BLOGI I STRONY, na które lubię zaglądać, bo wydają mi się wartościowe
www.hafija.pl - o karmieniu piersią wszystko
www.mataja.pl - położna o ciąży, porodzie, rozwoju dzieci- lekko i dowcipnie na podstawie artykułów naukowych- bardzo warto
www.wymagajace.pl - psycholog o spaniu,karmieniu piersią, dzieciach hnb - też na podstawie badań, szczególnie warto o spaniu i hnb. W nurcie rodzicielstwa bliskości- to akurat, co kto lubi
www.malgorzatajackowska.pl - dietetyt o diecie maluchów na podstawie najnowszychzaleceń, warto w kontekście rozszerzania diety zwłaszcza
www.szpinakrobibleee.pl - jw o żywieniu dzieci
mamaginekolog to znają tu wszyscy
www.mojedziecikreatywnie.pl - to o zabawach rozwojowych dla dzieci od malucha po szkołę- m.in. DIY masy plastyczne, trochę montessori, trochę sensoryki
www.matkawariatka.pl - to blog o książkach dla dzieci 0+ bardzo ciekawe propozycje
www.farmaceuta-radzi.pl - mama aptekarka o tym co, kiedy i komu dać, gdy dziecko choruje
www.zapytaj-farmaceute.blogspot.com - jw
www.1000dni.pl - strona sponsorowana, ale rzetelna o żywieniu dzieci
www.mamaalergikagotuje.pl - super bazazdrowych przepisów, gdy się ma na stanie dziecko z alergiami. Mama się zna i to bardzo, pokończyły odpowiednie studia
www.damianparol.blog - spec od żywienia ogolnie, jak mamy wątpliwość czy coś jest modą czy jest zdrowe lub rzeczywiście nie
O fotelikach:
www.osiemgwiazdek.blogspot.com
www.blog.tylem.pl
www.fotelove.com.pl
Oraz ich fb- tam pomogą wybrać foteliki, które warto przymierzyć
O kosmetykach:
www.srokao.pl
I moja ukochana aplikacja dzieciowy, na której można wprowadzić pomiary dziecka i sama robi wykresy na siatkach centylowych, ma wykaz leków na rozne dolegliwości, opis szczepionek i wiele innych. Taka typowo pediatryczna.
Są dwie o tej nazwie, ale trzeba wybrać zieloną ikonkę bez dziecka, stworzona przez medycynę praktyczną
Link do: Aplikacja mobilna Moje Dziecko
Baza porodówek z opiniami:
http://www.gdzierodzic.info