Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Ej, to nieprawdaAle to głupie jest. Zaszczepiona a przecież może dalej zarażać wychodząc z domu
A ty jak się czujesz? Objawy masz?
Ja masakra też się cieszyłam że już mi przeszło a wstałam z mdłościami i bólem głowyDziewczyny! Miałam prawie 3 tygodnie spokoju bez mdłości ...a wczoraj i dziś znów mnie mdliło. Jak mdłości do mnie wrócą, to chyba się złamieczy któraś z was tak miała ??
Gustaw wśród kumpli to będzie Gucio, GutekJa też mam dylemat czy jedno czy dwa imiona (chociaż do USG genetycznego ciężko mi się jeszcze wczuwać). W mojej rodzinie wszyscy mają dwa, a u męża jedno. Ja nigdy nie miałam problemu z tymi dwoma imionami, ale jeśli serio damy ludzikowi na imię Leo, a nie Leon to żadne drugie imię mi do tego nie pasuje i chyba będzie jednoJakoś dziwnie mi z tym
Mąż nie znajduje fajniejszego imienia, ale nie może się na razie do Leo przekonać bo się nie odmieniaJa myślę, że raz dwa się przyzwyczaimy do tego, a dzieciaki są teraz 100 razy bardziej "światowe" i raczrj nie będą miały problemu z brakiem odmiany
![]()
Dla mnie kluczowe przy wyborze imienia jest, żeby miało sensowną formę dla dorosłego, czyli albo zdrobnienie albo jego brak. Wiele imion w polskim tego nie ma i mega to męczące. Np imię Marian, panie Marianie...bo jak inaczej? I od razu jakiś dystans taki. Albo Gustaw...zawsze będzie Gustawem jak dorośnie. O ile np Panie Janku, panie Piotrku, panie Sławku można do dorosłego mówić, to sporo imion ma tylko taką długą, poważną formę w życiu dorosłym, a tego nie chcę!Dlatego albo krótkie imię bez krótszej formy dla dorosłego, albo długie ale z sensownym zdrobnieniem
![]()
Tak tak, ale mi chodzi o dorosłe życie, np jakieś narady w pracy itp Zawsze będzie GustawemGustaw wśród kumpli to będzie Gucio, Gutek![]()
Jak mi się podoba Ela [emoji7][emoji7][emoji7]Moje córki maja tylko jedno imię. Ja mam jedno, mąż dwa i zawsze z tym problem bo gdzieś nie wpisał i poprawiać trzeba.
Do tego przy wyborze imienia kierujemy się zasadą aby nie miało wersji oficjalnej i tej codziennej. Ja swojego imienia właśnie z tego powodu nie lubię zawsze używam formy Ela, a w papierach Elżbieta. I tej Elżbiety po prostu nie nawidzę.
Od tego jest PESEL xDU mnie już zaczyna być widać jak w pierwszej ciąży...
Co do imienia wolę jednak nadać drugie, słyszałam o problemach gdzie było 2 chłopców o tym samym imieniu i nazwisku i przez brak rozróżnienia drugim imieniem (oboje nie mieli w papierach) jeden dostawał za przewinienia drugiego...