reklama

Majowe mamy 2018

Ale zdiagnozowano coś? Kontroluje jej mocz wczoraj było już lepiej, Twoje dziecko też tak miało?

Tak. Temperatura 38,5 (więc nieco wyższa), leukocyty w moczu. Bez bakterii. Dopiero wyszły w posiewie. 5 dni w szpitalu, dożylnie antybiotyk. Dziwię się, że Was tak puścili do domu, choćby z witaminą c czy furaginum. No ale ja nie jestem lekarzem, może wyniki macie dobre? Crp nie robili?

reklama
@Hope, a leukocyty były podane w jakiś normach ? Bo Bartkowi wyszły ostatnio leukocyty w moczu ale nie było żadnych norm tzn lekarka powiedziała, że są ale widocznie nie w dużych ilościach.. mamy powtórzyć mocz.. pewnie chce sprawdzić czy będą rosnąć tylko u nas żadnych objawów, nie ma gorączki, nie płacze więcej itd

U nas w pierwszym było że zalegają pole widzenia, w drugim były już policzalne, w obydwu wynikach bakterii nie byli, i dzisiaj oddałam trzeci raz, z tym że odradzam stosowanie tych woreczków do zbierania moczu bo wynik nie jest miarodajny. Raczej trzeba czarować z kubeczkiem na mocz i łapać ten środkowa część że strumienia.

To moja nie miała temp ani biegunki, trzech lekarzy ja badalo i mówili że dzieci tak mogą reagować tymi leukocytami w moczu jak się coś dzieje. Zobaczę jaki wynik będzie dzisiaj.

Ostatnia edycja:
U nas w wyniku opis jest taki : leukocyty- obecne i to tyle.. gdy jest cos ponad normę oznaczają na czerwono z literka H a poniżej na niebiesko z L także nie wiem co mam myślec..
Ja juz ostatnio zbierałam do fiolki bo lekarka odradziła woreczki ( u nas nie ma kubeczków na mocz tylko taka wąska fiolka). Mocz badacie jakoś wcześnie rano? Bo mnie ostatnio udało się dopiero pobrać o 10:00

Lekarze raczej wiedzą co robić... Komuś trzeba zaufać. U nas był początek ZUM, crp ledwie 12 ale młody był marudny, temperatura podskoczyła, więcej kupek. Jadł i sikał normalnie. Normy niestety nie są podane ale nam już w labo powiedzieli, że wyniki nie są ładne.

Łapaliśmy mocz do woreczka, w samym szpitalu też tak pobierano.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry