reklama

Majowe mamy 2018

Fajnie że coraz więcej mam do "majowek " dołącza.. tak się zastanawiam (bp padło kiedyś hasło zamknięcia grupy dla wszystkich uzutkownikow), czy nie lepiej zostawić tak jak jest bo widać przez naszą aktywność osoby do nas dołączają;))
Witamy!!
My też meczymy się z brzuszkiem od początku. Najgorzej nad ranem i przy każdym karmieniu jest prezenie, Baczki i tyle. Niestety... :( coś mi się wydaje że to nie minie za miesiąc jak mówiła pediatra że do 4 miesiąca mają prawo być takie problemy..

reklama
Musimy jakoś to wszystko przetrwać, Ja sobie wyobrażam jak będzie już większa że pójdę z nią do kuleczkowa a sobie zamówię kawę i będę się nią delektować a mała bedzie szaleć [emoji4], dziewczyny, moja mała ma chyba ciemieniuche, bo na brwiach ma takie pojedyncze żółte strupki, macie jakieś złote rady?

My też używamy dermedic Sunbrella baby 50 a starszak ma Ziajka 30 ( jedyny z ziajki z fajnym składem) oba to filtry mineralne - takie są polecane dla dzieci do 1 roku życia i alergikow.
U nas problemy brzuszkowe ustąpiły 2 tyg temu ( jak skończył 3 miesiące ) odpukać oby tak zostało !! [emoji120] teraz maluch budzi się z uśmiechem, a nie z płaczem [emoji3]

Musimy jakoś to wszystko przetrwać, Ja sobie wyobrażam jak będzie już większa że pójdę z nią do kuleczkowa a sobie zamówię kawę i będę się nią delektować a mała bedzie szaleć [emoji4], dziewczyny, moja mała ma chyba ciemieniuche, bo na brwiach ma takie pojedyncze żółte strupki, macie jakieś złote rady?
Ja używałam cieklej parafiny - podgrzalam ją i wcieralam w te miejsca, ale włoski jej też wychodziły. Teraz kupilam sobie preparat ciemieniuche, ale jeszcze nie miałam powodu użyć, więc nie wiem jak działa...

To włosy wychodzą wtedy??? O masakra, Ja jej oliwke wcieralam codziennie i się zrobilo, a podasz mi nazwę tej parafiny?
U nas z pierwsza corka tak samo wyskoczyla ciemieniucha od oliwkowania glowki, dlatego teraz z mala nie oliwkuje tylko kapie ja w plynie z atoperala. Odpukac nic nie wyskoczylo do tej pory i lepiej sie goja krostki przy skazie. Tak samo podgrzewalam parafine, nakladalam czapeczke i po pol h kapalam mala i wyczesywalam szczotka jak zaczynalo odlazic.

reklama
To była zwykła ciekla parafina. Wloski wychodzily przez tarcie parafiny we włoski. Nie wiedziałam @marida że trzeba napuscic włoski, a potem wyczesywac. Ja nie oliwkuje główki, natluszczam tylko ciałko. Póki co u nas brak ciemieniuchy.
Jak tak robilam zadne wloski nie wylazily xD a preparaty na ciemieniuche w ogole nie dzialaly. Bo tez kupilam i dopiero po parafinie zeszlo

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry