reklama

Majowe Mamy 2022

reklama
Dwóch ginekologow mówiło mi ,że kobiety chudną przy cukrzycy ciążowej. W ciąży nikt kcal nie liczy. Wystarczy,że zmienisz nawyki. Zjesz coś bez cukru i już masz mniej kcal i jesteś syty. Po za tym ja mam tak , że nie mogę się najeść w ciąży bo zawsze zbiera mi się na wymioty i mdłości. Jedzenie małych posiłków często sprzyja odchudzaniu.
Ja tam liczyłam 😉,więc nie że nikt.
Ale żeby nie zejść poniżej.

Polecam erytrytol, limit dzienny to 25g, mniej efektów ubocznych niż ksylitol i nie smakuje słodzikiem/metalem/czymś dziwnym. Jedynie co, jest mniej słodki niż sacharoza, wydaje mi się, ze ma 70% słodkości sacharozy. Ja cukrzycy nie mam, ale słodzę erytrytolem od min roku, bo mam wyrzuty sumienia ile cukru używam i jak to wpływa na zęby i kg :D No i indeks gikemiczny zero, jest przeciwutleniaczem, a dla zębów to jest wręcz dobry :D

Dziewczyny wczoraj byłam u lekarza i znow się martwię. Pojawił się zarodek 6t2d ale pęcherzyk jest 5t6d różnica pomiędzy nimi wynosi 3 dni.
Zarodek ma 5,5mm a pęcherzyk uśredniając 11,5mm
Lekarz powiedział, żeby nie nastawiać się super optymistycznie i przyjść za tydzień.
Miałyście podobny przypadek, jak to się skończyło ?

A i pęcherzyk tez nie jest równy ma 14x10x11mm to normalne ?

Powiedzcie cos 🙏

Dziewczyny wczoraj byłam u lekarza i znow się martwię. Pojawił się zarodek 6t2d ale pęcherzyk jest 5t6d różnica pomiędzy nimi wynosi 3 dni.
Zarodek ma 5,5mm a pęcherzyk uśredniając 11,5mm
Lekarz powiedział, żeby nie nastawiać się super optymistycznie i przyjść za tydzień.
Miałyście podobny przypadek, jak to się skończyło ?

A i pęcherzyk tez nie jest równy ma 14x10x11mm to normalne ?

Powiedzcie cos 🙏
Kurcze u mnie nigdy nikt nie oceniał wieku pęcherzyka osobno, ale jak czytałam, to u mnie tez byłby mniejszy, moj jest totalnie nieregularny, długi i wąski i duzo takich widziałam tu… Jeśli to byłaby jakaś ogromna roznica, to pewnie by i u mnie mierzyli i porównywali, ale 3 dni to jest nic… Byłaś w stanie zobaczyć już serce?

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry