Limonkaaa88
Fanka BB :)
No to ja liczę właśnie tak jak TyJa liczę tak że dziś mam 4+5 to że kończę 4 tydzień. Zresztą mój lekarz też liczy pełne.
Lili rodziłam 36+6 ,wpisane że 36
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
No to ja liczę właśnie tak jak TyJa liczę tak że dziś mam 4+5 to że kończę 4 tydzień. Zresztą mój lekarz też liczy pełne.
Lili rodziłam 36+6 ,wpisane że 36
Nie miałaś kontroli z zusu? Trochę ryzykownie na l4 jeździć gdzieś, znam 1 osobę która miała kontrolę i ogrom nieprzyjemności.A mi tam dobrze było siedziec od 7 tyg, uszyłam sama kokon, jeździłam po znajomych, mi tam było ekstra mieć tyle wolnego![]()
Jak chodzone to można.Nie miałaś kontroli z zusu? Trochę ryzykownie na l4 jeździć gdzieś, znam 1 osobę która miała kontrolę i ogrom nieprzyjemności.
Niestety wyjeżdżać nie, do sklepu, lekarz możesz wyjść, ale pojechać gdzieś 60km to nie bardzo albo jadę na wakacje za granicę(niektórzy serio nie zdają sobie z tego sprawy). Tak na przyszłość piszę żeby z tym uważać.Jak chodzone to można.
Ja do rodziny jeździłam 60 km i nikt w zus nie miał z tym problemu. Nie były to wakacje ale weekendNiestety wyjeżdżać nie, do sklepu, lekarz możesz wyjść, ale pojechać gdzieś 60km to nie bardzo albo jadę na wakacje za granicę(niektórzy serio nie zdają sobie z tego sprawy). Tak na przyszłość piszę żeby z tym uważać.![]()
Miałaś kontrolę i przeszedł wyjazd do rodziny?Ja do rodziny jeździłam 60 km i nikt w zus nie miał z tym problemu. Nie były to wakacje ale weekend
Nie miałam kontroli,ani razu,ale przed wyjazdem byłam w oddziale zus zapytać bo jeździłam co weekend.Miałaś kontrolę i przeszedł wyjazd do rodziny?
Można wyjeżdżać na l4 nawet na wakacje. Tylko na zwolnieniu trzeba podać miejsce pobytu wiec wtedy nie jest to dom tylko np hotel w Gdańsku. Zusu nie interesuje co robisz tylko czy jesteś pod danym adresem jak jużNiestety wyjeżdżać nie, do sklepu, lekarz możesz wyjść, ale pojechać gdzieś 60km to nie bardzo albo jadę na wakacje za granicę(niektórzy serio nie zdają sobie z tego sprawy). Tak na przyszłość piszę żeby z tym uważać.![]()
Tak z podaniem adresu się zgodzę, tylko trzeba tego pilnowaćMożna wyjeżdżać na l4 nawet na wakacje. Tylko na zwolnieniu trzeba podać miejsce pobytu wiec wtedy nie jest to dom tylko np hotel w Gdańsku. Zusu nie interesuje co robisz tylko czy jesteś pod danym adresem jak już