ForgetMeeNot
Fanka BB :)
Jeju, jeju, jejuJa już po wizycie, 5+2 - jest pęcherzyk w macicy (moja poprzednia ciąża to bo CP wiec odetchnelam z ulgą) jest też pęcherzyk żółtkowy wiec w środę na wizycie liczę już na serduszko może![]()
Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Jeju, jeju, jejuJa już po wizycie, 5+2 - jest pęcherzyk w macicy (moja poprzednia ciąża to bo CP wiec odetchnelam z ulgą) jest też pęcherzyk żółtkowy wiec w środę na wizycie liczę już na serduszko może![]()
superJa już po wizycie, 5+2 - jest pęcherzyk w macicy (moja poprzednia ciąża to bo CP wiec odetchnelam z ulgą) jest też pęcherzyk żółtkowy wiec w środę na wizycie liczę już na serduszko może![]()
Najlepszym lekarstwem na przeziębienie jest sen, wypoczynek i nawadnianieDziewczyny, złapało mnie okropne przeziębienie, boli mnie głowa, mięśnie, łamie mnie w kościach a gardło tak boli ze nie umiem przełykać. Gorączki nie mam ale tez chce jej zapobiec, bo to wiadomo niebezpieczne. Mąż jest w pracy nie ma kto mi jechać do apteki i muszę się podleczyć sama dzisiaj. Macie jakieś sposoby? Czytałam ze czosnek i pic ciepła wodę na gardło![]()
Jak gardło to może wypłucz wodą z solą-Dziewczyny, złapało mnie okropne przeziębienie, boli mnie głowa, mięśnie, łamie mnie w kościach a gardło tak boli ze nie umiem przełykać. Gorączki nie mam ale tez chce jej zapobiec, bo to wiadomo niebezpieczne. Mąż jest w pracy nie ma kto mi jechać do apteki i muszę się podleczyć sama dzisiaj. Macie jakieś sposoby? Czytałam ze czosnek i pic ciepła wodę na gardło![]()
Ja ba gardło żuje plasterek świeżego imbiru, ale ja lubie imbir. Plus miód na łyżeczce i napar z imbiru.Dziewczyny, złapało mnie okropne przeziębienie, boli mnie głowa, mięśnie, łamie mnie w kościach a gardło tak boli ze nie umiem przełykać. Gorączki nie mam ale tez chce jej zapobiec, bo to wiadomo niebezpieczne. Mąż jest w pracy nie ma kto mi jechać do apteki i muszę się podleczyć sama dzisiaj. Macie jakieś sposoby? Czytałam ze czosnek i pic ciepła wodę na gardło![]()
Trzymamy kciukiJa ba gardło żuje plasterek świeżego imbiru, ale ja lubie imbir. Plus miód na łyżeczce i napar z imbiru.
@Silvana gdzieś mi się obiło o uszy, ze goździków i anyżu w ciąży nie można. Ubolewam bo t dwa składniki białego naparu od Pana Tabletki, ktory uwielbiam j podczas przeziębienia zawsze mnie stawiał na nogi.
A ja dziewczyny nieśmiało proszę o kciuki/ jestem wlansie w labo. Robię dziś bete. W czwartek wynosiła 16,59![]()
Czekamy na wynikJa ba gardło żuje plasterek świeżego imbiru, ale ja lubie imbir. Plus miód na łyżeczce i napar z imbiru.
@Silvana gdzieś mi się obiło o uszy, ze goździków i anyżu w ciąży nie można. Ubolewam bo t dwa składniki białego naparu od Pana Tabletki, ktory uwielbiam j podczas przeziębienia zawsze mnie stawiał na nogi.
A ja dziewczyny nieśmiało proszę o kciuki/ jestem wlansie w labo. Robię dziś bete. W czwartek wynosiła 16,59![]()
tak, popołudniu mąż wróci z pracy i kupi mi coś w aptece i jeszcze testy na corone.@KarolinaDD zdrówka! Pij dużo wody, na gardło możesz wziąć tantum verde (ale to z apteki). Z domowych sposobów to tak @ForgetMeeNot żucie imbiru. Będziesz się sprawdzała pod kątem korony? Te domowe sposoby działają na infekcje bakteryjne, korona to wirus więc wtedy pozostaje tylko leczenie objawowe (paracetamol przy gorączce, tantum verde przy bólu gardła dodatkowo coś osłonowego typu fiorda) i czas. Chociaż ja i tak czosnek pożeram
Co do ciekawostek na co uważać, to oprócz wspomnianych goździków, warto zwrócić uwagę na spożywanie cynamonu. Pamiętam, jak w pierwszej ciąży ubolewałam, że nie mogę tknąć pierniczków "katarzynki", a tak je uwielbiałam![]()