reklama

Majowe mamy 2021

reklama
Cześć mamusie majowe 😊 Mam nadzieję, że przyjmiecie mnie do swojego grona 😊 Ciąża bliźniacza 6 tydz. Czy są na forum jakieś dziewczyny z bliźniakami w brzuchu 😊?

Super x 2 ❣

Ja przy pierwszej ciąży 6 miesięcy miałam wyjęte z życiorysu [emoji28] codziennie 2,3 razy wymiotowalam, zawsze po śniadaniu i to nie przed tylko gdy skończyłam to zwymiotowałam i musiałam jeszcze raz zjeść [emoji12] schudłam 4 kg zamiast przybywać. Po 6 miesiącu było już lepiej i waga zaczęła rosnąć

Moja siostra w 20 tygodniu pierwszej ciąży ważyła 42 kg. Nie mogła jeść, ani pić niczego. Nie była w stanie usiąść na łóżku, a co dopiero wstać 😞 ogólnie w ciąży przytyła 2 kg 😐 i miała wszystko - łącznie z palpitacjami serca, słabo działającymi nerkami, itd. Od wkłuć pękały jej żyły, a nawet stwuerdzono, że jakaś część mózgu jej obumarła, bo nawet oczy jej latały (ja nagrywana dla studentów). Powiedzieli, że muszą jej zrobić rezonans, ale mogą jej uszkodzić dziecko 😞 w końcu zrobili jej tomograf głowy, a Aga urodziła zdrową, co prawda malutką córeczkę, która ma już teraz prawie 10 lat i rozwija się normalnie 😍 a Aga zdecydowała się na drugie dziecko i ma jeszcze synka 🤩

Ja też uwielbiam być w ciąży, mimo że w obu poprzednich 2-3 miesiące leżałam plackiem, chodząc tylko do toalety, bo dziewczynki miały się wcześniej urodzić. A koniec końców obie po terminie 😉 ale teraz jestem trochę stara i się boję, że będzie ciężko...

Super x 2 ❣

Moja siostra w 20 tygodniu pierwszej ciąży ważyła 42 kg. Nie mogła jeść, ani pić niczego. Nie była w stanie usiąść na łóżku, a co dopiero wstać 😞 ogólnie w ciąży przytyła 2 kg 😐 i miała wszystko - łącznie z palpitacjami serca, słabo działającymi nerkami, itd. Od wkłuć pękały jej żyły, a nawet stwuerdzono, że jakaś część mózgu jej obumarła, bo nawet oczy jej latały (ja nagrywana dla studentów). Powiedzieli, że muszą jej zrobić rezonans, ale mogą jej uszkodzić dziecko 😞 w końcu zrobili jej tomograf głowy, a Aga urodziła zdrową, co prawda malutką córeczkę, która ma już teraz prawie 10 lat i rozwija się normalnie 😍 a Aga zdecydowała się na drugie dziecko i ma jeszcze synka 🤩

Ja też uwielbiam być w ciąży, mimo że w obu poprzednich 2-3 miesiące leżałam plackiem, chodząc tylko do toalety, bo dziewczynki miały się wcześniej urodzić. A koniec końców obie po terminie 😉 ale teraz jestem trochę stara i się boję, że będzie ciężko...

A już tam trochę stara... Nie masz 60 lat, żebyś była trochę stara 😊 Jesteś dojrzała ☺️ Jesteśmy z Tobą i trzymamy kciuki ❤️

Dziewczyny... Wiem, że część Z Was bierze leki na tarczycę, to chyba jesteście w temacie... Ja nigdy problemów z tarczycą nie miałam,więc nie bardzo wiem...

Dziś zrobiłam TSH.
Wynik 2,220.
To nie za dużo w ciąży? 😐
Ft4 0.97

Progesteronu mnie robiłam, bo jestem na luteinie dopochwowo

Też się nie mogę doczekać ruchów [emoji3590] chociaż pod koniec stają się już nieco dokuczliwe ale na początku to łaskotanie i stukanie jest mega [emoji16] w poprzedniej ciąży ruchy poczułam w 17 tyg
Ruchy są super ale też moga spędzać sen z powiek. Za mało się rusza, za dużo. Generalnie cała ciaza to huśtawki nastrojów. Jednak i tak ten pierwszy okres jest najbardziej stresujący.

reklama
Dziewczyny... Wiem, że część Z Was bierze leki na tarczycę, to chyba jesteście w temacie... Ja nigdy problemów z tarczycą nie miałam,więc nie bardzo wiem...

Dziś zrobiłam TSH.
Wynik 2,220.
To nie za dużo w ciąży? 😐
Ft4 0.97

Progesteronu mnie robiłam, bo jestem na luteinie dopochwowo
Norma w ciąży jest do 2,5. Myślę, że lekarz przepisze Ci euthyrox. Kiedy masz wizytę? 🙂

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry