Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
To jest wywołane ciążą stricte (może być też otyłością, guzem itp) - nic poza ciążą mi nie jest.O matko! To chyba dość nietypowe jednak? Wiedziałaś o tym wcześniej, czy to tylko podczas ciąży się pokazuje?
Ja będę robić samo USG prenatalne tylko, chyba że coś będzie nie tak to zrobię pappa. Tak samo robiłam w pierwszej ciążyJa gdybym byłam 35+ i dostała skierowanie na NFZ to bym bez wątpliwości poszła na PAPPA. Jak mam płacić to mam lekkie poczucie, że te badanie mnie nie przekonuje. Po tych samym ryzykach to wiadomo tyle, ze nie wiadomo.
U mnie w mieście w dwóch miejscach. gdzie robią prenatalne jest coś takiego badanie USG i trymestru ( szczegółowa ocena anatomii i biometrii płodu bez oceny ryzyka) i się nad tym zastanawiam. Teoretycznie normalnie na wizycie lekarz też chyba powinien zrobić pod koniec 1 trymestru szersze USG z oceną organów itp, ale nie wiem czy aż tak szczegółowe zrobi, bo przy wizytach takich to czasu nie ma? Plus akurat mój lekarz nie ma certyfikatu do prenatalnych. A z drugiej, jak ktoś inny zerknie to też nie zaszkodzi. Zawsze jakby coś wyszło to Pappa można dorobić jeszcze. Pobrać krew. Wyniki tylko będą później.
Ktoś robi same USG takie albo planuje? Czy dobrze myślę, że na normalnej wizycie lekarz nie zrobi tak szczegółowego badania?
Drugie pytanie farbujecie włosy w ciąży? A szczególnie teraz w pierwszym trymeście? Bo ja najpierw czytałam, że można. Potem, ze lepiej w drugim i zgłupiałam czy iść czy czekać miesiąc i za miesiąc iść.
Ja właśnie tak mam, gdzie 22 września byłam w szpitalu, a dzisiaj na wizycie, bo bałam się. Plamienia nie były aż tak lekkie i strach, wręcz już sobie mówiłam, że pewnie poronię. Jednak jest ok i mam brać 2x duphaston i leżeć.Hejka.
U mnie 5t2d od dzisiaj brązowe plamienie i ból podbrzusza. Lekarz dopiero jutro, chyba zwariuje do tego czasu. Oczywiście mam czarne myśliczy któraś z Was tak miała i skończyło się wszystko dobrze?
U mnie w na przełomie 6/7 tygodnia najpierw bladoróżowe, potem podbarwione krwią , a potem krew żywa. Co prawda bólu brzucha nie miałam przy tym. Też myślałam, ze to koniec, ale jak na razie niby wszystko ok, a już 9 tydzień. Plamienie/krwawienie ustało. Dostałam luteinę.Hejka.
U mnie 5t2d od dzisiaj brązowe plamienie i ból podbrzusza. Lekarz dopiero jutro, chyba zwariuje do tego czasu. Oczywiście mam czarne myśliczy któraś z Was tak miała i skończyło się wszystko dobrze?
Gratuluję serduszkaPo wizycie: 6 tydzień 4 dzień, 7mm, serduszko bije. Jest krwiak, podobno nieduży, mam się nie martwic, dostałam luteinę na razie na miesiąc. W poprzedniej ciąży brałam, ale w późniejszym etapie. Dr mówiła mi, że mogą być jeszcze jakieś plamienia, ale póki to nie mocny krwotok to żeby na szpital nie jechać.
A na mdłości wszystko co z imbirem, plus jakbym musiała wyjść gdzieś to czopki Torecan albo Aviomarin. W domu Locomotiv dla dzieci, gumy do żucia i imbirowe specyfiki. Kazała mi też spróbować zjeść później kolacje i jeść rano w łóżku zanim wstanę, chociaż to drugie mam wrażenie, że pogarsza sytuacje
Aktualnie jestem na etapie, że jem i mam odruch wymiotny![]()