Mogę prosić o linkTam chyba wygodniej jednak pisac. Ale zaraz tutaj też coś napiszę.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Mogę prosić o linkTam chyba wygodniej jednak pisac. Ale zaraz tutaj też coś napiszę.
Bądź dobrej myśliTylko raz 16 lat temu. Od tego czasu nic się nie pojawiło. Lekarz mówi że to przez hormony. Mam w domu 4 letniego syna. Niby wszystko rozumie Ale wymaga tego żeby jednak coś zrobić zaprowadzić czy odebrać z przedszkola. Boję się że może pęknąć.
Ale to faktycznie mam leżeć i nic nie robić? Że nie dźwigać i się nie przemęczać to rozumiem. Ale tak nic nigdzie ? Nawet mi nie kazał na delikatny spacer z dzieckiem wyjść przez ten czas. Ja tak patrzę że na jednym jajniku mam 7cm i druga na tym samym 4,5 cm. Więc chyba faktycznie duże@Eryka25 ja mam dwie torbiele na prawym jajniku - jeden 5cm,drugi 3cm, też dostałam dupka dwa razy dziennie po jednej tabletce. Z tym, że ja odczuwam ten jajnik, jak tylko się narobię w domu - a mam trzylatka - to zaraz taki pulsacyjny ból się pojawia. U mnie torbiele wcześniej były niemal co miesiąc, przez cykle bezowulacyjne, i raz mi się zdarzyło, że torbiel pękła. To było podczas biegania, nie wiedzialam, że w ogóle jest, wróciłam do domu z temperaturą prawie 40 stopni, trzęsłam się jak galareta, uda mi normalnie zdrętwiały i w ogóle nie połączyłam tego z torbielą, po całej nocy gorączkowania, dopiero u gina okazało się, że pękła taka 5cm zmiana :/ także naprawdę trzeba na to uważać, natomiast mój lekarz stwierdził, że w ciąży takie zmiany znikają.
Ja na torbiel teraz dostałam luteina dwa razy dziennie po dwie tabletki i tam samo duphaston. Dostałaś jeszcze jakieś zalecenia od lekarza ? Na temat oszczędzania się?Hej . Jestem nowa termin wg OM na 20 maj według usg na 25 maj . 17 września torbiel na ponad 6 cm dostałam duphaston 2x1, 29 września torbiel zmalała na 3.5 cm nie wiem czy zasługa duphastonu czy poprostu sama się wchłania. Lekarz z ostatniej wizyty u którego zamierzam prowadzić ciążę odradził duphaston powiedział że nie widzi potrzeby brania przy torbieli i jest to sztuczny hormon więc odradza . Nie wiem czy kontynuować czy rzeczywiście odstawić.
Ja też nie widzę innej opcji. Muszę w domu ogarnąć i syna do przedszkola, pobawić się z nim. Zwłaszcza teraz jak jest przeziębiony.@Eryka25 ja nie dźwigam, wiadomo, że nie biegam, jak tylko mnie coś zakluje, to zaraz siadam. Ale poza tym funkcjonuje normalnie, muszę zawieźć i odebrać dziecko z przedszkola, zrobić zakupy, obiad, potem zabawa z synem - po prostu nie mam możliwości na leżenie![]()