CiemnaMasa
Fanka BB :)
Ile kobiet, tyle historii w google. Co prawda nie jest to żywa krew, ale jednak coś się dzieje. Dla mnie pojawienie się krwi czy plamien to jedna myśl.. tutaj w dk nie dostanę luteiny itp. więc będę zdana sama na siebie.
Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij
Witaj, ciesze sie ze wszystko okCześć Dziewczyny,
podczytuję was regularnie ale nie miałam odwagi tu się udzielać, dziś dopiero odetchnęłam z ulgą i mogę się już przywitać jako majowa mama wg OM 18.05 a z USG wyszło 16.05. Ostatni tydzień przeżywałam koszmarny stres w związku z wynikiem PAPPA trisomia 21 1:328, wiem że wiek też pomogł mi w zwiększeniu ryzyka 38lat. USG prenatalne wyszło bardzo dobrze, a tydzień poźniej telefon z wynikami PAPPA i załamka- Pani doktor wcale mnie nie pocieszała, że to jednak statystyka tylko przekazywała mi tą wiadomość w taki sposób, jakby ta trisomia już została potwierdzona. Od razu następnego dnia zrobiłam Nifty Pro (zeszły piątek) i do dziś czwartek rano przeżywałam stres. O godz. 10:00 dostałam wyniki- wszytkie trisomie niskie ryzyko i zdrowy chłopiecPiszę szczegółowo od kiedy czekalam na wynik, bo ostatnie dni tylko przekopyałam internet kto ile czekał na wynik i jaki miał wynik PAPPA. Może to komuś pomoże. Trzymam kciuki za wszystkie dziewczyny :*
w poprzrdniej ciazy jak pojawilo sie delikatne krwawienie inny lekarz kazal mi zwiekszyc dawke duphastony z 2 razy dziennie do 3 tabletek dziennie. Trzymam kciuki by wszystki dobrze sie skonczyloIle kobiet, tyle historii w google. Co prawda nie jest to żywa krew, ale jednak coś się dzieje. Dla mnie pojawienie się krwi czy plamien to jedna myśl.. tutaj w dk nie dostanę luteiny itp. więc będę zdana sama na siebie.
Jesli masz mozliwosc zbadaj poziom progesteronu jak wyjdzie dobry to nie musisz brac luteiny i nie bedziesz musiala sie martwić ze ci jej tam nie przpeisali.Ile kobiet, tyle historii w google. Co prawda nie jest to żywa krew, ale jednak coś się dzieje. Dla mnie pojawienie się krwi czy plamien to jedna myśl.. tutaj w dk nie dostanę luteiny itp. więc będę zdana sama na siebie.
Gratuluje ze wszystko ok. Dodam że penwie glownym powodem dosc wysokiego ryzyka byl wiek. Dobrze ze zrobiłas nifty i juz mozesz byc spokojnaCześć Dziewczyny,
podczytuję was regularnie ale nie miałam odwagi tu się udzielać, dziś dopiero odetchnęłam z ulgą i mogę się już przywitać jako majowa mama wg OM 18.05 a z USG wyszło 16.05. Ostatni tydzień przeżywałam koszmarny stres w związku z wynikiem PAPPA trisomia 21 1:328, wiem że wiek też pomogł mi w zwiększeniu ryzyka 38lat. USG prenatalne wyszło bardzo dobrze, a tydzień poźniej telefon z wynikami PAPPA i załamka- Pani doktor wcale mnie nie pocieszała, że to jednak statystyka tylko przekazywała mi tą wiadomość w taki sposób, jakby ta trisomia już została potwierdzona. Od razu następnego dnia zrobiłam Nifty Pro (zeszły piątek) i do dziś czwartek rano przeżywałam stres. O godz. 10:00 dostałam wyniki- wszytkie trisomie niskie ryzyko i zdrowy chłopiecPiszę szczegółowo od kiedy czekalam na wynik, bo ostatnie dni tylko przekopyałam internet kto ile czekał na wynik i jaki miał wynik PAPPA. Może to komuś pomoże. Trzymam kciuki za wszystkie dziewczyny :*
Mamy ten sam termindziś 12+4. W poniedziałek miałam prenatalne i wszystko wyszło prawidłowo na 70 % dziewczynka.
Ale lekarz skierował mnie na pappe którą wykonałam na drugi dzień. Chce sprawdzić wydolność łożyska i poziom markerów biochemicznych (Tak mi tłumaczy) ja wogóle nie chciałam robić. No ale jak.chce mieć czarno na białym żeby nic mu nie zarzucić. Wyniki wyśle mu na telefon i opis odsyła mi tak samo.
A jeśli chodzi o ruchy to czułam muskanie od 18 tc w pierwszej ciąży. I było to tak specyficzne że wiedziałam że to dzidzia A nie np jelita. A teraz mam dziwne sytuację jak leżę na brzuchu wieczorem to czuje taką kuleczke która jakby muska A wieczorem jak stoję to widzę jak się na dole brzucha przesuwa. Ale moje maleństwo ma tylko 5,5 cm Więc to nie dzidzia A na pewno trawienie. No chyba że też czujecie coś podobnego ?
O matkoJesli masz mozliwosc zbadaj poziom progesteronu jak wyjdzie dobry to nie musisz brac luteiny i nie bedziesz musiala sie martwić ze ci jej tam nie przpeisali.
Jesli to brazowe plamienie to spokojnie, czesto sie zdarza bo plod nie zajmuje calej macicy i z tej pustej przestrzeni moze sie cos zluszczac. Ja np mialam mega silne krwawienie z krwia zywa czerwona lało sie po nogach po podlodze a okazalo sie ze dzieciaczek zyjea mi pekl krwiak
Polecam ćwiczenia z piłką dla kobiet w ciąży. Fajnie rozciągają. Korzystam z treningów na YouTube.Mnie bolą dość dotkliwie i dolny odcinek i górny. Zaczynam myśleć nad włączeniem jakiejś delikatnej jogi dla kobiet w ciazy, żeby trochę się porozciągać.
No właśnie się zastanawiałam, czy warto kupić piłkę...Polecam ćwiczenia z piłką dla kobiet w ciąży. Fajnie rozciągają. Korzystam z treningów na YouTube.