@Jetkaa maly wojownik z Oskarka [emoji8][emoji8]
U nas pobudek wiecej, ale mala dostala wczoraj kataru (po raz pierwszy jak do tej pory). Wodnisty taki, a potem w nosku zasechl, ale slysze takie charczenie

Niestety na spray czy aspirator reaguje krzykiem i walka

Dzisiaj zamowilam nebulizator i ma za pare godzin przyjsc, mam nadzieje, ze jej ulzy. Na szczescie nie ma goraczki itp, ale jak w nocy obudzila sie, tak juz zasnela tylko na mnie.
Podobno trzeba dzieciom podawac przy katarze duzo plynow, podajecie jakies ziolowe herbatki? Rumianek? Czy tylko woda?
Co do ilosci jedzenia, to moja tez pije mniej mleka, caly czas prowadze zapiski w aplikacji i widze, ze zjada tak ok 650 ml w ciagu 24 h. Ale tak sie stalo, jak zaczelismy rozszerzac diete.
A propos rozszerzania, co ile dajecie dzieciom jesc (oprocz mleka)? Ja tak 3 x dziennie na razie i chyba jej wystarcza. Rano i na wieczor kaszka, a w ciagu dnia jakas papka, probuje ciagle nowych rzeczy i zdarza sie, ze od razu zjada caly sloiczek [emoji23].
Aaa i chcialam sie pochawalic, ze mi mala juz raczkuje [emoji7] Do tego zaczela sie juz na nas podpierac jak siedzimy i prostuje nozki. Hmm ja mialam 9 m-cy jak zaczelam chodzic, moze moja chce byc tak samo szybka