mamahelenki92
Fanka BB :)
Dotrze do was jak poczujecie kopniaki 
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ja jutro ,będę pytała. Chociaż ja 3 x cc to pewnie koniec kwietnia.Jestem ciekawa na kiedy mi wyliczy bo sama jestem z 10.05niestety wizytę mam dopiero końcem października
2-3 dni jakoś tak.Czesc !ja wczoraj bylam na wizycie, wszytsko ok, z usg 7+5, z om 7+6, prawie 1,5cm czlowieka
ale zeby nie bylo tak kolorowo, to jest tyci krwiak, ktory wlasnie sie oproznia ( na szzescie jest pod zarodkiem i nie dotyka bezposrednio), nie ukrywam, ze jak pojawilo sie brazowe plamienie w mojej glowie juz istnial tylko najgorszy scenariusz... takze uruchamiam tryb spoczynkowy, zeby jak najszyciej sie go pozbyc. Dziewczyny z krwiakami : jak dlugo mialyscie plamienie?
Odnosnie detektora - wlasnie bardzo sie nad nim zastanawiam, ale nie ukrywam, ze wizja nie znalezenia tetna ( co wiadmo, jest mozliwe), troche mnie przeraza..i tak bije sie z myslami...
I dolaczam do dziewczyn z cukrzyca ciazowa.. niestety encorton zrobil swoje i poranne cukry sa ponad norme.. w pon wizyta u diabetologa i pewnie insulina.
Do mnie nawet po porodzie nie dotarłoDotrze do was jak poczujecie kopniaki![]()
Nie dostałaś od diabetologa ? Ja przy poprzedniej cukrzycy od razu dostałam na pierwszej wizycie. Później jak miałam insulinę to tez dostałam tego penaA ja dziś zaczynam przygodę z glukometrem. Lekarz kazał mi znaleźć konkretny model i wg opinii dziewczyn na fb z grupy cuukrzycy ciążowej jest najlepszy. Mierzyłam od wizyty jakimś z apteki ,ale na czczo pokazywał mi wczoraj 115 a dziś 95. Nie chce mi się wierzyć w te pomiary. W tym tygodniu eliminuje wszelki cukier i będę sprawdzać co mi służy. Jak będzie zły cukier to będę bardziej radykalna w wyborze jedzenia.
Ja wczoraj się umówiłam na 20.10 to będzie 11+5Zmieniła się moja data na usg genetyczne + test pappa, zamiast 28.10 to 25.10, to będzie 12+1, więc chyba nadal okejI badanie krwi wykonują jeden dzień po usg, więc też nie tego samego
![]()
Jaki model?A ja dziś zaczynam przygodę z glukometrem. Lekarz kazał mi znaleźć konkretny model i wg opinii dziewczyn na fb z grupy cuukrzycy ciążowej jest najlepszy. Mierzyłam od wizyty jakimś z apteki ,ale na czczo pokazywał mi wczoraj 115 a dziś 95. Nie chce mi się wierzyć w te pomiary. W tym tygodniu eliminuje wszelki cukier i będę sprawdzać co mi służy. Jak będzie zły cukier to będę bardziej radykalna w wyborze jedzenia.
To mamy w tym samym dniu.Zmieniła się moja data na usg genetyczne + test pappa, zamiast 28.10 to 25.10, to będzie 12+1, więc chyba nadal okejI badanie krwi wykonują jeden dzień po usg, więc też nie tego samego
![]()