A u mnie wszystko w porządku, miałam znowu lekkie plamienia ale lekarz powiedział, że nie ma pojęcia skąd one się biorą chyba z powietrza, w szpitalu twierdzili to samo więc się nie przejmuje. Dostałam luteinę do końca drugiego trymestru bardziej profilaktycznie i nakaz ścięcia paznokci (one są teraz głównym podejrzanym

)
Miałam przez to plamienie dodatkowe badania i się cieszę bo podejrzałam maluszka

Rośnie jak na drożdżach, chłop chyba będzie wielki jak jego tata bo w 18 tc waży 290 gram gdzie norma to 150-180 [emoji14] Wszystkie wyniki wskazują, że jest starszy o tydzień mimo, że na początku ciąży lekarz mówił, że ciąża młodsza o kilka dni niż z terminu ost. miesiączki.
Co do świąt to trochę lipa w tym roku bo moi rodzice wyjeżdżają i chyba spędzimy po raz pierwszy całe święta u teściów (aż się boję). Ale przyszłe święta będą już wesołe

A szkołę rodzenia już wybrałam, w Poznaniu jest kilka darmowych szkół, wybrałam tą, która oferuje najwięcej różnych, darmowych zajęć a i opinie ma dobre. Mają podobno nawet symulator bóli porodowych dla tatusiów, ciekawe czy mąż da się namówić