Dzoana88
Fanka BB :)
mojego też leżaczek parzyłJeju, leżaczek… synek dostał od moich rodziców, taki drogi i porządny… a moj synek może pare razy w nim siedziałte dzieci czasem robią numery. Może ten maluch polubi leżaczek po bracie
![]()
Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
mojego też leżaczek parzyłJeju, leżaczek… synek dostał od moich rodziców, taki drogi i porządny… a moj synek może pare razy w nim siedziałte dzieci czasem robią numery. Może ten maluch polubi leżaczek po bracie
![]()
Ja byłam i na mecie i na isulinie cały czas. Odnośnie mety wielu lekarzy boi się prowadzić ciąże na metforminie. Pamietam, że zgłebiałam ten temat i już kilka lat temu prof Dębski apelował to PTGiP oraz Polskiego Towarzystwa Diabetologicznego o zmianę wytycznych i rekomendacji odnośnie metforminy w ciąży.Ja biore metformine ale w postaci sioforu. Tak do 12tc chca mi odstawic ale ja sie nie zgadzam bo nie czuje sie bezpiecznie. Uparlam sie na 14tc ale co z tgo wyjdzie zobaczymy. Pozniej pewnie u mnie wjedzie insulina.
ja mam nosidło Tula i używałam dosyć często, co do chusty to boje się wiązaćDziewczyny posiadajace starsze dzieci, chustowalyscie? Ja przy starszej nie mialam nic do noszenia, ale to bylo dawno i mialam nie cale 17 lat, nawet nie wiedzialam ze cos takiego istniejeprzy drugiej mialam nosidlo ktore uzylam moze 4 razy. Teraz chcialabym chustowac ale bie mam zielonego pojecia. Moze macie cos do polecenia dla poczatkujacy, jakies rady?
Ja miałam robioną ocenę łożyska i ryzyko porodu przedwczesnego. Wydwało mi się, że to standard.A ja mam pytanie do dziewczyn, których nie jest to pierwsza ciąża i robiły w poprzednich ciążach USG z Pappą. Czy w przypadku USG prenatalnego z testem Pappa standardem poza oceną ryzyka wad genetycznych jest też ocena łożyska, zahamowania rozwoju płodu i wszystkie inne związane z nadciśnieniem indukowanym i jego powikłaniami? Bo z tego co tak czytam to wygląda to różnie. Nie każdy lekarz ma ten moduł. Czasami może być dodatkowo płatne. Chyba w tych darmowych na NFZ też nie obejmuje tego. Jak to wyglądało u Was?
Córkę chustowałam, a jak wychdziłam z nią na spacer to brałam ze sobą nosidło Tula. Szybko się zapina i jest ok dla takich maluszków nawet. Moja mała była z tych dzieci co je wózek parzy. Syn z kolei nie lubił ani chosty, ani nosidła.Dziewczyny posiadajace starsze dzieci, chustowalyscie? Ja przy starszej nie mialam nic do noszenia, ale to bylo dawno i mialam nie cale 17 lat, nawet nie wiedzialam ze cos takiego istniejeprzy drugiej mialam nosidlo ktore uzylam moze 4 razy. Teraz chcialabym chustowac ale bie mam zielonego pojecia. Moze macie cos do polecenia dla poczatkujacy, jakies rady?
Chyba, że od razu wyjdzie Ci cukrzyca, to wówczas nie powtarza się krzywejTo jest normalna procedura, że jak wychodzi cukier na czczo za wysoki od razu robi się krzywa. A później robi się ją jeszcze raz kolo tego 25 tyg mniej więcej. Zlekceważenie tego byłoby bardziej niebezpieczne dla mamy i dziecka niż zrobienie krzywej dwa razy w takim odstępie.
Widzę temat chustowania. Ja od kilku dni czytam o wielopieloz jednej strony super bo oszczędność na pieluchach, zewnętrzne pieluchy? Mają super wzory. Ale z drugiej strony trzeba to prac, gotować odplamiac. Któraś korzystała z takiego rozwiązania??
@Munro używa wielopielo, może się wypowieWidzę temat chustowania. Ja od kilku dni czytam o wielopieloz jednej strony super bo oszczędność na pieluchach, zewnętrzne pieluchy? Mają super wzory. Ale z drugiej strony trzeba to prac, gotować odplamiac. Któraś korzystała z takiego rozwiązania??
Ja nie i nie brłam tego nawet pod uwagę. Szczególnie przy noworodku, który po każdym karmniu robi kupę, także w nocy. Nie, nie. To nie dla mnie. Zdecydownie nie.Widzę temat chustowania. Ja od kilku dni czytam o wielopieloz jednej strony super bo oszczędność na pieluchach, zewnętrzne pieluchy? Mają super wzory. Ale z drugiej strony trzeba to prac, gotować odplamiac. Któraś korzystała z takiego rozwiązania??