• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Majowe mamy 2018

reklama
Wychodzę z takiego samego założenia jak Ty... Jestesmy w tym samym wieku. Denerwuje mnie tylko takie naciski ze strony ludzi ze ojjj będzie jedynaczką??? Albo taka sama zostanie???? Mój mąż też my chciał i nie możemy się dogadać na tym punkcie, bo fakt że późno zaszłam w ciążę ale nie z mojego powodu tylko z jego. Mieszkamy daleko od rodziny i nie ma mi kto pomoc. Dorabiamy się wszystkiego sami, nic od nikogo nie dostalismy. W zasadzie to wszystko na mojej głowie. On tego nie rozumie. Było mi bardzo ciężko na początku, sama ze wszystkim, mąż mi średnio pomagal. z dwójką samej by mi było ciężko. Musiałabym kompletnie zrezygnować z siebie, on wzbudza we mnie takie poczucie winy, czuje się jak egoistka.
W maju kończę 35 lat i mam jedną córeczkę. Czasem chciałabym jeszcze rodzeństwo dla małej. Jeśli się uda do 40'stki to super, ale jeśli się zdecyjduję, to bliżej 40'stki właśnie. A jeśli nie, to tragedii nie będzie. Cieszę się tym, co mam.

Dziewczyny, za zgodą głównej zarządzającej, administratorki BB - Ani, zapraszamy wszystkich zainteresowanych do zadawania pytań, na które odpowiedzi będą przedstawione podczas spotkań ze specjalistami. W najbliższej przyszłości odbędą się dwa:

28.03 - spotkanie z psychiatrą - Jackiem Stasiukiem

Link do: 28.03. spotkanie online z psychiatrą Jackiem Stasiukiem

30.03 - spotkanie z fizjoterapeutką dziecięcą - Natalią Orzech

Link do: 30.03. spotkanie online z fizjoterapeutką dziecięcą Natalią Orzech

Pytania można zadawać w wątkach, do których link zamieściłam powyżej. Jednocześnie zapraszam do zapoznania się z treścią poprzednich spotkań, z których nagrania umieszczone są w jednym zbiorczym wątku, o tutaj:

Link do: Rozmowy ze specjalistami. Nagrania do odtworzenia.

Pozdrawiam i życzę miłego dnia.

Czy są tu dziewczyny ktorych nasze majowe dzieci były pierwszymi dziećmi? Jak się zapatrujecie na następne? Czy zostajecie przy jednym czy planujecie następne?
Hej -) Mam 40 lat i świadomość ,że to ,,ostatni dzwonek " Maż pracuje za granicą i nie widujemy się za często ..staramy się od 6mc głównie z mojej inicjatywy . On chyba myśli ,że nie poradzę sobie z dwójką ..pewnie byłoby ciężko bo mieszkamy na 4pietrze bez windy :) poprzednia ciąża ,,zaskoczyła " w pierwszym miesiącu a teraz jest ciężko ..ja też jestem bardziej sfrustrowana sytuacją ,że się nie udaje i zaczynam mieć poczucie winy ...

Hej -) Mam 40 lat i świadomość ,że to ,,ostatni dzwonek " Maż pracuje za granicą i nie widujemy się za często ..staramy się od 6mc głównie z mojej inicjatywy . On chyba myśli ,że nie poradzę sobie z dwójką ..pewnie byłoby ciężko bo mieszkamy na 4pietrze bez windy :) poprzednia ciąża ,,zaskoczyła " w pierwszym miesiącu a teraz jest ciężko ..ja też jestem bardziej sfrustrowana sytuacją ,że się nie udaje i zaczynam mieć poczucie winy ...
W tej chwili jest oficjalne zalecenie, żeby wstrzymać się z planowaniem dzieci w okresie trwania epidemii koronawirusa.

Wątek już stary, ale może a nuż mi się uda uzyskać odpowiedź... Może mi któraś z Was, która posiada Aero Tutis, powiedzieć, czy jest z niego zadowolona? W internecie ciężko znaleźć opinie, a Wy już będziecie miały sprawdzone te wózki... Z góry bardzo dziękuję, oponia o Tutis Viva Life też mile widziana :)

Hej dziewczyny [emoji7] ja chodzę też do pracy, bo opieka mi się nie należy, bo siostra pilnuje mi Małej. Mój za granicą od początku marca i przez ten wirus nie zapowiada się żeby miał szybko zjechać na urlop :/ my chcemy bardzo drugie, ale odkładalismy to ze względu, że chcemy starać się o kredyt na mieszkanie. Ale teraz to nie wiem kiedy to nadejdzie przez ten wirus z kupnem mieszkania i zajściem w ciążę. Mam nadzieję, że te cholerstwo się szybko skończy i każdy będzie mógł wrócić do szarej rzeczywistości :) pozdrawiam was cieplutko z Laurą [emoji169]

@kjsko mój syn też jest moim pierwszym :)
Mam w tym roku 32 lata. Chciałabym drugie dziecko. Najpierw myślałam o różnicy wieku 3 lata, ale to jednak się nie uda.
Plan jest bym urodziła do 35tego roku życia. Jak się nie uda to odpuszczę. ;)

reklama
Hej dziewczyny. Ja mam już dwójkę. Syn 11 lat i malutka w maju dwa latka. Jest przeslodko slodka;). I ostatnio też myslam może nad trzecim. Ale mój mąż stanowcze nie hihi. Fakt mamy teraz dym bo normalnie pracujemy plus szkoła ( brak słów ile zadaja) plus mała. A mała nie przesypia dobrze nocek. Także kocioł cała dobę. Ale ja mimo wszystko bym się skusiła na 3. Mam 35 lat

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry