reklama

Majowe mamy 2021

reklama
Dziewczyny jakie jest wasze nastawienie do badań prenatalnych i USG? Mnie bardzo te badania stresują, mąż mówi, że przesadzam i coś wykracze. Czy wy macie takie przeświadczenie, że wszystko będzie ok i chodzicie na te badania bez stresu czy też się przejmujcie? Mam jeszcze 10 dni do połówkowych i myślałam, że będzie lepiej niż przed genetycznymi a tu znowu mnie zaczyna dogadać myślenie🙄 A i czy któraś brała globulki Macmiror w ciąży?
Haha, skąd ja to znam? ;)
Mój mąż też mi mówił, że takimi myślami można coś ściągnąć. Ale łatwo jest powiedzieć. Ja byłam na kwarantannie, miałam przełożone pierwsze badania prenatalne o tydzień i wypadły dwa dni po wyroku trybunału konstytucyjnego. Wszędzie były chore dzieci, uszkodzone płody itd. Jak wyszłam z badania to poczułam taką ulgę, że się popłakałam.

Dziewczyny a ja mam jeszcze takie pytanko.. Czy to możliwe, że od odstawienia duphastonu mogą powrócić bóle brzucha? Ostatnio na wizycie zapomnialam spytać o receptę i jak zadzwoniłam do lekarza to stwierdził że możemy odstawić i zobaczymy za kolejnej wizycie czy wracamy do niego czy nie. Ogólnie czuje co jakiś czas pobolewania podbrzusza, takie ciągniecie w pachwinach i zdarza się że kłuje mnie w kroczu :/ nie są to jakieś natarczywe bóle, po jakimś czasie przechodzą ale martwię się czy z dzieciatkiem wszystko jest okej:( i czy to odstawienie duphastonu w niczym nie zaszkodziło... Czytałam w internecie że na tym etapie te bóle są normalne ale jednak wolałabym tez poczytac, czy może któraś z Was nie miała podobnie

Dziewczyny a ja mam jeszcze takie pytanko.. Czy to możliwe, że od odstawienia duphastonu mogą powrócić bóle brzucha? Ostatnio na wizycie zapomnialam spytać o receptę i jak zadzwoniłam do lekarza to stwierdził że możemy odstawić i zobaczymy za kolejnej wizycie czy wracamy do niego czy nie. Ogólnie czuje co jakiś czas pobolewania podbrzusza, takie ciągniecie w pachwinach i zdarza się że kłuje mnie w kroczu :/ nie są to jakieś natarczywe bóle, po jakimś czasie przechodzą ale martwię się czy z dzieciatkiem wszystko jest okej:( i czy to odstawienie duphastonu w niczym nie zaszkodziło... Czytałam w internecie że na tym etapie te bóle są normalne ale jednak wolałabym tez poczytac, czy może któraś z Was nie miała podobnie
ja nie brałam nic, ale na bóle w pachwinach mój gin powiedział, że to od zbytniego wysiłku... O pobolewanie podbrzusza nie pytałam, bo uznałam za logiczne, że jak wszystko w środku rośnie to będzie pobolewać 😝

reklama
zęby można naprawiać w ciąży, a nawet trzeba. Zaczęłam tuż przed ciąża, potem przerwa na I trymestr i w tym tygodniu dokończyłam. W styczniu jeszcze kamien i koniecz dentystą. Znieczulenie jest miejscowe i nie ma wpływu na ciążę.

co do usg, to pierwsze bardzo mnie stresowalu. Czy będzie bilo serduszko, a Wcześniej bałam się pustego pęcherzyka. W 10 tygodniu zrobiłam nifty I od tego czasu nie Mogę się doczekać kolejnych usg. Szczególnie te typu prentalnr, teraz czekam na połówkowe. Są dłuższe, bardziej szczegółowe, można nagrać płytę :) Już odliczam dni do 23 grudnia :)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry