea i nie trzeba czekac na realizacje zamowienia i zlozyc w jeden dzień.
Moj maz ma poczucie estetyki i moglabym na niego zrzucic zakup rzeczy ale nie czulabym sie komfortowo poprostu i trzeba wierzyc ze po 8 msc juz nic zlego nas nie czeka:)

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom
Zawsze mozna wcześniej wszystko pooglądać i juz wybrac co sie kupi. Teraz to mozna nawet przez internet zamowic [emoji16] Niektore rzeczy trzeba miec do porodu przygotowane to wiadomo ale mysle ze wszystko mozna w 8 miesiacu kupic.

Ja mysle pod koniec marca kupic wozek i łóżeczko. Pare ubranek moze juz wcześniej i torbe do porodu ...

reklama
Tez o tym czytalam ale Pani w sklepie powiedziala mi ze to wszystko zalezy od warunkow w jakim go przechowujemu i jak go uzytkujemy.Trzeba wietrzyc,unikac wilgoci etc.Mowi ze ludzie trzymaja n strychu przez rok czy pare lat a potem sie dzwia ze cos tam zamieszkalo.
Ja chyba kupie lateksowy mimo wszystko.

Siostra mojej koleżanki jeszcze nawet nie urodziła. Niedawno kupili taki materac.
Dziś sprawdzili i mimo opakowania od producenta (materac jeszcze był zapakowany, leżał w mieszkaniu) już był z robakami!!
Musieli już kupić zarobaczony. [emoji17]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Zawsze mozna wcześniej wszystko pooglądać i juz wybrac co sie kupi. Teraz to mozna nawet przez internet zamowic [emoji16] Niektore rzeczy trzeba miec do porodu przygotowane to wiadomo ale mysle ze wszystko mozna w 8 miesiacu kupic.

Ja mysle pod koniec marca kupic wozek i łóżeczko. Pare ubranek moze juz wcześniej i torbe do porodu ...

Ja też myślałam, że gdzieś dopiero w marcu zacząć kompletować wyprawkę. Z tym, że my wszystko mamy do kupienia, nic po rodzeństwie ani znajomych, więc albo będzie trzeba jednak rozłożyć od grudnia/stycznia albo odkładać nieco wcześniej.

Siostra mojej koleżanki jeszcze nawet nie urodziła. Niedawno kupili taki materac.
Dziś sprawdzili i mimo opakowania od producenta (materac jeszcze był zapakowany, leżał w mieszkaniu) już był z robakami!!
Musieli już kupić zarobaczony. [emoji17]

Fuj masakra jakas.Panie w sklepie nie bede mowic nic zlego bo musza na pewno sorzedac to co maja na stanie:(

Ja też myślałam, że gdzieś dopiero w marcu zacząć kompletować wyprawkę. Z tym, że my wszystko mamy do kupienia, nic po rodzeństwie ani znajomych, więc albo będzie trzeba jednak rozłożyć od grudnia/stycznia albo odkładać nieco wcześniej.
Ja tez nie mam nic.Ja chyba rozloze na msc nie bedzie mnie tak bolalo:)Wszystko po corce rozdalam a w rodzinie nie ma maluchow lub same duze dzieci.

Czy u Was juz wszyscy wiedza o ciazy?U mnie nadal tylko maz,pracodwaca i trojka przyjaciol i moja mama.Jak jest u Was?

U mnie narzeczony dowiedział sie od razu, czyli w 5 tc, w 9 tc powiedzieliśmy naszym rodzicom i rodzeństwu, a w zeszłym tygodniu dziadkom. Z tego co wiemy to poczta pantoflową w rodzinie rozeszła sie wiadomość, ale tylko po najbliższych ciociach i wujkach. W mojej pracy już wiedza, bo jestem na zwolnieniu, no i cześć znajomych tez wie, bo narzeczony nie wytrzymał i sie pochwalił ;). A szczerze mówiąc ja chciałam powiedzieć wszystkim dopiero po skończonym 1 trymestrze, a tu prawie wszyscy wiedza ;/. I to mnie dodatkowo stresuje :(

Ostatnia edycja:
U mnie bardzo duzo osób wie. W pracy wiedzial tylko szef i dwie osoby ale sie roznioslo i wiem ze wiedza ale udaja ze nic nie wiedza [emoji39] najblizszej rodzinie tez powiedzielismy i moi nikomu nie mowili za to tesciowie rozgadali wszystkim. Ale nie mowilismy zeby nie mowili. Byl juz w sumie 10 tydz jak powiedzielismy

Czy u Was juz wszyscy wiedza o ciazy?U mnie nadal tylko maz,pracodwaca i trojka przyjaciol i moja mama.Jak jest u Was?

My w sumie powiedzieliśmy już całej bliskiej rodzinie a w pracy wie mój zespół, bo od jutra będę pracować zdalnie. Póki nie jestem na L4 tak spróbuję sobie trochę ulżyć. Po mnie w sumie już nawet widać ciążę, więc nie chciałam przeciągac tej tajemnicy. Poza tym, widać że inaczej się zachowuję,męczę, nie piję więc samo przyszło:)

Napisane na ASUS_Z00ED w aplikacji Forum BabyBoom

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry